מדע.מה אפשרי ומה לא.

מדע.מה אפשרי ומה לא.

תחשבו על זה, אפשר לעשות שתי סוגי מדע, מדע פיסי ומדע שהוא לא פיסי, עכשיו כשאני אומר מדע לא פיסי אני מתכוון לכל המאגיה, והמיסטיקה(לא להתנפל עליי), ואני מתכוון למדע שבו משתמשים בכלים שונים כדי לחקור אותו. ומה שמצחיק פה זה איך שהמדענים של המדע הפיסי אומרים שמיסטיקה ומאגיה וכל מה שקשור, זה לא אמיתי.. הרי אין להם את הכלים כדי לחקור את זה. כלומר, המדע הפיסי תמיד יוכל לחקור רק את הפיסי... "והוא" טוען(המדע הפיסי) שכל זה לא קיים(המאגיה והמיסטיקה) רק מפני שאין לו את הכלים... כך שאם תחשבו על זה כל דבר יכול להיות אפשרי... הרי אנחנו היום לא יכולים להוכיח שדבר מסוים לא קיים או לא פועל,כל דבר אפשרי וכל דבר קיים, אנחנו לא יכולים לשלול את אותו הדבר מפני שלא התנסינו בו, וזה מוביל אותנו לכך שאם דבר באמת אינו אפשרי(לא נכון לומר ככה מפני שכל דבר אפשרי)לעולם לא נדע...

Justin Angel

New member
נעל!

איך אתה מעז לכתוב בכלל הודעה?! איך אתה בכלל מעז לנשום?! טוב, הנה עוד כתבה נחמדה לאוסף: בהקשר של מדע ומקשוף ישנם כמה תפיסות מאוד מוטעות ,שבאמת מעצבנות אותי: 1) "מדענים (ובעיקר פיזקאים) לא מאמינים במקשוף ובעל-טבעי" - זאת תפיסה מאוד מוטעית. אני באופן אישי מכיר מספר פרוספורים ,דוקטורים ,מחזיקי תואר שני וראשון שמאמינים בתופעות שונות בעל טבעי ובמקשוף, למשל: פרוספור לפיזיקה נתן לי דרך נחמדה לעשות מדיטציה ,דוקטור (ניורולוג) אחד הסביר לי כיצד טלפתיה יכולה להיות באמת קיימת , דוקטור לפיזיקה הסביר לי כיצד מהנקודה הסינגולרית הקטנה שהייתה היקום הראשוני שלנו התפתחו האלמנטים הבסיסים (אש, אוויר, מים ,אדמה ורוח האדם). משהו שמאוד הולך לאיבוד בדעת הציבור זה שפיזקאים הם אלה שחוקרים את היקום ,ולמי שלא יודע: היקום הוא דבר מורכב ומשונה ,ובכדי להבין את היקום צריך דמיון מדהים שמבוסס על עובדות מדעיות כמובן. מדענים הם לפי דעתי הראשונים שמאמינים לכל דבר שתציג לפניהם שבאמת פועל או מוכח היטב. 2) "ישנם דברים ביקום שאין להם שום ייצוג פיזי" - זה כבר באמת אמרה מטומטמת ,לא משנה אם אתה רואה משהו או לא ,אם הוא שם אז הוא שם. ייתכן שהאנרגיות במקשוף קיימות למעשה רק במיתר-העל או ברמה אנרגתית אחרת או שהם למעשה סדרה של פיצוצים תת-אטומים (implodeing) ,אבל תמיד יש להם איזה מבנה פיזי מוחשי. 3) "למדענים אין כלים לחקור מקשוף ותופעות על-טבעיות" - למדענים יש כלים לחקור כל דבר ,כל דבר! וגם אם אין איזה כלי מוחשי ברור שאפשר להשתמש בו ,תמיד יש מתמטיקה. מתמטיקה היא השפה שבו נכתב ,חושב ונשקל היקום ויש לנו אותה מפותחת עד רמות מדהימות ,אז שאף אחד לא יטען שאין לנו כלים. תיאוריות ,מתטיקה ,סברות ואלגברה הם הכלים הבסיסים של כל מדען לא משנה מהו תחום עיסוקו (בין אם הוא ביולוגיה ,מתטיקה או פיזיקה) והם תמייד קיימים. אתם חושבים שמישהו בא ונגע בחורים שחורים? אי אפשר אפילו לראות אותם! (למרות שכן אפשר למצוא את דיסקית הספיחה, אבל זה דיון אחר) אבל אחד לא ראה אף פעם אלקטרונים או פרוטונים וגם אף פעם לא יראה! אבל כל אלה עדיין שם!

Flame

New member
אלוהים ג´אסטין!

אתה חייב להתחיל כל הודעה במילים כמו נעל? נו באמת... תעשה מה שאתה רוצה, אבל....

מממ....

כנראה שלא הבנת אותי נכון... כוונתי הייתה כשאמרתי "מדע לא פיסי", אז התכוונתי לכך שהמדע העכשווי אינו מכיר בכישוף או בדברים הקשורים לכך כדבר אמיתי(ונראה לי שהאנשים שאיתם דיברת הם מיעוט), כיוון שאין בידם מספיק הוכחות פיסיות... זה יכול להיות בגדר התיאוריה אך הם עדיין לא יכולים להוכיח בכלים העכשויים. אני לא אמרתי "ישנם דברים ביקום שאין להם שום ייצוג פיזי" ,לכל דבר יש ברמה כזו או אחרת, מה שאמרתי זה שלמדע אין כלים מוחשיים (עד כמה שאני יודע), אני לא מדבר על מתמטיקה... אני לא מדבר על תיאוריות. נ.ב. אני אישית לא חושב שמה שאי אפשר לראות לא קיים

Justin Angel

New member
אתה אידיוט.

והיה לי הסבר מנומק באופן מקסים של שלוש עמודים ,אבל מכיוון שלתפוז יש את אחת מהמערכות הכי חסרות תועלת בעולם שבאופן רנדומלי גורמת לדפדפן שלי להיתקע אני אשאיר את האמירה הזאת עומדת בעינה.

Justin Angel

New member
או קיי

טייק 2... אם זה משתבש אני מתכנן להסית לרצח אנשים נגד תפוז (וגם אם לא): אההההה! אני לא זוכר מה כתבתי אתמול! תחנקו תפוז! תמותו! תצלו באש הגהנום! תיתלו את עצמכם למוות!!! אני מרגיש יותר טוב עכשיו. "התכוונתי לכך שהמדע העכשווי אינו מכיר בכישוף או בדברים הקשורים לכך כדבר אמיתי" - אתה מוכן בבקשה להסביר לי בדיוק מי זה מדע? איש שמן שיושב במשרד ומחליט החלטות? מדע הוא סך המחקר של עשרות אלפי (אם לא מאות) פיזקאים ,ביולוגים , מתמטקאים ,כימאיים פסיכולוגים וכדומה. אפילו אם אחד מהחוקרים האלה כותב מחקר על התחום העל-טבעי אז אי אפשר להגיד שמדע לא מכיר במשהו! ותאמין לי שיש יותר ממחקר אחד. "ונראה לי שהאנשים שאיתם דיברת הם מיעוט" - זאת כבר באמת אמירה טיפשית. משתי סיבות: הראשונה היא שאתה לא מכיר אפילו לא "מדען" אחד וגם שאתה לא טורח לברר את זה. גם אם אתה סתם מקשקש לפחות תנסה לבדוק אם אתה צודק או לא. תסביר לי בדיוק ,איך הגעת למסקנה הזאת? זה פשוט מרתק אותי איך אנשים זורקים מסקנות שנבנו באופן רנדומלי על תחומים שהם מבינים בהם פחות מכלום. "כיוון שאין בידם מספיק הוכחות פיסיות... " - נו באמת! מה אתה חושב שמישהו פעם באמת ראה חור שחור (למי שזוכר ,חור שחור בולע כל דבר כולל אור)?! אתה חושב שמישהו באמת פעם ביקר בכוכב ניוטרונים? אתה חושב שמישהו באמת מדד את הוואקום בננס לבן? אתה חושב שמישהו באמת פעם ראה אלקטרון ,פרוטון או טאו (לפי מחקרים אחרונים גם אף אחד לא יראה אי פעם)? אתה חושב שמישהו באמת ראה אי פעם תנע? ברור שלא! אני אהיה יומרני ואגיד ש90% מכל העובדות המדעיות הקיימות היום אין לנו הוכחה "פיזית"! הכל בנוי על גבי תאוריות שבנויות על גבי מסקנות שמוסקות מהנחות יסוד (בניית תאוריה 101)! תראו ,ישנם שני סוגים של פיזיקה: פיזקה שמוסקת על מאלפי ניסויים (כמו שניוטון עשה) ,או פיזיקה שמוסקת מאלגברה , מקסנות ,מתטיקה ותאוריות (כמו שמוכיחים אסטרוטפיזיקה או פיזיקת חלקיקים). באופן יחסי יש בידינו מעט הוכחות פרקטיות לגל תחום הפיזיקה ,אבל אנחנו יודעים שזה שם. צריך להבין שפזיקה מודרנית פועלת בדרך שסותרת את ההיגיון היום-יומי שלנו. למשל: אבן וכדור פאונלינג שיפלו מאותו גובה יגיעו באותו רגע ,בלי קשר למסה (זה כמובן בתנאי שאין חיכוך עם האוויר). ", מה שאמרתי זה שלמדע אין כלים מוחשיים " - כנ"ל מה שאמרתי למעלה. כל "המדע" מורכב בעיקרו מתאוריות שבעיקרון סובבת סביב אלגרב ומתמטיקה. הגישה הטיפשית שמתמטיקה אמורה לנבוע מהמציאות פגה מהעולם עם גלילאו. אריסטו בזמנו כתב 20+ ספרים של פיזיקה וכולם לא נכונים! כולם! אבל עד 1700+ האמינו בהם כאילו הם דבריו של אלוהים ולמעשה הכנסיה גינתה את גליליאו. (קצת היסטוריה של פיזיקה 101 לא יהרוג אף אחד) ". אני אישית לא חושב שמה שאי אפשר לראות לא קיים" - אתה אומנם יודע את זה כעובדה. אבל כמשהו שהבנת אותו אפילו ב10% אתה לא. זה כמו הילד הקטן שמבין שמבוך מראות צריך ללכת אם הידיים פרושות קדימה ,הוא לא מבין למה ,אבל הוא יודע את זה ועושה את זה. לפי דעתי זה באמת עניין של גיל ,היכולת של אנשים לתפוס דברים שסותרים את ההיגיון תלויה בגיל שלהם. נווד ,אולי תרצה לנסח את התגובה שלי לשאלה שלו ואת השאלה שלו להמשך למאמר הקודם.

מממ...

אמרתי מיעוט על אותם מדענים, כיוון שאם היו מדענים כל כך רבים בעולם שעשו מחקרים כאלה, אז העולם נראה לי היה קצת שונה יותר.... אם היית חושב קצת, אז אולי היית מבין שהתכוונתי לכך שהמדענים שכן עושים מחקרים כאלה, הם מיעוט ביחס אל אלה שלא עושים את זה, ואם הרוב לא מכיר במאגיה ובמיסטיקה מה שאר אנשים יחשבו... במה הם יאמינו,המון אנשים מאמינים רק במה שהם רואים,או מה שאפשר להוכיח להם,המדע בעולם הוא מה שהאנשים מכירים בו כמדע, כלומר, רוב האנשים שרואים בו כמדע... אולי קל יותר להוכיח שחורים שחורים וניטרונים קיימים, אבל קשה יותר להוכיח שמאגיה קיימת, עדיין לא יודעים איך להוכיח את זה עם הכלים שיש היום, בגלל זה אמרתי 2 סוגי מדע,שיכולים להוכיח(ואני לא מתכוון רק לתיאוריות, אני מתכוון למה שכן אפשר להוכיח יחד עם תיאוריה, לאותם 10 אחוז שכן הוכיחו), אם לדוגמא יביאו למישהו תיאוריה על דבר שנראה הגיוני הוא יתיחס לתיאוריה הזאת בצורה רצינית, אבל אם יביאו לו תיאורה על מאגיה הוא יתיחס יותר בזלזול,זה טבע האדם, האדם אוהב הוכחות... בקשר לניטרונים ולחורים השחורים... למדענים האלה יש בסיס די מוצק לעבוד עליו, הם רואים שיש כוכב הם רואים שהוא מתפוצץ ועל סמך זה הם מחשבים את הנתונים, אם יהיה חור שחור או כוכב ניטרונים (דרך אגב, אני לא אמרתי שצריך לראות את כל הדברים האלה, כלומר ניטרונים וכו´...), אבל הם מעולם לא חקרו את התחום הזה של על טבעי ברצינות וביסודיות ,פרט לאותו "מיעוט" של מדענים,אין להם את אותו הבסיס. ואני מוכן להתערב שבעתיד הרחוק כן יהיה אפשר לראות את אותם ניטרונים, הכל אפשרי. עכשיו דיברנו על כך שהמתמטיקה נותנת תיאוריות, אבל אתה לא יכול לדעת אם אותן תיאוריות נכונות במאה אחוז, אתה לא יכול לדעת אם יש טעות, אולי יתגלה חוק חדש שינפץ חוק אחר, יש דברים שהם מעבר ההבנה וההיגיון של האדם... יכול להיות שיש איזה דבר מסוים שלא פועל לפי החוקים שלנו, ושאי אפשר לפתור אותם בעזרת המתמטיקה ואל תגיד לי שזה לא אפשרי כי זה כן!,ובאותם המילים: בטוח שיש המון דברים שמתמטיקה לא יכולה לעשות, את לא יכול לדעת אולי זה מעבר למתמטיקה... נ.ב. תודה על ההסבר שלך

Justin Angel

New member
בלה!

שאלתי אותך שאלה פעם קודמת ובמקום לענות אליה אתה מתעלם ממנה ומתייחס לתשובה כברורה מאליו. שנית ,מאיפה אתה מגיע להנחה המגוחכת הזאת שאותם מדענים הם מיעוט? אני מניח שעשית סקר מלא ומקיף ,אז אם אפשר אני רוצה לראות נתוני מקור ,סטיית תקן וחציון (ואם אפשר גם שתעשה את הממוצע והשכיח) ,כי בלי אלא אני הייתי חושב שאתה סתם מקשקש עובדה ריקה לתוך האוויר.

The Wraith

New member
שמע ג´סטין...זה נמאס...

לרוב אתה סבבה של בנאדם ואני מסכים שהמאגיה מקבילה למדע והכל אבל אתה לא צריך להתנפל על אנשים ככה ולהתחיל לכנות אותם כ"נעל", "אידיוט" או עוד אחת מהקללות הרגילות שלך. יש אנשים עם פחות ידע ממך ויש אנשים עם יותר ידע ממך, ככה זה, תפקידך הוא לא להתעצבן כמישהו טועה או לא יודע משהו אלא ללמד אותו, לתקן אותו ולא להתרגז עליו ככה סתם. אם האנשים הראשונים שעסקו בכישוף היו מתנהגים כמו שאתה מתנהג התלמידים שלהם לא היו לומדים מהם כלום כי הם לא היו רוצים להקשיב להם, אדם מעליב אותך- אתה תאהב אותו? -בטח שלא, אני הייתי מעליב אותו בחזרה במקום להמשיך לשמוע את ההבלים שלו. אין שום תירוץ לאיך שאתה מתנהג חוץ מחוסר בגרות רציני, אתה צריך להתייחס לאנשים יפה ובכבוד- אלא אם מישהו סוטר לך (ואני לא רק מתכוון לסטירה פיסית) במקרה זה אני מעדיף להחזיר אגרוף, אבל אף אחד לא סטר לך עכשיו. Behave For Christ´s Sake לאנשים לא מגיע היחס שאתה נותן להם, תפסיק להתנשא כל כך מעל כולם בתור דרואיד (דבר שדי קרוב לשאמאניזם) אתה צריך להיות אדיב כלפי הזולת, אתה הרי משרת את הזולת, אני לא חושב שאי פעם ראיתי רופא שקרא לי טמבל אם לא לקחתי אקמול כשכאב לי הראש. Hail Satan!

hsotrt

New member
באמת ג´סטין נמאס!!!

אני שלחתי לך הודעה כי לא רציתי להטיף לך מוסר בפני כולם אבל זה עבר כל גבול!!! אם אתה רומה שאנשים יחבדו אותך ויקשיבו לך תן להם כבוד!!! ואם אתה לא יכול לתת כבוד אז תשותק ותשמור את דעותיך לעצמך!!!

Justin Angel

New member
../images/Emo41.gif טוב די ../images/Emo41.gif

לכל האנשים שחדשים (פחות מכמה חודשים טובים) בפרומינו הגיע הזמן שתבינו משהו. אני מעליב אנשים חד וחלק בהודעות שלי. יש לכם בעיה? אל תקראו. כל מי שהעז להוציא דבר שגוי מפיו יתפוס ממני עלבון. וזה לא כי אני מנסה לפגוע לכם ברגשות ,זה כי אתם מטומטמים. חד וחלק טיפשים. ככה אני מרגיש וככה אני אגיד לכם. אני מעלה את האמת שלי על גבי נייר הפורום (או טופס שנכנס למסד נתונים SQL ,אבל אין הבדל גדול). אתם לא יכולים לצפות ממני שאשב ואסביר לכם את האמת (לפחו תאיך שאני מכיר אותה) בלי לתת לכם את כל האמת. אני מתנער מכל מחויבות חברתית מזויפת של לא להעליב אנשים. זה דבר בריא וזה חלק מהטבע שלנו ,וכל מי שבא לנסות להוקיע אותי על זה שאני מעליב אני מציע שתסתכל טוב טוב על עצמך ועל ההודעה שלך ואז תגיד לי אם אתה באמת חושב באמת ובתמים שהעלבון הזה לא היה במקום. J. Angel A shadow of a shadow An echo of an echo A memory of the past

Flame

New member
אוף...

אתה באמת חושב שזה בריא להעליב? באמת שצר לי עם זאת דעתך... אני חושבת שזה בריא לשחרר מתחים וכעסים אבל לא על אחרים, צריך לשלוט בזה. לא התכוונתי להמשיך בזה... אבל זה ממש הפריע לי, שאנשים חושבים שעלבון בריא. אני מקווה שהבנת למה התכוונתי

The Wraith

New member
......

מבחינתי אתה יכול להפסיק לראות את עצמך כמשרת הנאור של הסביבה- תראה את עצמך כאידיוט, כחמור וכשחצן שחושב את עצמו יותר מדי. נו יאללה בוא תקלל אותי על זה, בוא תרד עליי, תוכיח כמה שאתה מתלהב שמנסה להידמות לדרואיד. תבדוק את עצמך קצת.. אתה רוצה להיות דרואיד ולעזור לאנשים? או להיות כאילו-מתלהב-שעוסק-במאגיה-דרואיד-וואנאבי שמעליב במקום לתקן? נ.ב אני לא אבדוק את עצמי כי כשאמרת "אידיוטים" אני חושב שהתכוונת אליי ובכך סטרת לי על לחי אחת ולכן- קבל אגרוף על השנייה שלך HAIL SATANAS!

אה ועוד משהו...

אתה יכול לומר אלף פעם שמעולם לא התנצלת בפניי אף אחד בפניי אתה הולך להתנצל ולא איכפת לי עד כמה אני מטומטמת בעיניך וכל שאר הבבלט שלך אתה עדיין בן אדם *או שאני טועה שוב?* ושום בן אדם לא יקרא לי נעל בלי להתנצל חוץ משתים שאותן אני פשוט מעריצה ונחש מה? אתה לא אחד מהשתיים האלו! קיצ קץ הרחבת מה שכתבתי מקודם אתה הולך להתנצל נקודה

Necrophil

New member
מה אתה חושב שאני לא אצטרף לחגיגה?

:))) ג´סטין די, די די די די די די די די תפסיק להיות נעל תתחיל להיות דברים אחרים

למעלה