מדרשות להעמקת יהדות
קודם כל - תודה לכל מי שענתה לי בשירשור הקודם
היום התחלנו בשיעור חברה לדבר קצת על ש"ל, ואפשר לומר שהחלטתי די סופית שאני אעשה בע"ה ש"ל במדרשה להעמקת יהדות. קיבלתי דף עם רשימה של מדרשות כאלו, ותיאור קצר על כל אחת. ראיתי שם שחלק מהמדרשות מבקשות ניסיון הדרכה חובה, אך לא הלכתי לתנועת נוער ולכן גם לא הדרכתי. מצד שני, בכיתה י' הייתי "מדריכה צעירה" בביה"ס, לכיתה ז', אבל בטופס שיש לי יש רק שאלה האם הדרכתי בתנועת נוער, ולא על הדרכה בכלל. האם מה שעשיתי נקרא ניסיון הדרכה? ואם לא - אני צריכה בגלל זה לפסול את כל המדרשות שמבקשות ניסיון הדרכה חובה? ומדרשות שלא כתוב שם ניסיון הדרכה חובה - יקבלו אותי לשם (מהבחינה הזו) למרות שלא הדרכתי, כי הם לא כתבו שזה נדרש? ועוד - המדרשות שהכי נראות לי כרגע הן "על גלגלים" בקרנ"ש, ו"עמיעד" בירושלים. יש למישהי חומר על המדרשות, או ניסיון של ש"ל? בתיאור הקצר שכתוב לי על מדרשת עמיעד כתוב שזה בשיתוף עם "גשר" - גישור בין דתיים וחילוניים, ואמא שלי לא התלהבה מהרעיון שנהיה בחברה מעורבת, ורצתה לדעת מה זה אומר בדיוק.. נהיה שם עם חילוניים? נעביר פעולות לחילוניים? איך זה הולך? או שאולי רק המדרשה משתתפת אבל בנות הש"ל לא? תודה ענקית מראש
תמר.
קודם כל - תודה לכל מי שענתה לי בשירשור הקודם