מדרשות להעמקת יהדות

tamarhp

New member
מדרשות להעמקת יהדות

קודם כל - תודה לכל מי שענתה לי בשירשור הקודם
היום התחלנו בשיעור חברה לדבר קצת על ש"ל, ואפשר לומר שהחלטתי די סופית שאני אעשה בע"ה ש"ל במדרשה להעמקת יהדות. קיבלתי דף עם רשימה של מדרשות כאלו, ותיאור קצר על כל אחת. ראיתי שם שחלק מהמדרשות מבקשות ניסיון הדרכה חובה, אך לא הלכתי לתנועת נוער ולכן גם לא הדרכתי. מצד שני, בכיתה י' הייתי "מדריכה צעירה" בביה"ס, לכיתה ז', אבל בטופס שיש לי יש רק שאלה האם הדרכתי בתנועת נוער, ולא על הדרכה בכלל. האם מה שעשיתי נקרא ניסיון הדרכה? ואם לא - אני צריכה בגלל זה לפסול את כל המדרשות שמבקשות ניסיון הדרכה חובה? ומדרשות שלא כתוב שם ניסיון הדרכה חובה - יקבלו אותי לשם (מהבחינה הזו) למרות שלא הדרכתי, כי הם לא כתבו שזה נדרש? ועוד - המדרשות שהכי נראות לי כרגע הן "על גלגלים" בקרנ"ש, ו"עמיעד" בירושלים. יש למישהי חומר על המדרשות, או ניסיון של ש"ל? בתיאור הקצר שכתוב לי על מדרשת עמיעד כתוב שזה בשיתוף עם "גשר" - גישור בין דתיים וחילוניים, ואמא שלי לא התלהבה מהרעיון שנהיה בחברה מעורבת, ורצתה לדעת מה זה אומר בדיוק.. נהיה שם עם חילוניים? נעביר פעולות לחילוניים? איך זה הולך? או שאולי רק המדרשה משתתפת אבל בנות הש"ל לא? תודה ענקית מראש
תמר.

Nomi11

New member
מדרשה

בקשר לניסיון בהדרכה- זה נחשב לך, תרשמי את ההדרכה של כיתות ז'. מדרשת עמיעד מאוד ידועה (לטובה..)- הייתי הולכת עליה קודם, אבל היא גם הרבה יותר מבוקשת אז אולי יותר קשה להתקבל לשם. בקשר ל"גשר" (יצא חרוז..
) אין לי מושג. מקווה שעזרתי קצת, וב"הצלחה....

tamarhp

New member
תודה... בטוח שזה נחשב?

ואיפה אני אמורה לכתוב את זה?

Nomi11

New member
הדרכה

תרשמי את זה בקטגוריה-"ניסיון בהדרכה" ורצוי שתפרטי כמה שיותר על ההדרכה
שנה טובה!

tamarhp

New member
יש לי טופס

וכתוב שם "האם הדרכת בתנועת נוער?"____ "גילאים:" ______ ואין עוד משו על ההדרכה.... אגב, כתוב למטה "ניתן ורצוי למלא טופס באתר האינטרנט שלנו: www.midrashot.org" אבל אני לא מוצאת שם טופס למלא...

Nomi11

New member
../images/Emo60.gif הדרכה ../images/Emo168.gif

* האם הדרכת בתנועת נוער? הדרכת את שכבת ז' בביה"ס. * גיל? כיתות ז' - גילאי 13. אח"כ (בסביבות חנוכה, נדמה לי) יזמינו אותך ליום ראיונות מרוכז לכל המדרשות שבקשת דרך איגוד המדרשות בירושלים. אם תעברי את הראיון, כל מדרשה תזמין אותך ל"מחנה מועמדות" של יומיים. ואם עברת את זה- התקבלת!!! זה אולי נשמע מפחיד, מפרך וכו' אבל אל תדאגי- יהיה טוב!! שנה טובה...

tamarhp

New member
אמאלה.. ../images/Emo10.gif

שניה - אם אני לא עומדת בראיון המרוכז אז אני לא יכולה להתקבל לאף מדרשה??? ויש הרבה שלא מקבלים?? ומה זה מחנה מועמדות???

Nomi11

New member
מדרשה

אוקיי אולי לא הסברתי טוב. ביום הראיונות המרוכז, פשוט ריכזו את כל המדרשות למקום אחד (כדי להקל על הבנות ושלא יצטרכו לנסוע לכמה מקומות רק לצורך ראיון...) בכל מדרשה את מתראיינת בנפרד, ואין קשר בין מדרשה אחת לשניה. כל אחת מחפשת לעצמה את הטובות היותר... במחנה מועמדות הם רק רוצים לראות איך את מעבירה הדרכות. אומרים לך להכין הדרכה אחת מראש ואת מעבירה אותה ביום הראשון. אח"כ את מקבלת נושא להדרכה ליום השני ויש לך את כל האביזרים שתצטרכי. בין ההדרכות הם עושים גם מין משחקים נחמדים שכאלה שעוזרים להם להגיע להחלטה. אין סיבה לדאוג, כי הם רוצים לראות איך את מכינה ומעבירה הדרכות ב"הצלחה!

Nomi11

New member
יהיה טוב!!

במיוחד אם יש לך נסיון בזה.... תקבלי כל מיני רעיונות משאר הבנות וכו'...

tamarhp

New member
אפשר להתייעץ עם אחרות?

ואין לי האמת כזה ניסיון.... בתור מדריכה לא העברתי הרבה פעולות כי לא היתה לי שעה מסודרת, ומעוד סיבות שלא תלויות בי... ואני אחת שמשקיעה, ולא "שולפת" פעולה... מותר להיעזר בחבר טלפוני, נכון?

Nomi11

New member
כן...

יש גם 50-50 וגם את עזרת הקהל....
סתתתתאאאאאם
כן. ודי לצרה בשעתה... לא כדאי שתדאגי בגלל המחנה מועמדות. תתרכזי לעשות רושם מעולה בראיון ואז תתכנני את המחנה מועמדות.. (* כדאי גם שתבדקי בינתיים עוד דברים שבשירות לאומי)

tamarhp

New member
חחחחחח

אין לי הרבה מה לעשות בש"ל האמת.. יש הרבה דברים שאני פוסלת מראש... עוד שאלה - צריך הרי ללכת לבדוק את המקומות לראות אם זה מתאים... איך עושים את זה? מטעם מה? מתי? אחרי הראיון? לפני? איך זה הולך?

Nomi11

New member
../images/Emo60.gif

חבל שאת פוסלת על ההתחלה... גם אני עשיתי את זה על כל מיני דברים ואח"כ גיליתי שזה מכלל לא מה שחשבתי..
בעקרון צריך לבדוק קודם את המקום, אבל במדרשות את לא צריכה, כי את ממילא תגיעי לשם למחנה מועמדות אז חבל לנסוע פעמיים...

tamarhp

New member
סבבה,

ואם אני מתלבטת בין כמה מדרשות - אני צריכה לבוא לכל אחת למחנה מועמדות? והם דואגים שהתאריכים לא יפלו אחד על השני?

kakdila1

New member
מרכזים להעמקת הזהות היהודית

אני שירתתי במרכז נפלא ושמו- "החוויה היהודית". לא היה לי ניסיון בהדרכה והם קבלו אותי כי הצוות שם מלמד כישורי הדרכה. הם לא מסתמכים על ההדרכה ב"בני עקיבא". היו איתי בנות שהיו מדריכות וזה לא נתן להן פור, כי אין להשוות בין הדרכה בבני עקיבא להעברת שיעור והפעלה בכיתה.

tamarhp

New member
זו מדרשה?

איך אני מגיעה לזה? ומה עושים שם בדיוק? איפה זה? תוכלי לתת פרטים? המונמון תודה מראש

kakdila1

New member
זו מדרשה ומרכז

כי היא עובדת גם בציבור חילוני וגם עם דתי. ישנם שני מרכזים אחד המיועד לחיילות ואחד המיועד לבנות ש"ל והוא ממוקם בקרית אתא. העבודה היא רבה ומגוונת- הכנת מערכים ופעילויות והעברתם לילדים , נוער ומבוגרים, העברת סימינריונים, בניית פרוייקטים, הפעלת חיזיון או קולי ועוד הרבה דברים. צריך ראש גדול!!!

למעלה