מדריכון קטן

p r u d e n s

New member
מדריכון קטן../images/Emo182.gif

מדריך לכותבי הסדרות של מחר
מבנה עלילה כדי לכתוב סדרה אתם צריכים את הדבר החשוב ביותר-מבנה העלילה. העלילה היא השלד של הסדרה. מומלץ לתכנן עלילה אחת קצרה בתור התחלה, כדי שהקוראים יוכלו להחליט אם הם אוהבים את הסדרה או לא. אם אתם נתקלים במטר של ביקורות שליליות זה אומר שני דברים: או שהסדרה שלכם פשוט לא נועדה להצלחה, או שאתם צריכים להפסיק את העלילה הקודמת באלגנטיות ולהמציא אחת חדשה שתענין אנשים. מה אתם צריכים לעשות עם העלילה? אתם צריכים לפרט אותה, ולמצוא לעצמכם גימיק-דבר שייחד אותה מהסדרות האחרות. חייב להיות מתח בעלילה, משהו שימשוך קוראים לקרוא ולעקב! כדאי גם שיהיו תמונות
איך? שכתוב! כתבו פרק ארוך אחד, שייתאר יום אחד או יומיים בחיי הסים הכוכב, תארו הכל במדויק אבל אל תפחדו להוריד קטעים שנחשבים בעיניכם פחות מעניינים. תכננו את הכל מראש, ומה שמפריע לתכנונים שלכם-תחתכו בעריכה. מה עוד? אחרי שיש לכם כבר את מבנה העלילה, סימים כוכבים ובית- צריך לחשוב על הפרטים האומנותיים של הסיפור. חשבו על נקודת מבט שממנה הסיפור יסופר-זה יכול להיות גוף ראשון (הסים-כוכב-ראשי מספר את מה שקורה לו), יומן (בערך כמו גוף ראשון אבל קצת שונה), גוף שלישי (מספר נייטרלי שמספר את הסיפור), ועוד נקודות מבט רבות וטובות כראות עיניכם. ומה קורה עכשיו? אתם ממציאים לסדרה שם. השם לא חייב להיות קשור לסדרה, אבל מומלץ מאוד לבחור שם שנון שימשוך אנשים לקרוא. לאחר שבחרתם את השם האידיאלי מבחינתכם, חשבו איפה לפרסם את זה: בפורום הזה, בסופרים צעירים (לא כל כך מומלץ, האמת) או ישירות לאתר סימיל. מה אם קיבלתי ביקורת שלילית? כמו שכתבתי בהתחלה-או שגונזים את העלילה באלגנטיות וממציאים אחת מעניינת יותר, או שפשוט משלימים עם העובדה ויוצרים סדרה אחרת (או פורשים לגמלאות
). דבר חשוב-אם קיבלתם ביקורת שלילית אחת זה לא סוף העולם. שימו לב ליחס בין הביקורות השליליות לחיוביות. לדוגמא, מצב שבו 3 אנשים לא אוהבים את הסדרה ו-5 אנשים כן אוהבים אותה, לא צריך לתסכל אתכם. ולסיום---בהצלחה!

p r u d e n s

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo182.gif

טוגלנתיייייייייייייייייייייייייייי!!!! יששששששששש!!!

prizeta

New member
תודה על המדריך ו

ווגם אני חולה על מכושפות!!!איזה סידרה פצצה! אני מעריצה כפיתית charmed for ever!!!!!

prizeta

New member
חחחח ואייי זה ממש נחמד לדעת ש

יש פה הרבה אנשים שאוהבים תסידרהה!!!! עכשיו אני מרגישה פחות לבד

למעלה