מדרסים מפריעים לריצה?

wileecoyote

New member
מדרסים מפריעים לריצה?

פעם אחרונה שקניתי נעליי ריצה המוכר (אחת החנויות המוערכות לריצה) אמר לי שהוא לא ממליץ על מדרסים.
הסיבה הייתה שהמדרס מונע מכף הרגל להפעיל את המבנים דמויי-קפיץ בכף הרגל שאוגרים אנרגיה בדריכה ומשחררים אותו בדחיפה.
המדרס גורם לכף הרגל לא לקלוט אנרגיה בדריכה כי כף הרגל נשארת במצב הרגיל שלה (אין קריסה של הקשת).
יש בזה משהו?

Yogev74

New member
לי המדרסים לא מפריעים

אני רץ עם מדרסים מותאמים כ - 15 שנה עקב העדר קשתיות מספקת בכף הרגל שגרמה לי בעבר לכאבי ברכיים.
בשנתיים האחרונות רצתי 3 מרתונים ולא הרגשתי שום בעיה או מגבלה כתוצאה מהשימוש במדרסים.
יכול להיות שיש הסבר פיזיולוגי למה שכתבת (אני לא מכיר).
במבחן התוצאה, אני לא מרגיש בעיה כלשהי כתוצאה מהשימוש בהם.

תשובה של אשת מקצוע בעניין

הייתי במרתוניה ושאלתי את רחלי יקינן אודם ממריו סנטר, וזוהי תשובתה בעניין, וזאת תשובתה:
התשובה היא כמו בכל דבר היא הסוג: יש מדרסים קשיחים שמייצרים הגבלה של התנועה ועובדים יותר על ייצוב ותמיכה.
לריצה חשוב להתאים מדרסים שהאלמנט המרכזי בהם הם ספיגה ובלימה הזעזוע מבלי לייצר הגבלת תנועה.
אפשר לשמור על סגנון הריצה מבלי לייצר שינוי גדול שיוביל לשינויים אחרים בשלד על ידי מדרסים מותאמים, כלומר,
רכים ובולמים. לסיכום, כן לרוץ עם מדרסים אבל לדאוג למדרסים המותאמים ספציפית לפעילות הרלוונטית.

wileecoyote

New member
וזה לא נשמע קצת כמו פרסומת?

אצלנו במריו סנטר יש מדרסים שמותאמים אישית לכף הרגל שלך אבל הם גם רכים ובולמים שהם ממש מתאימים לריצה.
לעומת זאת אם אתה הולך לקופת חולים ומקבל מדרסים שעולים רק 400 שקל והם גם מותאמים אישית לכף הרגל אתה מקבל משהו קשיח שלא יודע לשמור אנרגיה בדריכה ולשחרר בדחיפה.
אני מאמין שכל מדרס שמותאם אישית לכף הרגל מונע את מעיכת הקשת, ולכן הרגל מאבדת את תכונת הקפיץ שלה ומכאן איבוד אנרגיה מסוים, אין לי מושג אם זה משמעותי.

אפילו באתר שלהם הם לא טוענים שזה אחת מהיכולות של המדרסים שלהם:
• מפחיתים באופן משמעותי עומס מכף הרגל.
• מביאים להתאמה מושלמת בין נעלי ריצה לכף הרגל.
• מונעים פציעות SHIN SPLINT, דלקות בגיד אכילס ועוד.
• משפרים את היציבה בעת ריצה.
• מורידים עומס מהגב התחתון והברכיים.
• מסייעים בהמרצת מחזור הדם.

ממש לא פרסומת

בקשתי ממנה תשובה מקצועית בלי שתגיד "אנחנו" או "אצלנו" בכדי להימנע מבדיוק מה שציינת.
הצלחתי לקבל תשובה מאשת מקצוע מעולה, ואני לא מבין מה הבעיה בכך.
קיבלנו תשובה מקצועית, וחבל שאין פה יותר אנשי מקצוע שיענו על שאלות.
אמיר

למעלה