מדריכת סימולטור.../images/Emo26.gif
מאחר ואני חולה ויש לי גימלים עד יום רביעי,אז אני יכולה לענות לך בנוגע לתפקיד מדריכת סימולטור בו אני נמצאת. התפקיד הוא הדרכת אנשי צוות אויר[טייסים צעירים, טייסים ותיקים, מילואימניקים, נווטים ועוד]בגיחות. הגיחה מתחלקת ל3 חלקים- התדרוך- את מתדרכת את האיש צוות אוויר לפני הגיחה,מספרת לו מה יהיה בטיסה,ומה יהיה אופי הטיסה. הטיסה-המתאמן נמצא בסימולטור והתפקיד שלך הוא להכניס לו תקלות, מצבי חירום, תנאי מזג אוויר ועוד ולראות איך הוא מתמודד עם המצבים האלו. יש לך מחשב או מספר מחשבים שאת יכולה לשלוט ולראות את הפעולות של הטייס. תוך כדי את רושמת לעצמך את כל ההערות-מה הוא עשה לא בסדר,בשביל התחקיר אחרי הגיחה. גיחה היא בסביבות 30-60 דק', תלוי בסוג הגיחה וסוג המאמן. התחקיר-שניכם יושבים וכאן את מראה לו כיצד הוא פעל.ומה הוא צריך לשפר וכו'. מלבד הגיחות יש למדריכות סימולטור עוד תפקידים כגון:העברת הרצאות לפעמים למתאמנים או למדריכות צעירות,להיות אחראיות על קורס הסבה לטייסים/חניכים/נווטים,בניית מצגות הדרכה למתאמנים,ועוד.. התפקיד הוא נורא מעניין,אך בו זמנית גם נורא קשה. ולכן המיונים לא קלים בכלל,והדרישות לתפקיד גבוהות.(קב"א 54+,פיזיקה 5 יח"ל) אבל מי שרוצה לעשות משהו משמעותי בצבא ובאמת לתרום,והיא יודעת שהיא מתאימה לתפקיד-ממליצה על התפקיד בחום!