מדפסת ב-Remote Desktop

ronenb75

New member
מדפסת ב-Remote Desktop

הי, בעיה לא מובנת שלא עזרו כל גיגולי ולא נמצא הפתרון. הרקע: Win2K Server עם Terminal server. תחנת Win2K עם תוכנת Remote Desktop. על התחנה מותקנת מדפסת (פעילה, עובדת ובועטת). חיבור בין המחשב המרוחק לרשת החברה עם VPN דרך SBox ו-SecuRemote. ה-Sbox לא מאפשר גישה ישירה לרשת החברה אלא גישה מוגבלת רק לשרת ה-2K בעזרת הפנייה פורט 3389 אשר מופנה לשרת (כדי לקבל גישה ל-Remote Desktop). עוד פרטים: המשתמש עושה Login לשרת כאשר השרת הוא member server של דומיין המנוהל על לינוקס (Samba 3.0). המשתמש שייך לקבוצת Users. הבעיה: בעת הפעלת תוכנה על השרת, אני אמור להיות מסוגל לראות את המדפסת המקומית (למרות שאני מפעיל את התוכנה על השרת המרוחק) - לפחות ככה זה אמור לעבוד. וכן, בדקתי בהגדרות ה-RD שמסומן ב-Local Resources המדפסת... רעיונות מה יכולה להיות הבעיה?

HoustonTx

New member
DRIVER

תתקין את הדרייבר של המדפסת על השרת זה אמור לפתור את הבעיה

ronenb75

New member
איך בדיוק?

הרי המדפסת לא מחוברת אליו.... אני לא יכול סתם להתקין מדפסת על השרת (לפחות לא אם אני לא סתם אומר לה שהיא מחוברת ל-LPT1 או משהו...)

idv

New member
תתקין אותה על LPT1

כך שהשרת יכיר את הדרייבר שלה

ronenb75

New member
לא יאמן.... זה עובד!

אכן - זאת זה פתר את הבעיה... אני לא מבין את ההגיון, הרי ה-RD אמור להדפיס מהשרת המרוחק, דרך הפורט הוירטואלי של ה-RD למחשב המקומי שאמור לפענח את זה ולהעביר את המידע לדרייבר המדפסת המקומית (שהרי כאן יושבים הדרייברים). לא מובן לי, אבל עובדתית זה עובד

idv

New member
אם הבנתי נכון השרת צריך את הדרייבר

כדי למפות את המדפסת וליצור פורט וירטואלי

ronenb75

New member
כן....

צריך להתקין את הדרייבר, לא משנה באיזה פורט, העיקר שהשרת גם הוא יכיר את המדפסת. היה לי קטע מעניין - נכנסתי ממחשב שיש לו המון מדפסות מחוברות אליו ברשת - והשרת המרוחק זיהה רק חלק מהם - בעיקר מדפסות לייזר HP די ותיקות - כי יש לו את הדרייברים מגיעים איתו.

אם המדפסת לא מחוברת ישירות לקליינט

או שהיא מכשיר משולב שיושב על פורט שנקרא DOT4 אז קרא כאן זה עבד אצלי לגבי משתמשים שמדפיסים למדפסות רשת ומתחברים לשרת Win2K.

למעלה