מד"א Vs זק"א

DOPLEXN

New member
מד"א Vs זק"א

בהודעה הבא הייתי מעוניין לקחת צעד אחורה, לחשוב על מה שאנו עושים, ובמה אנו מתעסקים. מאז אותה תקופה בה ארגון זק"א (חסד של אמת) החל בטיפול בנפגעים, מלבד פינוי וזיהוי קורבנות אסון. רבות התקריות בהן התעוררו עימותים בין אנשי מד"א לבין אנשי זק"א. תקריות בשטח אשר פוגעות בנו, אנשי מד"א, פוגעות באנשי זק"א ופוגעות בנפגעים ומשפחותיהם. לעיתים קרובות איננו מסכימים עם הדרך בה פועלים עמיתנו, אנשי זק"א, ואלו אינם מסכימים עמנו. אף על פי כן, אנו זקוקים אחד לשני, יכולים להועיל רבות זה לזה, למען המטרה של כולנו- טיפול מקצועי והצלת חיים. תחשבו על זה- ופעם הבאה שתתקלו באנשי זק"א, אל תדרדרו לעימותים מיותרים, אלא תנתבו את האנרגיות לעבוד בשיתוף פעולה למען כולנו. . . נקודה למחשבה. . .

חידושים במד"א- הקרב מול זקא

אמול יום ב' יצאו לשטח האמבולנסים החדשים של מז"ח. מז"ח הינו התשובה של מד"א לזק"א ועשרת האמבולנסים הראשונים, הצבועים באדום שחור יצאו לשטח. דרך אגב, היחידה הירושלמית קרויה "דוד" ע"ש ד"ר דוד אפלבאום ז"ל שנרצח בפיגוע בקפה הלל.

amitzahavi

New member
את התמונות אפשר לראות כאן../images/Emo70.gif

בכתובת שמצורפת כאן

amitp

New member
כמה זמן יקח, לפי דעתכם,

עד שמד"א מז"ח יתחילו לריב גם הם עם מד"א?

ברגע ש........

יהיה פיגוע נוסף יפרוץ לו ריב. נקווה שלא יהיה פיגוע ואז לא יהיה ריב. בעצם, יהיה ריב בכל מקרה..... טבע האדם לריב. בכלל לי נמאס כבר לגמרי מהריב האידיוטי הזה......

הופעה ראשונה למז"ח

היום בעת הפיצוץ בת"א היתה זו החשיפה הראשונה למזח. למי שלא ראה נעמדו 4 אמבולנסים לרוחב הכביש וכל הנהלת מד"א היתה שם.

עד כמה שהבנתי המז"ח נסגר, לא ?

יצא ביפר ארצי שמד"א וזק"א הגיעו להבנות... אז הם כן פועלים או לא ? אגב, במה הם מצויידים בכלל ?

amitp

New member
לא, לא נסגר.

עד כמה שאני מבין העדכון האחרון הוא כי זק"א אחראים על כל הקשור לטיפול בנפטר, אולם מד"א הוא הגוף המפנה. בכל מקרה, רכבי דויד אמורים להיות מצויידים ככוננים לכל דבר (לבנים), וכבר שמעתי אותם לוקחים נסיעות כונן בקשר.

למעלה