מד מהירותVDO

ophir28

New member
מד מהירותVDO

ברשותי מד פשוט, חוטי, מהחברה הנ"ל. מרוצה ממנו מאוד, אגב. לפני מספר ימים, לאחר נפילה, ניתק החוט המקשר בין הגלגל לבית שעון. החוט נכנס לתוך הבית לא אפשרות פתיחה, וכל נסיונותי "להצמיד את החוט המנותק ולהדביק עלו בתוהו. שאלתי היא מה עלי לעשות? האם בכל זאת יש דרך לחבר את החוט? האם עלי להחליף את הבית? האם ניתן או שאולי צריך לרכוש בכלל מד חדש? מי נותן אחריות? ואם אפשר קישור או טלפון. תודה על הסבלנות איל.

bonanai

New member
לא נראה לי שיש אחריות על קריעת הכבל

תנסה לחשוף קצת מכל צד, לחבר ע'י ליפוף ולעטוף באיזולירבנד - לי זה עבד בעבר! רק שים לב שאם יש ניתוקים בכבל (בתוך מעטפת הפלסטיק) כתוצאה מהנפילה - זה לא יעבוד. כמו כן התיקון לא נראה טוב וגם מתדרדר עם הזמן. עצתי לך - לרכוש מתאם עם סנסור (אני חושב שיש ברוזן מינץ) לפי הדגם שלך. לא צריך לרכוש ספידומטר חדש! http://rosen-meents.co.il/Index.asp?CategoryID=164 בהצלחה

JacB

New member
מעניין

אצלי כבר שני מדי מהירות מתוצרת VDO סיימו את הקריירה בגלל התנתקות הכבל בנקודת היציאה מתושבת השעון. בשני המקרים נותר בידי מכשיר תקין אך חסר ערך. נסיונות תיקון לא הוכיחו את עצמם. במכשירים אחרים שבידי (מתוצרת שונה) , אפילו ותיקים יותר, לא ארעו תקלות דומות. נראה, שזאת נקודת תורפה בתכנון המכשיר (או סתם מזל רע שלי?). אני מסתמך רק על נסיון אישי, אין לראות בכך קביעה גורפת. גם ההפרש בין מחיר התושבת למחיר מכשיר חדש ברמה דומה (גם מתוצרת אחרת) לא עודד אותי להשמיש את המכשיר, אלא לרכוש חדש מסוג שחביב עלי יותר. מלבד זאת, מכשירי VDO מתפקדים יפה ...

ophir28

New member
אז אולי כדאי באמת לרכוש VDO אלחוטי.

כי המד מצויין, ועם מד אלחוטי, אתה פותר את בעית החוט (מן הסתם...
)

JacB

New member
יכול להיות, לי אין נסיון באלחוטי

אבל יש לי נסיון גם עם מכשירים חוטיים אחרים שמתפקדים מצויין. למשל: Cateye . אז למה לבחור דוקא את זה ש"נכשל" אצלי בגלל הכבל? מתוך הנחה שהוא לא יכשל כאשר לא יהיה כבל? סתם הבעת תמיהה... דרך אגב: רק באופני הכביש אני משתמש במכשיר שמפיק קצת יותר נתונים (קדנס, מהירות ממוצעת...). לטיולים או לרכיבות "מינהלתיות" אני מסתפק במכשיר הפשוט ביותר, עם פונקציות בסיסיות בלבד. ועוד דרך אגב: קניתי בברלין מכשיר בסיסי של "סיגמה" עבור בני במחיר 9.90 (טוב, יורו, לא ש"ח, אבל עדיין... זה פחות ממחיר בסיס בלבד בארצנו). אשמח לשמוע חוות דעת ממשתמשים עם מד אלחוטי. הסיבות לרתיעה שלי: א. צורך לתחזק סוללה נוספת. ב. חשש (אולי לא מוצדק) להפרעות/שיבושים בתקשורת.

תשובה ועצה לעתיד

מכיר את הדבר הזה, גם לי קרה בVDO שלי. לך לרוזן את מינץ וקנה תושבת חדשה ב65 שקל, וכשאתה שם את התושבת על האופניים לפני שאתה מחבר את התושבת לכידון תעשה סיבוב של הכבל סביב התושבת פעם אחת וככה לא יהיה לך מתח על הכבל במקרה של מתיחה.

JacB

New member
תודה על העצה לעתיד

א. לגבי 65 ש"ח - זה ידוע. גם נאמר בשרשור זה כמה שורות קודם. ובכ"ז המחיר גבוה מידי יחסית למכשיר שלם. אני מעדיף להוסיף עוד כמה עשרות שקלים ולקנות מכשיר שאצלי לפחות הוכיח את עצמו כאחד שאינו משמיד כבלים (פעמיים כבר קרה לי, לא אתן עוד צ'אנס...). ב. לגבי העצה: האמן לי, כי התקנתי כבר יותר ממכשיר אחד, ואני אכן נותן תשומת לב להגנת הכבל, כולל הסיבוב סביב הכידון. ובכל זאת - עד היום התקלה אירעה לי בשני מכשירי VDO ולא אירעה לי ב: 3 מכשירים של Cateye (מדגמים שונים) מכשיר אחד של סיגמה מכשיר אחד של Union מיקרי? אולי... אבל זאת הסטטיסטיקה הפרטית שלי בכמה שנות רכיבה ובכמה זוגות אופניים. יום טוב!

ophir28

New member
ובכן

"אז למה לבחור דוקא את זה ש"נכשל" אצלי בגלל הכבל? מתוך הנחה שהוא לא יכשל כאשר לא יהיה כבל? סתם הבעת תמיהה... " תקרא שוב. אם הוא נכשל בגלל הכבל, אז סביר להניח שללא הכבל הוא לא יכשל....
וברצינות: המכשיר עצמו מצויין, וחבל לי לוותר עליו. אין ספק שיש פה איזה כשל תיכנוני (ואולי ה"כשל" הזה מכוון- ידוע שעל חלקי חילוף מרוויחים הרבה יותר מאשר על המוצר עצמו), וצריך למצוא לו פתרון, אולי כמו שהציעו לי. לא יצליח- נמשיך הלאה

bikingstudent

New member
קיבלתי מתנה C2 אלחוטי

וכבר מעל חצי שנה שהוא עובד ועבר כבר לא אמעט ק"מ איתי מה שיפה זה שהוא מגיע עם תושבת לסטם מתחבר כמו הפולאר

למעלה