מדרגות

ריקי פל

New member
מדרגות

שלום אני נמצאת בשלב טרום בניית בית פרטי. אני מעוניינת לבצע את המדרגות כך שהדירוג יהיה גם מלמטה(לא משטח אלכסוני כמקובל) ראיתי מדרגות כנ"ל שביצע קבלן שכנראה נבחר בו לבניית הבית אבל הדירוג שם נורא גס כלומר הגובה שבין פני המדרגה לבין הצד האחורי שלה גדול מדי (בערך 40-50 ס"מ) דבר שמכער נורא. הקבלן שלי אומר שמוכרחים לבצע כך כי צריכים כמות כפולה של ברזל... או משהו כזה. אני בטוחה שאפשרי לבצע דירוג עדין יותר(משהו כמו 15 ס"מ בין פני המדרגה לתחתיתה כי אני כל הזמן רואה מדרגות כאלה במגזינים השאלה שלי: האם מישהו יודע איך יוצרים דירוג עדין כמו שאני רוצה? ואיך אפשר להשיג הפרט? תודה ריקי

לא כל כך הבנתי מה את רוצה

אבל לא משנה . את צריכה להציב את הדרישות כרצונך הקבלן צריך לבצע אותן, אלא אם זה ממש בלתי אפשרי

fireman

New member
אני הבנתי

זה באמת יפה מאוד מה שאת רוצה לעשות. זה מדרגות עם תחתית של מהלך הפוך ואכן יש צורך בכמות גדולה יותר של ברזל ומצריך תכנון מתאים שיבוצע ע"י הקונסטרוקטור של הפרוייקט בהתאם לעובי הנדרש. 40-50 זה הרבה אך תלוי באורכי המהלכים, התכנון ההנדסי שבוצע ובריתום של המהלך לשאר המבנה. ייתכן מאוד והצורך להצר את את היציקה יצריך תכנון מחדש של כל מהלך המדרגות אך בכל מקרה, הדבר אפשרי למרות שיתבטא בשינוי מהותי בכמות הברזל בחלק הספציפי של המבנה. אגב....שקלתם לבצע מדרגות קלות ולבצע את המדרגות ההפוכות באמצעות גבס? לדאוג לבצע את השינויים לפני הביצוע של התקרה בקומה העליונה! בהצלחה

מיכאלקפ

New member
מדרגות הפוכות/מדרגות קמט

תכננתי מדרגות כאלו בפרויקט שלי. הביצוע לא היה פשוט ודרש מיומנות גבוהה של המבצעים. יש לציין שגם הקונסטרוקטור לא תכנן נכון את הברזל והיה צורך בשינוי תכנון באתר תוך כדי ביצוע בתיאום עם המפקח. ברמת הבנייה השכיחה בארץ העצה של מדרגות קלות ובניית גבס הינה עצה מעולה.

og3

New member
עשינו בביתינו

אין לי מושג מה הגובה (את יכולה להתרשם מהתמונה) אבל יצא מקסים ומאוד מוסיף לבית. מה שכן אני הוספתי לקבל 1500$ עבור התענוג

אז עכשיו הבנתי מה את רוצה

ויש לי תשובה עבורך . הקבלן יכול בודאי לעשות מה שאת רוצה והענין הוא לא רק הברזל הנוסף שאת גורמת לו להשקיע אלא בנוסף גם עוד יום עבודה של 2 פועלים שזה לפחות 700 ש"ח . אז תהייה הוגנת ותציעי להוסיף לו כסף על העבודה והחומר הנוספים .

למעלה