מדרגות

מדרגות

מתוכננות לנו מדרגות - רום 17.6, שלח26-27, נשמע סביר? המהנדס רוצה שנעלה את הרום של כל מדרגה ב1 ס"מ. האדריכלית במקום זאת הנמיכה את הרום של כל המדרגות ל22.17והוסיפה עוד מדרגה- מה שלא טוב לנו . האם רום של 18.5 למדרגה הוא סביר או גבוה מידי לילדים?

בינא

Member
אם הבנתי נכון, למהנדס אין מספיק גובה לעובי

רצפת הביניים ולכן הציע לאדריכלית להגביה את הרום של כל מדרגה ב-1 ס"מ שייתנו לו עוד 17 ס"מ שבהם יוכל להכניס קורות שטוחות... האם זו הבעיה? כי אחרת איני מבין מדוע המהנדס רוצה בכלל לשנות את התוכנית. בהנחה שזה נכון, יכול להיות שהמהנדס מוכן להסתפק בהרמה של 15 ס"מ או פחות ואז יכול להיות שרק יהיה צורך בתוספת רום לכל מדרגה, ללא הוספת מדרגה נוספת... שווה בדיקה לפני שינוי תוכנית המדרגות (שהיה טוב אם היית מצרף כאן)

בעיני לא סביר שום רום מעל 16.5

אולי תקני, אולי חוסך מקום... אבל ממש ממש ממש לא נוח. מציעה לכם לגשת לכמה בתים עם מדרגות, לעלות ולרדת כמה פעמים ולהבין כמה מייאש יהיה לעלות ולרדת בכל פעם את המדרגות הגבוהות האלה. בבתים ישנים בתל אביב יש חדרי מדרגות עם רומים גבוהים כאלה. מאוד קשה לטפס שם. רום של 18.5 זה סיוט. רום של 16 - 15.5 אידיאלי. לנו היה מתוכנן 17 ותפסתי את זה ברגע האחרון (לא שמתי לב לזה קודם). מיד הורדתי ל16.1 מה שהצריך שבירת הפודסט ל-2 והתברר בהמשך שעניין די נוח ונחמד. ועוד דבר: לילדים הרבה יותר קל. תחשבו על זה שיום אחד אתם תתבגרו, הברכיים לא יהיו מה שהם היום ואז כל מילימטר מיותר של כיפוף רגל יהיה סיוט. ותאמינו לי, אני יודעת על מה אני מדברת, יש לי כזה בבית.

עדיין אין...

בוא נפגש פה בעוד כמה שנים ואשמח לגלות שאתה ובני ביתך עדיין מרוצים. אני רק יכולה לסבר את אזנך שגם בעלי עלה אותן בקלות בגיל 37. אפילו שתיים שתיים. עכשיו, עם בעיות מהסוג שמגה גלופלקס בא 'לרפא' כל מדרגה היא כמו דקירה. ככל שהמדרגה גבוהה יותר ככה ה'קרחצים' שלו רועמים יותר. אין מה לעשות, יש ארגונומיה וזה שאין לך עדיין שום בעיה לא אומר שהיה יכול להיות הרבה יותר נוח.

eliatun

New member
מדרגות

לפי התכנון המדרגות שלכם עומדות בתקן. מה שקובע הוא המצב הנתון במציאות,על מנת לחשב גבה ורוחב מדרגה צריך למדוד ממפלס תחתון לעליון ואורך משטח התקנה ואז לכמת את כמות המדרגות וגבה כל אחת. רצוי מבחינה פרקטית להביא מתקין מדרגות מקצועי שיוכל לתת מידות נכונות אם אתם רוצים להעלות את הגבה ל18.5 זה אומר שאתם רוצים להחסיר מדרגה אם הסיבה היא חוסר מקום אז זה סביר בתנאי שרוחב השלח לא יקטן מ25 סמ אם הסיבה היא שצריך לסטט בבטון- אז עדיף לסטט כמובן בגבול האפשרות

למעלה