מדריך לצרכן

אהובה.א

New member
מדריך לצרכן

ממבטם של הסוחרים =================== ישנם מקרים , שרשת מסויימת מפסידה על מוצר מסויים. כשאני אומרת מפסידה - זה ממש כך. היא קונה את המוצר , לדוגמא , במחיר 100 ש"ח ומוכרת אותו ב 95. כל זה בכדי לקרוע את השוק ולהפילו. המטרה במקרה כזה היא להחדיר את הקונה לחנות ואז הקונה לא יקנה את המוצר הזול בלבד. הוא יקנה מוצרים אחרים שעליהם אותה רשת הרוויחה 300% ויותר. ובמוצרים שהקונה קנה, הרשת מרוויחה את ההפסד ש"נגרם לה" עקב מכירה בהפסד. לקוח, אם הוא חכם , ייכנס לרשת כזאת רק לקנות את המוצר במבצע. ולצרכן ========== * יש לעשות סקר שוק. לא להיתפס לפרסומות. זה מטעה. לא להיתפס לקניות בקופה עצמה. שם הרווח גדול יותר. * נכנסת לכל בו לקנות חלב ולחם ? צא רק עם החלב והלחם. * נכנסת לכל בו כי ראית מבצע בחוץ? בדוק קודם אם אתה צריך את המוצר בכלל. ואז כנס לקנות רק את המוצר. עזוב את הדברים האחרים. * נכנסת לסופר לקניות? וודא שאתה אחרי ארוחה. לא להיכנס לכל בו עם קיבה ריקה כי אחרת הכיס יתרוקן מהר יותר. * חפש את התוויות הקטנות בכל פרסומת. הן מסתתרות היטב מעין הקורא. וזה בכוונה תחילה. על כל פרסומת יש אלה וקוץ בה. אל תתפתה. קניה נעימה וקלה לכולם

מאיר פ

New member
עצה נוספת

תודה לאהובה על העצות המועילות. רציתי להוסיף שכדאי מאוד להכין רשימת קניות לפני שנכנסים ל"סופר" כדי לא לקנות סתם דברים שלא תכננת לקנות.

אהובה.א

New member
עודד

אל תשכח שאני גם לקוחה אולם אני גם המוכרת. אני נמצאת משני עברי המתרס. כשאני יוצאת לקניות , לרוב זה בגדים ונעלים ורהיטים , אני לא מתנהגת כמו מוכרת. אלא כלקוחה. אולם אם אני מסתובבת ברשת זאת או אחרת , אני מסתכלת על המחירים ומתפוצצת מצחוק על טפשותם של לקוחות. והאמת? הצרכן הוא פרייר ממדרגה ראשונה. רואה משהו בחינם הוא לוקח. אין מתנות חינם. כל דבר אתה משלם עליו. גם על החינם שילמת כבר מראש. אני צריכה כמה פריירים כאלה אצלי בכל בו. אבל , לצערי , חלק מהשיחות שלי עם לקוחות זה להבהיר להם שיבדקו מחירים גם בחוץ. אני לא חוששת לאמר את זה. הם בודקים וחוזרים אליי מיד. כי הייתי הוגנת איתם. הסוחרים בארץ עדיין לא הפנימו שעיניים גדולות לא מוכרות. לקוחות חכמים - ייכנסו לחנות. יראו שלט. יעקבו אחריו. יושיטו יד. יקראו את הכתוב - גם את הכתב הקטן. ישקלו אם הם צריכים וישימו בעגלה. לקוחות פקחיים - יעשו את אותן פעולות. אבל יבדקו גם מחיר. ומה מחירו במקום אחר. ערב טוב לך , עודד. ואני שמחה שאהבת את דבריי.

nirdagan

New member
לי זה עולה יותר?

נראה לי שגם המוצר במחיר הנמוך שמיועד למשוך קונים, עולה למוכר פחות ממה שהוא מוכר אותו.

אהובה.א

New member
לא תמיד , ניר

יש מקרים שהרשת ממש מפסידה על מוצר. לדוגמא ======= בחודש נובמבר החליטה רשת סופר פארם למכור חיתולי האגיס במחיר של 2 במאה ש"ח. תאמין לי , שאת החיתולים היא לא מיבאת באופן אישי אלא קונה דרך חוגלה. אני קונה את אותו מוצר מחוגלה . הכמויות שלי אינן קטנות כלל ועיקר. נכון שזה לא מכולה אולם זה לפחות 20-30 קרטון במכה אחת.שני משטחים לפעמים. ואני לא היחידה. גם רשתות אחרות קונות את אותו מוצר. אני , כלקוחה של חוגלה ,קניתי את האגיס בזמנו במחיר של 53.00 ש"ח לפני מע"מ. תוסיף מע"מ+10% רווח, שזה סביר בהחלט. מכרתי את המוצר ב 69 ש"ח , כמו בכל רשת בחוץ. לי, כמנהלת כל בו , היה יותר משתלם לנסוע לסופר פארם , לקנות 10-20 קרטון לפי 2= ב 100 ולא לקנות דרך חוגלה. אתה מסכים איתי? אל תשכח שהמחיר בסופר פארם הוא כבר כולל מע"מ. כלומר 42.40 לפני מע"מ. וזה די משמעותי במכירות. סופר פארם ממש שברו את השוק , ללא ידיעת חוגלה בכלל ומבלי שהם הסכימו לכך החליטו להפיל את המחיר מתחת למחיר קניה. ויודע למה זה? כי פמפרס = חיתולים המיובאים ע"י דיפלומט (שלסופר פארם יש שייכות אליהם...) לא נמכרו היטב בארץ. התחרות ביניהם קשה. לכן , סופר פארם העדיפו להפסיד ממש. כן. להפסיד. אולם הם הרוויחו על מוצרים אחרים פי שניים ממה שאני מוכרת. וכך כיסו על ההפסד. הם ניסו להפיל את האגיס....אבל הישראלים לא פריירים. הם נשארו עם האגיס כי האגיס הוא מוצר טוב יותר לדעתם. (לי אין מושג בזה כי השתמשתי לילדיי בטפנוקים הישראלי שהוא לא פחות טוב משניהם , אגב.). סופר פארם הפסידו מליוני שקלים ממכירה זאת. אבל לא הפילו את האגיס אלא גרמו לכולם להוריד מחירים עד לרצפה. למזלי , חוגלה יצרו עימי קשר יומיים אחרי שבסופר פארם עשו את המבצע. ואמרו לי שאני יכולה למכור את המוצר ללא רווח ביוזמתם ובעידודם. כמובן , שקניתי כמה משטחים באלפי שקלים. אז בזמן שסופר פארם ניסו להפיל את השוק - כל השוק הפיל את סופר פארם. כי הסוחרים האחרים לא וויתרו.

למעלה