מהבהגוד גיתא

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
מהבהגוד גיתא

״מי שזוכרני תמיד ולעולם אינו מסיח דעתו ממני לא יתקשה כלל להשיגני.״

ינוקא1

New member

"שיוויתי ה' לנגדי תמיד , כי מימיני בל אמוט"
(תהילים טז ח)

Mist2

New member
עוד אחד

״על האדם לפעול איפוא, מתוך חובה, מבלי להתקשר לפירות עבודתו. כי פעולה ללא התקשרות מובילה לעליון.״

ינוקא1

New member
טוב

"חֲזַק וְנִתְחַזַּק בְּעַד עַמֵּנוּ וּבְעַד עָרֵי אֱלֹהֵינוּ , וַיהוָה יַעֲשֶׂה הַטּוֹב בְּעֵינָיו."
(שמואל ב' י')

Mist2

New member
עוד אחד

״מי שוויתר על התשוקות לעינוג חושים כולן, וחי חופשי מתאוות, ללא תחושת בעלות, וללא עצמי כוזב (מה שאני מכנה אגו מזויף) – רק הוא זוכה בשלווה אמתית.
&nbsp
זו הדרך לחיים רוחניים ואלוהיים, שעם השגתם נמוגה כל אשליה. ומי ששרוי כך, גם בשעת מותו, יכנס לממלכת אלוהים.״

ינוקא1

New member
הכי קרוב שמצאתי ....

"כִּי כֹה אָמַר רָם וְנִשָּׂא, שֹׁכֵן עַד וְקָדוֹשׁ שְׁמוֹ--
מָרוֹם וְקָדוֹשׁ, אֶשְׁכּוֹן; וְאֶת-דַּכָּא, וּשְׁפַל-רוּחַ,
לְהַחֲיוֹת רוּחַ שְׁפָלִים, וּלְהַחֲיוֹת לֵב נִדְכָּאִים.
כִּי לֹא לְעוֹלָם אָרִיב, וְלֹא לָנֶצַח אֶקְצוֹף:
כִּי-רוּחַ מִלְּפָנַי יַעֲטוֹף, וּנְשָׁמוֹת אֲנִי עָשִׂיתִי."

(ישעיהו נז)

מודטחדש

New member
את הפסוק (פרק 2 פסוק 55) הזה שמעתי

כמה פעמים. והנה ה-MOOD MAKING בהתגלמותו. אי אפשר "לוותר" על "
התשוקות לעינוג חושים כולן
", וזו גם לא המלה במקור. מדובר על מי "שנפטר" מהם. יש הבדל עצום בין השניים. לא מדובר על "
עינוג חושים
", אלא מה "שנמצא עמוק בתודעה". התרגום שאני מכיר (של מהרישי)
"הריבון המבורך אמר:
כשהאדם נפטר לגמרי מכל
התשוקות שלו שנמצאות (עמוק) בתודעתו, אוה פראטה
כשהוא שבע רצון בעצמי שלו, רק באמצעות
העצמי בלבד, אזי ניתן לומר שהוא
יציב באינטלקט שלו"
ההמשך בפסוק 56:
"זה שתודעתו בלתי מעורערת במצבי
עצב, זה שבמצבי עונג
הוא חופשי מתשוקות, שאצלו התקשרות,
פחדים וכעסים אינם קיימים, עליו
נאמר שהוא חכם בעל אינטלקט יציב."

Mist2

New member
דניאל, כבר תרגמת ופירשת ותיקנת תרגומים אחרים שהבאתי

לא התרשמתי אז, ואני לא מתרשם כעת, מבחינתי התרגום ממנו אני מביא את הדברים מהימן מספיק.

מודטחדש

New member
מה זה? המפעל של בית השיטה? שוב ממיינים זיתים

אופס. סליחה, מזיי...... מתים. כל פעם שהאמת טופחת על פניך, אתה מתחיל, במקום להתייחס למשהו בצורה רצינית, בסיפור המשעמם של "דניאל". חביבי, נמאסת. נכון. דניאל ואני מתרגמים מהתרגום והפירוש הנפלא של מהרישי. שלא כמו פרשנים ומתרגמים אחרים, שרק מברברים מלים כמו שהתודעה המוגבלת שלהם מבינה אותם, אלא שבהתייחסם לטקסט מהגדולים שבראה האנושות, הם חוטאים ומחטיאים אחרים. אלפי דורות של מחפשים רציניים הולכו שולל על ידי פירושים ותרגומים שגויים של דברי אמת.

Mist2

New member

אהבתי את ה - ״כל פעם שהאמת טופחת על פניך״.
תמשיך כך, לעת זקנה אתה מתחיל להיות משעשע...
&nbsp
ואם נמאסתי, כפי הרשמת והדגשת, אני מזמין אותך לדלג על ההודעות שלי וכמובן שלא להגיב עליהן.
אם אתה מתעקש לקרוא ולהגיב, אז הבעיה היא שלך בלבד.
&nbsp
דרך אגב, אני לאומתך הייתי שמח לדלג על ההודעות שלך, אבל אין כאלה... יש רק תגובות שליליות על תגובות של אחרים שדבריהם לא מ״ט ולא של מהרישי הקדוש...
ואתה לא הבודד כאן שנוהג כך... אם זה מרגיע אותך...

מודטחדש

New member
אני שמח להזכיר לך את גדולי הגאונים של האנושות

שחלקם כמעט ואבדו אפילו את חייהם כי לא היו מוכנים להתפשר עם האנשים הבינוניים וקצרי הראות שלא ראו את האמת. מהרישי הקדים את דורו במאות רבות של שנים. היפה בעידן המודרני שאפשר להוכיח אובייקטיבית את מה שהוא אמר. האם אתה יכול לומר את זה על האדון גורדייף? כמישהו שצעיר ממך כמעט ב-10 שנים, אתה מדבר איתי על זקנה? אני לא מגיב בשליליות. אני מנסה להסביר את מה שלמדתי לגבי האמת. אם אתה נותן תרגום שגוי וצורם של האמת, צר לי אם אתה רואה את זה כ-"
שליליות על תגובות של אחרים שדבריהם לא מ״ט ולא של מהרישי הקדוש
". אם אתם טועים ומטעים, אני חושב שזה שיא החמלה, להאיר את עיניכם.

Mist2

New member
דניאל די

ואם יש אפשרות הזויה שאתה לא דניאל, אז המצב בהרבה יותר עצוב וקשה.
כלומר, זה עצוב שמ״ט מייצרת רובוטים, שחושבים אותו הדבר, כותבים אותו הדבר, מתנסחים אותו הדבר, והוזים באותה הצורה במדויק.

כל מי שמעוניין, מוזמן להזיל על כך דמעה ביחד איתי....
מזילים דמעה פה ביחד, הערב ב - 20:00.
כולם מוזמנים.

מודטחדש

New member
כשאין לך מה לומר, כשאין לך

תשובה אינטליגנתית, כשכל הטענות שלך הסתתמו, אתה מוציא שוב את הגוויה ומבצע בה אקטים נקרופיליים. שוב ושוב ושוב.

Mist2

New member
אני לא מבין למה בעיניך דניאל גליקר הוא גופה?

אני חייב לומר לך, שאתה מאשים אותי שוב ושוב במעשים מגונים, אני חייב לבקש ממך שתנסה לשלטו על עצמך.
אם עולם הגופות והמעשים בהן קרוב ללבך, אנא שמור אותו לעצמך, ואל תטיל אותו על כל מי שחושב שאתה דניאל גליקר...
אם כל הכבוד זכותי לחשוב שאתה דניאל גליקר מבלי שיאשימו אותי במעשים מגונים בגופות.

מודטחדש

New member
להתעסק שוב ושוב ושוב

במה שכבר מת, זו להבנתי, נקרופיליה לשמה. עניין ההאשמות שלך לא אלי, אלא אל אדם שיקר לי מאוד, שלפחות חלק מהכותבים כאן הודו (וכדי לא לעשות את אותו דבר שאתה עושה, אני לא בודק אם היית בינהם), שיש, למרות "ההוכחות הברורות" שדניאל מתחזה, יש בכך איזשהו ספק. אם אתה ממשיך להעלות את הגירה הזו עוד ועוד. זה לא מכובד יקירי. זו בהחלט זכותך לחשוב מה שאתה רוצה. להעלות האשמות נוראיות על אדם טוב, אלה "
מעשים מגונים
".

Mist2

New member
מי אמר שזה מת?

כל עוד לדעתי אתה ממשיך להתחזות, זה חי מאוד.
לא הייתי אומר שמדובר בהאשמות נוראיות, רק משחק חביב עם תחפושת, כול הילדים נוהגים כך, לפחות פעם בשנה.
מה לעשות שאצלך כל יום זה פורים...

מודטחדש

New member
אתה מנסה להפיח חיים

בגוויה הזו. יופי. פתח שרשור חדש ושאל שוב "האם מודטחדש הוא התחזות של דניאל?" אני מקווה לפחות שההתעסקות הזו במשהו שרבים כאן אמרו שהם לא בטוחים ב-100%, שיש מחמת הספק, צריך להניח לזה ליהנות מהספק. עבורי, מה שמת - מת. אתה רוצה לנסות לבצע החייאה במה שוודאה בו הריגה, בבקשה.

למעלה