מדענים בפרוג

מורנא007

New member
מדענים בפרוג

פרט ליוהנסון מ- Änglagård והממיל, האם ידועים לכם על מדענים אחרים, בהקשר המוזיקאלי הנ"ל?

עם כל הכבוד להאמיל,

הוא עדיין לא מדען
הוא רק שילב מוטיבים מתחום המדע בשירים שלו. מה שכן, לא נתקלתי באף יוצר אחר שעשה את זה, או שלפחות הצליח לעשות את זה בלי להישמע מאולץ.

Gil Keltch

New member
רוברט פריפ רצה להיות כלכלן

ואינו הוציא אלבום בשם BEFORE AND AFTER SCIENCE ואני שיכור, לילה טוב

Gil Keltch

New member
אפרופו מורן

לפני כמה זמן שאלת על הפסקול של DR WHO ובכן מסתבר שמי שהיה מעורב בזב הוא לא אחר מאשר PETER HOWELL אשר היה אחראי לארבעה אלבומי פרוגרסיב פולק אגדיים בסוף הסיקסטיז תחילת הסבנטיז ALICE THROUGH THE LOOKING GLASS TOMMOROW NEVER COME AGINCOURT http://www.gepr.net/aa.html# AGINCOURT ITHACA מידע כללי אודותיו ואודות הפרוייקטים שלו תמצא באתר של ידידי הפלמי ג'ראלד http://psychedelicfolk.homestead.com/PeterHowell.html

borges

New member
בריאן מיי../images/Emo168.gif

הגיטריסט של קווין הוא בעל תואר דוקטורט באסטרונומיה. מייק רטלדג' האורגניסט של סופט מאשין אחר להירשם ללימודי תואר שני בשירה באחת האוניבריטאות שבארה"ב וכך היה חייב להתחיל בקריירה של מוסיקאי. פרד פרית' מחזיק במשרת פרופסור לקומפוזיציה במילס קולג', אוקלנד, קליפורניה. המוסיקולוג אד מקאן, מחבר הספר המצויין Rocking The Classics, מנהיג זה שנים מספר את להקת הרוק המתקדם Hermetic Science. פסטיבל ניארפסט מנוהל ע"י שני פרופסורים. אבל לרוב עד כמה שידוע לי מוסיקאים של פרוג הם חסרי השכלה גבוהה... בזמנו להיות בלהקה נחשב יותר קוּל מלעשות תואר. NP: Igor Wakhevitch - Doctor Faust

HelterSkelter1

New member
לא מדויק במאה אחוז

בקשר לבריאן מיי - הוא קיבל את הדוקטורט שלו שנה שעברה אם אני לא טועה, ואני חושב שזה יותר דוקטור כבוד של האוניברסיטה (איפריאל אם אני לא טועה). בסוף שנות השישים ותחילת השבעים הוא פרש מלימודיו, הצטרף ללהקת "1984" ואחר כך לסמייל, ביחד עם רוג'ר טיילור, ואליה הצטרף מרקורי במקומו של טים סטאפל ואז שונה השם לקווין. אגב, מיי עצמו ציין שסמייל הייתה להקת פרוגרסיב. שמעתי כמה שירים שלהם, אבל זה לא מדוייק לדעתי. בכל מקרה, שירים טובים

borges

New member
בשביל כבוד צריך לעבוד

אגב סמייל, יש לי דיסק של להקת Morgan שסולנה היה טים סטאפל, הזמר של Smile. את החומר כתב הקלידן מורגן פישר (שהוציא בשנת 80 דיסק אוונגארדי ונפלא של מינאטורות, אבל זה כבר סיפור אחר). האלבום של להקת מורגן, The Sleeper Wakes, הוא פרוג מבוסס קלידים ברמה די גבוהה, עם הלחנה המושפעת ממוסיקה קלאסית מודרנית, שירה וטקסטים איכותיים מאוד באדיבות טים סטאפל - קול יפה יש לו, וללא דמיון ממשי לELP למרות הקונספט הדומה של הלהקה. לא יוצא לי לנגן את הדיסק בתדירות גבוהה, ועדיין אני חושב שהוא טוב - היצירה הארוכה והיותר סכיזופרנית בצד השני של האלבום חביבה עליי במיוחד (ואילו אצל פוטהד, שהמלצתו בפורום נענע גרמה לי לרכוש את הדיסק, הוא מככב בtrade list
) NP: This Heat - s/t

begone

New member
מדענים בפרוג

קית' אמרסון עבד עם כמה דוקטורים לאלקטרוניקה על פיתוח המוג (ביחד עם ד"ר רוברט מוג - בעיקר, אבל לא רק). יש להקה בארה"ב שנקראת Forever Einstein. ההרכב The Science Group עוסקת במדע באלבום היחיד שהוציאה עד היום.

HelterSkelter1

New member
באמת?

ז"א שלקית' אמרסון יש חלק בפיתוח המוג, והוא בערך הדוד של המוג?

begone

New member
חלק קטן

הוא נחשב 'לקוח אסטרטגי בכיר', אבל לא ממש הדוד של המוג.

וואלה, שכחתי מסיינס גרופ

ואפרופו סיינס גרופ- יש דיבורים על אלבום חדש, הפעם אינסטרומנטלי. הנגנים - דרייק, טיקמייר, קאטלר, ומייק ג'ונסון. NP- Area - Arbeit macht frei

mr oysterhead

New member
בהקשר מוזיקאלי??

רוב אלו שעסקו בזה היו יותר מדענים מאשר מוזיקאים. אבל אני אומר את זה רק כדי לעצבן.

pasteran

New member
panta rhei

קצת באיחור (צבא...) אבל עדיין חשוב ביותר. להקה הונגרית שהוקמה ע"י שני אחים , אנדרו ואלכס סלאי - אסטורפיזקאים וחבר מתמטיקאי. אלכס פיתח תיאוריה - שלניטרינו (חלקיק תת-אטומי שנפלט באותה תגובת היתוך שהאמיל שר עליה) יש מסה זעירה - הנותנת פתרון לבעיית ה"חומר האפל" מה שחשוב מאוד להבנתנו את התפתחות היקום. תצפיות עדיין לא אוששו את התיאוריה, אבל מחפשים. הוא נכנס לעולם הרוק כאשר הוא ואחיו השלימו הכנסה ע"י בניית סינתיסייזרים, מה שהוביל ליצירה. "המוזיקה, הסביר [אלכס], נמצאה אי שם בין ג'ון קייג' לבין אמרסון, לייק ופאלמר: ציוצים ולחישות אינסטורמנטליים מתוצרת היי טק. פנטה ריי נעשתה פופולרית עד כדי כך שחברת הקלטות הונגרית חתמה עמה על חוזה לשלושה תקליטים. אחד המופעים שלה שודר חי בטלוויזיה הרוסית. הבמה הייתה מוקפת בחיילים חמושים בתת-מקלעים, סיפר סלאי, שמא תנוח על מישהו הרוח לקפוץ עליה ולהביע את עמדתו הפוליטית" (הלבבות הבודדים של הקוסמוס, עמ' 363. מכאן נודע לי על הלהקה). הספר ממשיך ומתאר את קווי הדמיון בין חיי הפיסיקה לחיי הרוק אנד רול. הקיצור, במקרה הזה מדובר במדען בעל שם עולמי, שפצח בקריירה משנית ככוכב רוק, ועוד מתקדם... אם מישהו רוצה פירוט מדעי שיגיד, לגבי המוזיקה - האמת מעולם לא שמעתי אותם, מישהו ממליץ? ד.א. - מקור השם הוא לא "בטירוף שלנו", אלא מיוונית "הכל זורם". זוהי טענתו של הפילוסוף היווני (מאה 5 לפנה"ס), הרקליטוס, הממשיך ואומר "אינך יכול להכנס לאותו הנהר פעמיים" (שזה די עמוק, האמרה לא הנהר), אבל זה יהיה שם פלצני מדי אפילו ללהקת פרוג.

עמית ע

New member
אחרי חיפוש מתיש...

מצאתי את הדיון הקודם בלהקה Panta Rhei. חפש תחת הכותרת "סוגיה לשיפוטכם" בתחתית דף הפורום המאורכב הבא. יש שם גם קישור לאתר שלהם שבו אפשר להוריד די הרבה שירים שלהם בפורמט MP3.

למעלה