מד מהירות

keynant

New member
מד מהירות? אני מניח שאתה מתכוון

לאותו הדבר שנמצא באופניים ובמכוניות...אם כן, הם עובדים על אותו העקרון (נראה לי...) המד מורכב משלושה חלקים בד"כ. אחד שנמצא על הגלגל או על ציר הגלגל(במקרה שהוא מסתובב) וחלק אחד קבוע, שנמצא במסלול התנועה של החלק הראשון. עכשיו בא תפקידו של החלק השלישי, שמחשב את המהירות לפי שני משתנים- מהירות המפגש בין שני החלקים וקוטר הגלגל ת מהירות הכלי.

bralon1

Member
ואיך המהירות נמדדת בעזרת שני המשתנ

כלומר בעזרת מהירות המפגש בין שני החלקים וקוטר הגלגל ת מהירות הכלי?

ailag

New member
-=-=-

ע"י קוטר הגלגל אפשר להעריך כמה מהגלגל נגע ברצפה בפרק זמן מסויים. למשל, אם נמדוד 2 פאי רדיאנים (360 מעלות), ונדע שהרדיוס הוא R, נדע ש2(pi)R גלגל נגרר על הרצפה, כלומר עברנו בקירוב 2piR מטר. מהירות המפגש נותנת לנו את פרק הזמן. (כלומר, מהירות המפגש נותנת לנו את המהירות הזויתית = כמה מעלות לשניה המכונית עוברת. בהנחה שהיא לא מחליקה, אז המהירות הקווית שלה - כלומר, כמה מהר היא נעה קדימה על הכביש - שווה למהירות הזויתית כפול הרדיוס.) אם לא הבנת למה החישובים הם דוקא כאלו, רק תגיד

keynant

New member
מאחר ואני במטמטיקה לא מבין, ואין...

לי מושג כמה אתה מבין, אני אפשט(או במילים אחרות-אסביר לעצמי)... נניח לנו גלגל שהקפו קילומטר(דבר שאפשר לחבש בעזרת קוטר או רדיוס הגלגל, והמחשב מגלה בקירוב(או בדיוק) 30 סיבובים(שלושים פגישות) של שני החלקים בשעה, אז המהירות היא 30 קמ"ש. כמובן, עושים את זה עם גלגלים יותר קטנים, ובהפרשי זמן יותר קטנים, או יותר נכון-המהירות מחושבת מחדש בכל פגישה במיקרה של פרק זמן קצר יותר, או יורדת לאט לאט במקרה של חוסר פגישות.

mc901

New member
הרבה יותר פשוט

שלום לכולם, לדעתי מד מהירות היה קיים לפני שניתן היה לשים מחשב שיחשב את מספר הפגיעות לפרק זמן. מד המהירות לדעתי היה סהכ מנגנון תמסורת, כלומר סיבוב הגלגל סיבב מערכת גלגלי שיניים כזו שבסופה ניתן היה להציג את המהירות על הצג מול הנהג. זה מאוד פשוט כל מה שצריך לעשות זה לחשב יחסים של גלגלי שיניים, ולבנות אותם ולחבר אותם לממסר מכני פשוט. נראה לי שכך עבדו מדי המהירות הראשונים במכונית. יום טוב

אורן51234

New member
איך אם כך עובד מד המהירות והטכנומטר

איך אפשר עם תמסורת להפוך מהירות סיבובית לתנועה יחסית של מחוג?

למעלה