מדעי הרפואה

lidarb20

New member
מדעי הרפואה

היי לכולם... רציתי לשאול אם משהו מכיר את הנושא (לומדים אותו בת"א בעברית ובב"ג) איך הלימודים ואיך אפשר להשתלב אחרי הלימודים? אם זה מקצוע מבוקש??? בבקשה תעזרו לי כי אני מזה מתלבטת מה אני רוצה ללמוד והזמן שלי הולך וקצר....

מדעי הרפואה

מטרת הלימודים לתואר בוגר במדעי הרפואה הבסיסיים היא להקנות ידע במדעי החיים על גווניהם השונים, תוך שימת דגש על הביולוגיה של האדם והתבטאותה בתיפקוד התקין והבלתי תקין של גוף האדם. הלימודים הינם רב תחומיים וכוללים קורסים מורחבים בתחומים: מדעי המוח והעצב, פיסיולוגיה, ביוכימיה וביולוגיה מולקולרית, גנטיקה, ביולוגיה התפתחותית תאית ומולקולרית, מיקרוביולוגיה, אימונולוגיה, פתולוגיה של האדם, חקר הסרטן, מדעי התזונה ומטבוליזם של האדם, אפדימיולוגיה וביוסטטיסטיקה. תואר זה מכשיר את הבוגרים ב ע י ק ר להמשך לימודים אקדמיים לתואר שני ושלישי בכל אחד מענפי מדעי החיים והרפואה בכל המוסדות להשכלה גבוהה. בנוסף, הלימודים מכשירים את הבוגר למקצועות בהם נדרשת השכלה רחבה בביולוגיה של האדם, כגון במעבדות מחקר ובמעבדות דיאגנוסטיות בבתי חולים, בקופות חולים, בבתי חרושת לתרופות ובתפקידי מינהל במוסדות וארגונים בהם נדרש רקע וידע קדם-רפואי. הבקוש לבוגרים אינו גבוה.

למעלה