מדריך קצר

דשא נוי

New member
מדריך קצר

מדריך קצר למחפשים מורה לאמנות לחימה. כתבתי אותו בתקווה לסייע במשהו למתלבטים, ולהבהיר להם מהי אומנות הלחימה האולטימטיבית. אשמח לשמוע הערות ו/או תוספות.

התרשמתי מההשקעה...../images/Emo45.gif

אבל אני לא בטוח שמתחיל יטרח לקרוא הכל - זה א...ר...ו...ך... ואולי לא מספיק מאורגן - את נושא הכסף הייתי מעלה ממש בהתחלה, מוסיף לו הערה על אורך שיעור ממוצע, ולא הייתי טורח בכלל להזכיר את זמן הנסיעה לשיעור. כן הייתי טורח לציין שיש לפעמים הוצאות נלוות - כפפות, מגינים וכו'. הייתי מוסיף הערה לגבי יחס המורה לתלמידים ותיקים, יחס התלמידים הותיקים למורה, ויחס התלמידים הותיקים לחדשים - אומר הרבה על האוירה שהמורה מייצר. דבר אחרון - האם נעזרת במאמרים שמופיעים כאן בפורום, כשכתבת את זה? מאמר ראשון מאמר שני כללית - כל הכבוד! ברגע שיהיה גמור, שלח ונוסיף למאמרי הפורום.

דשא נוי

New member
בקשר למאמרים האחרים

אני מכיר אותם, ולא נעזרתי בהם. בעיקר כי הזווית שלי קצת שונה. אחת הנקודות היא שהמדריך הראשון (שהוא,אם אני לא טועה, מאמר מתורגם מאנגלית שרץ שנים באינטרנט) הוא מזווית לא ישראלית כל כך. אנשים לפעמים לא מאמינים כמה מורים יש פה, ובטוחים שהאופציות שלהם זה או חוג ג'ודו במתנ"ס או לנסוע לסין ללמוד קונג פו במנזר שאולין. אני אישית נעזרתי בו פעם, כשחיפשתי מורה. השני הוא פחות בנושא הזה, יותר טכני - איפה ואיך לחפש, נושא שלא נגעתי בו כי ראיתי שהוא כבר די מכוסה. ארוך - זה מה יש. תודה ולהתראות.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif רעיון מוצלח וגם היישום

כל הכבוד המדריך שאתה כותב בהחלט עושה צדק לעניין. כמה הערות על התוכן שרציתי להוסיף, מנקודת המבט שלי:
חסרה לי הקדמה שתבהיר את שכתכת באחת ההודעות כאן בשירשור - על העושר של עולם אמנויות הלחימה בארץ.
חסר קטע שמתייחס להבדל בין בחירה במורה לבחירה באמנות. הייתי מדגיש את ההבדל בין השניים ומבהיר שגם אם שיטה מסוימת ידועה ב- X (יעילות / רוחניות / גמישות / קופצניות / רגיעה / בריאות) עדיין יתכנו לא מעט מורים בארץ שילמדו תוך מתן דגשים הפוכים.
המלצת על השתתפות שיעורי ניסיון ונתת רושם שמורה שלא נותן אותם "חשוד". אמנם התייחסת לנושא הבטיחות בהשתתפות בשיעור ראשון, אך לדעתי ההבהרה מעט לא ברורה. כמו-כן רצוי להמליץ לצפות לפחות לא רק בשיעור מתחילים אלא גם בשיעור מתקדמים ולהיפך (באותם מקומות בה יש קבוצות נפרדות) וכן שבחלק מהמועדונים, השיעורים הראשונים מאוד שונים מההמשך!
"תלמיד החולק על המורה בהיבט טכני מסוים, יש ויחיבו אותו להתאים עצמו למורה (מצב זה קורה לעיתים בין תלמידים שהם גם מדריכים, כאשר אחד נוכח בשיעור של השני)" - זה יכול להיות נושא מעניין לדיון בפורום, אך אני חושב שלמתחילים המקטע הזה הוא די מיותר (ואולי זה מעיד משהו עלי?). אני מקווה שתקבל את כל הערות ברוח החיובית בהן הן נכתבו. |כל הכבוד| אמיר

דשא נוי

New member
תשובות לפי הסדר:

א. נראה לי שאוסיף, נראה איפה הכי יתאים ב. נכון, אבל קצת פסחתי על זה כשמראש לא דיברתי על האומנות אלא על כל מורה כמורה נפרד. ג. בהחלט ניסיתי להעביר רושם שמורה שאינו מאפשר לצפות ולהשתתף בשיעור נסיון, חשוד. מורה שרוצה שתלמד אצלו, מן הראוי שייתן לך להסתכל, או להשתתף ללא מחויבות ארוכת טווח (מצדי שייקח תשלום על שיעור בודד או חודש אחד) ד. נכון, המקום לא פה. זה אחד הקריטריונים שלי אישית, להסתכל על איך התלמידים הבכירים מתקשרים. נעיף אותו. תודה על ההערות ד.נ.

amir_aikido

New member
הרחבה לסיבות שכתבתי

ב. אני חושב שלך זה נראה מובן מאליו, אבל רוב המתחילים שמגיעים ושואלים שאלות כאן בפורום מגבשים את הדעה שלהם על סמך "השם של האמנות" ושואלים: איפה אוכל ללמוד קראטה/קונג-פו/טאי-צ'י/אגרוף באזיור ... ולא על איזה מורים אתם ממליצים באיזור ... ולמה? ג. בהחלט ניסיתי להעביר רושם שמורה שאינו מאפשר לצפות ולהשתתף בשיעור נסיון, חשוד. מורה שרוצה שתלמד אצלו, מן הראוי שייתן לך להסתכל, או להשתתף ללא מחויבות ארוכת טווח (מצדי שייקח תשלום על שיעור בודד או חודש אחד עניין התשלום לשיעור יחיד לא צריך להיות בעיה לדעתי. אבל כבר כתבתי בעבר הודעה שמסבירה מדוע אצלינו במועדון, לדוגמא, לא תוכל להצטרף לשיעור דוגמא באייקידו, רק לצפות! הסיבות בקצרה: 1. בטיחות - באייקידו צריך לדעת לפול. 2. שיעור ראשון לא דומה לאחרים - "באייקידו צריך לדעת לפול" בשיעורים הראשונים בעיקר לומדים זאת. 3. השקעה - מקובל אצלינו לתת למתחילים שיעור ברמת השגחה כמעט אישית (המורה או אחד החגורות השחורות מעבירים להם את החומר ובוחנים את ההתקדמות). לא סביר להשקיע השגחה שכזו באדם שלא יתחיל להתאמן ברצינות במועדון. הץ רצוי שתתן לנושא הבטיחות הרבה יותר מקום. אמנם קשה להסביר לאדם חסר ידע מה יחשב לתרגול לא בטוח, והדבר גם מאוד תלוי ברמה ולפעמים גם בנכונות להסתכן כדי להגיע להישגים. אך הנושא הזה בהחלט ראוי ליותר מקום ב|ברכה| יותר של עבודה
אמיר

דשא נוי

New member
בקשה להערות נוספות

אשמח לקבל חוות דעת נוספות והצעות לשינויים או תוספות, לפני שאני סוגר את המאמר. תודה ד.נ.

למעלה