מד דלק

בדרך כלל זה בגלל המייצב שמחובר למד דלק.

אבל יכול להיות גם בגלל מצוף, המד דלק עצמו או החוטים שבדרך.

אבל תתחיל מהמייצב.

המייצב נקרא VIBRTOR בארה"ב וגם בתמונה המצורפת

jenia121

New member
שאלה בנושא

יש לי בעיה שהמד מראה לי כל הזמן פול כשהאוטו מונע וכאשר הוא לא מונע הוא יורד רגיל לאפס
מה יכולה להיות הבעיה?

yalonoa

New member
יחיאל, בנוסף למה שטרנספורמר כתב

קח בחשבון שאתה במצב עדין מפני שאם המייצב (VIBRATOR) לא תקין זה עלול לשרוף את המנגנון של המחוג.
אם המצוף לא תקין המצב פחות נורא אבל צריך לתקן אותו כדי שתקבל קראיה נכונה.
jenia121 - כנ"ל לגביך, יכול להיות מצוף או מייצב.

בכל מקרה אם תבואו למפגש בשישי אוכל לבדוק לכם מה מקור הבעיה.

את המצוף בודקים בעזרת מד התנגדות 10אום=מלא 75

את המצוף בודקים בעזרת מד התנגדות 10אום=מלא, 75אום = מיכל ריק. כל הדרך בין לבין ההתנגדות צריכה להשתנות באופן לינארי בלי קפיצות או נתקים.

פשוט צריך לחבר במקום 2 החוטים את הרבמודד ותבדוק התנגדות כאשר המיכל מלא וכאשר הוא ריק. או שתפרק את המצוף מהמיכל ותבדוק התנגדות כאשר אתה מזיז ידנית.

בקובץהמצורף תמצא הסבר מלא איך לבדוק הכל, כאשר את המייצב קשה לבדוק כי צריך סקוף כי הוא מפיק פולסים מרובעים בתדר משתנה ולכן לא ניתן לבדוק אותו בעזרת רב מודד פשוט.

המייצב הוא לא רכיב יקר כל כך ובעל נטיה להתקלקל מהר יותר משאר הרכבים במערכת מד הדלק. במידה והמצוף תקין הכי פשוט זה לשים מיצב חדש ולראות מה התוצאה אלה אם יש לך סקוף אז זה סיפור אחר.

shsh35

New member
אני החלפתי את הכל בסוף הסתבר שהמצוף שיחק לי

חשבתי שזה המייצב ,אבל הוא לא היה הבעיה.
החלפתי מצוף עכשיו הכל בסדר...
מישהו רוצה מצוף שעובד תקין עד לרבע מיכל מהרבע ומטה מזייף? במחיר סימלי ..

idanmilo

New member
מייצב

גם לי יש אותה בעייה, איך אני בודק/מתקן את המייצב?

yalonoa

New member
המייצב המקורי עובד על עקרון של

דו-מתכת (בי-מטל) באופן כזה שחוט להט מלופף על הדו מתכת וכאשר המתכת קרה זרם זורם דרך סליל הלהט שמחמם את המתכת לנקודה שהמתכת מתכופפת ומנתקת זרם לחוט הלהט ובמקביל גם את הזרם למצוף עד שהמתכת מתקררת והמתכת מתכופפת חזרה למגע והולכת זרם שוב בחוט הלהט - תהליך זה חוזר על עצמו כל עוד הסוויץ' פתוח ולמעשה נוצר מתח עבודה ממוצע של כחמישה וולט - מתח העבודה של מעגל המצוף.
מכיוון שבדרך כלל התקלה במייצב היא שחוט הלהט נשרפ ומתנתק, האפשרויות הן או ללפף חוט להט מחדש (מצריך מיומנות וידע כמה ללפף כדי שהחוט יתחמם כמה שצריך כדי לייצר את המתח הממוצע של חמישה וולט) או לשים מכלול של חוט להט עם דו-מתכת מוכן מראש (או חליפי) או לעבור לשיטת ייצוב מתח מודרנית יותר בצורת מייצב מתח מצב יציב (SOLID STATE) טרנזיסטורי.
מי שרוצה יכול ליצור איתי קשר בפרטי ואוכל לתת עוד מידע איך לתקן.
חג שמייח לכווולם!!

למעלה