מדריכי Lonely Planet

LiM9

New member
מדריכי Lonely Planet

שלום לכולם! אני מתכנן טיול של שלושה חודשים למדינות מרכז אמריקה. אני מתלבט האם לקנות רק ספר אחד של כל מרכז אמריקה או גם ספר נפרד עבור המדינות שאני מתכוון לשהות בהם הכי הרבה, מקסיקו וקובה. בעצם אני רוצה לדעת האם הספר מספיק מקיף עבור שהייה של שלושה שבועות עד חודש במדינה מסוימת. תודה רבה!

dod_basim

New member
אני לא מכיר ספציפית ספרי לונלי של

מדינות מרכז אמריקה. אבל בעקרון הספר מקיף ברמה של (הרבה יותר מ) יותר מחודש למדינה. כמו כן בגלל שהספרים האלה יקרים כמו הגהנום עדיף להצטייד בספר למדינה הראשונה ומשם כבר תסתדר.

sela v

New member
קשה לענות

אם היית שואלת אם לקנות את הלונלי של כל אפריקה או כל אירופה הייתי אומר לו. תלוי לכמה מדינות את מטיילת, ואיפה את מתחילה. ובכל מקרה עדיין לא הייתי שם אז קצת יהיה לי קשה לענות.

natyh

New member
קל מאד לענות

אתה באמת רוצה לטיל ? אם כן אל תתקרב ללונלי פלנט ספרים מדרגה שניה לא דרגה שלישית אבל דרגה שניה ספרים שמנסים להיות פופולריים על חשבון איכות . שרוך הנהל לשעבר ההנדבוק ( shoestring) הרבה יותר מפורט וטוב ומספיק למיטב הבנתי לא כולל קובה רק ספר אחד . לגבי קובה , תצטרך לשאול אחרים , בכל מקרה עדיף לך ללמוד קודם את השפה ברמה סבירה + יחסוך ממל הרבה צרות ויוסיף הרבה לטיול . נתי

kogawa

New member
נתי, לא נוהג לחלוק עליך

אבל עובדתית, ספרי השוסטרינג נכתבים ויוצאים ע"י חברת לונלי-פלאנט. ספרי לונלי פלנט אינם ספרים מדרגה שניה, אלא התנך בכבודו בחלקים ניכרים של העולם, אבל ישנם אזורים בהם הם חלשים, כמו דרום (וכנראה מרכז) אמריקה, וגם נפאל היא נפילה שלהם לעומת "טרקינג אין דה הימלאיה" למשל. לדרום אמריקה ההנד-בוק היה טוב בהרבה ממקבילו של הלונלי כשטיילתי שם, אבל אולי המצב השתנה?

natyh

New member
ראשית זכותך

לתלוק עלי בכל דבר וענין . אני לא אוהב את הספרים האלה נקודה ולדעתי הם גרועים . אתה מחדש לי בענין הבעלות על השוסטרינג ועדיין לדעתי הם טובים בהרבה, בלי קשר לבעלות אולי ההנהלה שונה ? .

למעלה