מד מהירות שרוט

• פותח הנושא e2718
  • פורסם בתאריך

e2718

New member
מד מהירות שרוט

האם ישנה דרך להחזיר שקיפות למד מד מהירות שרוט כהוגן? תודה

כן.

אם הוא סרוט מאוד, לטש את המשטח העליון שלו בנייר ליטוש עדין - הסוג השחור שמרטיבים אותו ונקרא גם "נייר מים". אם הסריטות לא עמוקות, אפשר לדלג על השלב הראשון ולעבור ישר לשלב 2: מרח את המשטח השרוט בחומר הברקה, ושפשף אותו בעזרת בד רך. לאחר שהחומר ירד, בדוק אם המשטח הוחלק מספיק, ובמידת הצורך מרח עוד חומר וחזור על הפעולה. במקום לחפש חומר הברקה מיוחד, ניתן להשתמש בתחליף ביתי מצויין - משחת שיניים. (למרוח בשכבה דקה, ולתת לה להתייבש קצת) וכמובן שאם יש לך גישה למכשיר "דרמל" עם דיסקית לבד, או לאביזר דומה למקדחה חשמלית, זה יקצר מאוד את שלב ההברקה. ולסיכום - העצה הזו, כמו כל עצה טכנית שאני נותן, מיועדת לאנשים עם חוש טכני מינימלי, ו"רגש". אם אתה לא מנוסה בעבודות דומות, קח בחשבון שאתה יכול גם לגרום נזק ע"י ליטוש אגרסיבי מדי. עבוד בזהירות, ובהצלחה !

bonanai

New member
ספר מה בדיוק עשית

נייר מים? חומר הברקה? איזה? משחת שיניים??? כדי שנחכים כולנו...

e2718

New member
פעלתי לפי ההסבר של אלון

קודם הלקח - להסיר את הספידומטר לפני שהופכים את האופניים על מדרכה מבטון ומנפחים גלגל במרץ
השתמשתי בנייר מים מס' 1200 (מה שהיה בבית) עד שנעלמו השריטות העמוקות והפלסטיק נראה מעורפל בצורה אחידה, ולאחר מכן כמה דקות של שיוף עדין עם בד ומשחת שיניים. אומנם לא הייתי מנסה כך ללטש משקפי שמש שרוטות, אך הצג של הספידומטר נראה טוב והכי חשוב קריא.

הצעה לשיפור נוסף...

לבצע שלב נוסף עם דרמל עליו מורכב ראש בד (מיועד לליטוש והברקת כלי נחושת למשל)

איך שכחתי את הטיפ הכי חשוב... ../images/Emo2.gif

שכבת דקה של לכה מבריקה - עדיף בתרסיס (יש לכה בספריי) לא תאמין איזה שיפור זה יביא למראה של הצג ! אני מציע זאת כיוון שההברקה עם משחת השינייים שביצעת תחזיק לך מספר ימים/שבועות מועט, ואט אט הצג יחזור למצב המט שלו (בגלל ששייפת אותו) במקרה שלי הניסיון בא בעקבות צג של שלט לטיסנים שנשרט בעבר...

למעלה