מד דלק

nitz78

New member
מד דלק

כפי שכבר פרסמתי מד הדלק שלי חדל מלעבוד. רציתי לפתוח את המצוף ולראות אם אפשר לסדר אבל אמרו לי שכשפותחים זה לא נסגר טוב ודלק מתאדה ולכן רצוי להכין מראש חומר איטום (?). מישהו יכול להמליץ מהו חומר האיטום המתאים ואיפה לקנות? תודה, ניצן

latino1302

New member
אין דבר כזה "חומר איטום"

ושלא ימכרו לך שטויות.. קודם כל ולהבא, אתה אומר איזה שנה\ודגם 1300\1303\1302 מדובר כך נוכל לאזור ביעול. אין חומר איטום, ולפני לפתוח את המצוף תנתק את החוט שמתחבר אליו ותגעי בו במגע ישירה למתכת של הגוף האוטו ותסתכל אם המגוון עולה אם עולה אז בהחלת ,מצוף פגום, אם לא עול אז הנגד \resistor נצרף לך,וביכלל לפני הכול תבדוק שהנגד הקופסה מחוברת אל השעון מאחורה היא מחוברת כאשר רגל אחד מחובר למחוק והרגל השנייה מחוברת את הקבל שמגיע מהטאנק.. קאפיש? והחומר איטום ישמור טוב לאילו שחזר להם ראש... בלי להכין.. צ'ימון מצ'עמם לייייי!!

יש גומיה שאוטמת

שלא יצא דלק אחרי שבדקת לפי הדרכת יוני(הגדול מכולם)אים זו גרמניה תיפתח את הברגים ותוציא את המצוף תיסתכל על המצוף בפנים יש סליל אים הוא קרוע \מנותק המצוף גמור .ב1303 יש בעיה להוציא את המצוף צריך להוציא מיכל דלק כדי להוציא מצוף להמשך הדרכה ויעוץ תיתקשר אלי 0506931808 אבי

מספר תיקונים

דבר ראשון אין נגדים במערכת שעון הדלק , המערכת בנויה על התנגדות שנובעת מהשראות של סלילים ככה שאין נגד שיכול להישרף . לגבי חומר אטימה אין לך שום צורך בחומר אטימה האטם שיושב מסביב למצוף אוטם בצורה מושלמת . לגבי היעוץ של אמסטרונג תרשה לי לחלוק עליך אכן מסביב למצוף ישנו סליל והוא נותן האינדיקציה לגבי גובה המצוף אבל במידה והסליל קרוע אין צורך לזרוק את המצוף יש מקומות שמחליפים לך סליל לחדש והמערכת חדשה ! כך גם לגבי החלק שיושב בלוח השעונים יש אפשרות להחליפו לרכיב דיגיטאלי שעושה את אותה העבודה (התקדמות הטכנולוגיה) אבל זה לא מקורי :) בכל מקרה במידה ואתה מהצפון צור איתי קשר בפרטי אני אוכל לעזור לך בנושא (כמובן שהכל ללא תשלום) ולהפנות אותך למקום שבו משפצים שעוני VDO כולל שעון דלק במחיר טוב .

מצטער מראש על ההקפצה

חשוב מאוד !!!! לחלק שנמצא בלוח השעונים שאותו הזכיר לטינו יש שלוש רגלים ולא שתים כמו שהזכיר לטינו הרגל השלישית היא זו שמחברת את הרכיב ללוח השעונים וזו רגל האדמה לפני שאתה מנתר את החלק הזה מלוח השעונים שים לב שהחוט שמחובר למצוף יהיה מנותק כי במידה ולא אתה תשרוף את הסליל שנמצא בתוך הרכיב

latino1302

New member
אוווףף!

תיקון לתיקון נייה מתבוחה.. התכוונתי לשניי רגליים .terminals הבורג שתופס את ה"נגד" הוא נוגע ב- (גוף) לכן לא ציינתי את זה, ולגבי ה"ליפוף" פעם שעלתי אצל אחד מתחת ללינקר בשונצינו AVO אצפידומטר ורצה ממני 250 ש" ח לתיקון.. . ואחרון הקופסה גפרורים היא הכן נגד של ערכה של 3 OHMS יש במכוניות נורת של 3-5 וואט ודיודה זנר,ויש גם אילו עם ליפוף וגם דיודה זנר.. הקומבינה הכי טובה היא לקנות חדש.. אלא יש טרנסיסטור או VOLTAGE REGULATOR שהמספר אצלי איפושהו ואליו אפשר לשים לו דיודה ,וזה עבד אצלי בחיפושית מותאם לפי השעונים שהיו לי שם.. אז .. אמרתי את שלי ..קצת אמון לא מחזיק.. ד"ש לנייל אמסטרונג..

לטינו זה לא אישי

אחי אתה לא צריך להיפגע או להרגיש לא בסדר כי הדגשתי משהו שאמרת :) אז נפלת על חרא שרצה לדפוק אותך ב250 שקלים זה לא אומר שצריך לזרוק את המצופים לפח . ולסיום עוד משהו קטן זה שבפלוק\אוו מטר שלך אתה רואה 3 אוהם זה לא אומר שזה מה שמתבקש ולא שזה תוצר לוואי (כמו שמנורה מוציאה חום אבל היא עדיין לא תנור, החום הוא תוצר לוואי וככה גם ה3 אוהם שראית במקרה הזה ) פה מה שיש לנו זאת התנגדות משתנה בתלות בהשראות סליל (פוטציומטר על עיקרון סליל) ובמקרה שלנו בלוח שעונים צריך רכיב מסדרת 78XX בלי דיודה ובלי דברים נוספים כדי לא לשרוף את השעון :) ושוב פעם אחי זה ממש לא אישי ואני בכלל לא נגדך או תוקף אני בסך הכל חידדתי את הדברים .

nitz78

New member
פתחתי את המצוף...

ולא ראיתי שום סליל. הדבר היחיד שראיתי זה שהמצוף עצמו מחובר למוט מעוקם כך ששינוי גבוה הנוזל מניע מן מחוג על פני מעין שבכה כזאת. הכל סגור יפה בפלסטיק ולא ראיתי איך אפשר לפתוח. מישהו יכול לכוון אותי איך כדאי לי להמשיך מפה? כד"א לי יש חיפושית גרמניה 1200 שנת 73. כמו כן אציין שביצעתי את הבדיקה של קיצור החוט אל גוף האוטו ואכן קיבלתי חיווי של מיכל מלא אז הבעיה לא במחוג. עוד שאלה: האם מצוף של 1200 גרמניה שונה במשהו משל 1200? או שאני יכול פשוט להחליף וזהו? תודה רבה, ניצן

הסליל נמצא מתחת לפלסטיק

בבסיס המצוף (החלק שמתחבר עם הברגים למיכל) לפני שאתה ממהר להחליף סליל כסאי שתעשה שם ניקוי עם חומר אלכוהולי (לא אצטון) רוב הסיכויים שבסך הכל ליכלוך מונע מהמחוג להעביר את המינוס לשעון חשוב שלא עם אצטון כי במידה והבידוד של הסליל רגיש לחומרים חזקים אתה פשוט תוריד מהסליל את הציפוי המבודד שלו ותהפוך אותו לחתיכת מתכת אחידה ואז אתה חייב להחליף סליל . במידה ואתה מהצפון או שאין לך בעיה להגיע לצפון אנייכול להפנות אותך למקום שמחליף את הסלילים האלו לחדשים וככה לא תצטרך לזרוק את המצוף לפח

הי ניצן

אים הסליל לא קרוע יכול להיות שיש קורוזיה על החוט שמיתחבר למצוף ולא קורא את המצוף ,אחד הברגים מעביר מינוס למצוף.לגבי שיפוץ מצוף עולה 200 שח ולא מחזיק מעמד הרבה זמן חדש עולה 250-300 שח ישן תקין 150-200 תיתקשר אלילעזרה 0506931808 אבי

למעלה