זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות אצלי (בינתיים בהצלחה)
אמנם, כפי שאת יודעת, הגינה שלי באיזור אחר לגמרי... אז לא אוכל להמליץ על צמחים, אבל כן על העקרון.
עקרונית צריך להבין שיש שתי אפשרויות ואין אמצע -
1. גינון שהוא יותר סטנדרטי, כלומר: רב שנתיים עשבוניים למיניהם, עם כמה בני שיח פה ושם. בעצם כמו כל הגינות... מרגע שהקרקע מכוסה בצמחיה יש הרבה פחות עשבים לא רצויים, תמיד יפה וירוק, אבל יש גם חסרונות: כולם צריכים השקיה גם בקיץ, אחרת לא ישרדו וגם העמידים לדריכה יסבלו רק דריכה מועטה מאוד מאוד. בגינון כזה רצוי מאוד שיהיו מדרכים (או שבילי הטוף הפופולריים) בין הצמחים שיאפשרו דריכה.
2. גינון "טבעי" שמבוסס בעיקר על חד שנתיים וגיאופיטים, אשר מתייבשים בקיץ (מלבד כמה נקודות שבהן בכל זאת תוקעים איזה רב שנתי ודואגים לקצת מים). זה מה שאני עושה - בחורף אביב הגינה שלי מלאה בחד שנתיים, ובקיץ הכל מתייבש. היכן שהצלחתי לעשות את זה היטב, והכלבה לא חפרה - יש כיסוי נחמד של עשבייה יבשה בקיץ.
אני חושבת שאחד הצמחים הכי מוצלחים שיש אצלי זה החמציץ הנטוי (הפושט מהבר). הוא יוצר כרים ירוקים יפיפיים, עם פריחה מקסימה, ובקיץ מחפה את הגינה באופן אידיאלי. חוץ מזה, מפוזרים אצלי הרבה סביונים, פרגים, פשתה, בקיה תרבותית, צפורני חתול, תורמוסים, אפונה ריחנית, דרדר כחול, גרניום רך, מרווה אדומה, אשולציה קליפורנית קמומיל וכו'. גם סלסלי כסף ושני מינים של וורבנה מזריעים את עצמם.
יש גם רב שנתיים, אבל זה אתגר לא קטן, כי כל מה שאני שותלת הכלבה עוקרת... ומה שהיא לא מצליחה לעקור, היא פשוט מכרסמת... יש כמה משתרעים (חבלבל מאוריטני, ורבנה, נציץ, וינקה באיזורים מוצלים, דיכונדרה) אבל הכלבה פשוט שוכבת עליהם והם בקושי שורדים. אני גם משתמשת בטרלוספרומון יסמיני כמשתרע.
באביב - זה פשוט מקסים, ובכל שבת עוצרות משפחות שמטיילות ליד הגינה שלי ומצלמות.
מתישהו בחודש יוני הרוב מת, אני מקפידה להשאיר עד שיש זרעים לשנה הבאה, ואז, אם זה שטח פתוח אפשר פשוט לכסח, ואם זה בינות לשיחים, אני מסלקת.
מה שחשוב להבין זה שיש כאן עבודה סזיפית של תלישת עשבים לא רצויים. בשנה הראשונה הבאתי מתחחת וכך נפטרתי משטח גדול עם עשבים, אבל ככל שמתרבים העשבים הרצויים - כבר אין יותר קיצורי דרך וצריך פשוט לעבור על כל ס"מ בגינה ולתלוש את מי שרוצים לסלקו. עם השנים יש פחות קוצים לעומת פרחים, אבל לקוצים האלו יש כושר עמידות מדהים, ויכולת לקבל טרמפ עם כלבים וחתולים לכל מקום... אז אי אפשר להיפטר מהם לגמרי.
נכון להיום, החלק הזה בחצר שלי נראה כמו אחו שרואים בטיולים, או באיזורים דלילים בעצים ביער, רק קצת יותר עשיר