מדעי הצמח בחקלאות

מדעי הצמח בחקלאות

שלום מכון הדסה!...אשמח אם תוכל לעזור לי! אני מעוניינת בלימודים בנושאי חקלאות אבל נורא מתלבטת... מצד אחד אומרים לי שתעודת אגרונות אפשר להשיג רק דרך לימודי הנדסה חקלאית בטכניון....אבל לפי אתר כלשהוא מצאתי באוניברסיטה העברית יש חוג "מדעי הצמח בחקלאות" שגם זה אגרונומיה...יכול להיות מצב שבו שני מסלולי לימודים שונים יובילו לאותו מקצוע? במיוחד שאחד מהם הוא מקצוע הנדסי והשני לא... מבחינת ציונים אני יכולה להתקבל לשניהם אך אני חוששת שיש הבדל נוסף בינהם שיכול בעתידלעצור לי אפשרויות תעסוקה... אז מה עדיף לי ללמוד? מה יפתח לי יותר דלתות בעתיד....והכי חשוב ,מה יתן לי הכי הרבה ידע חקלאי? תודה רבה

fighter21

New member
היי.. אני מכיר את הנושא יחסית טוב

קודם כל נפתח בעניין שיש 2 מקצועות עיקריים שאותם ניתן ללמוד שעוסקים בחקלאות: הנדסה חקלאית (תפקיד: מהנדס חקלאי) ומדעי הצמח בחקלאות (תפקיד: אגרונום). הנדסה חקלאית לומדים בטכניון (אתמול היה יום פתוח). היא עוסקת בהיבט ההנדסי התומך בחקלאות, כלומר תכנון מע' השקייה, טפטוף, דישון, השמת בקרת אקלים לחממות, מע' מאווררים, תכנון רכבים אוטומיים שידעו לקצור את השדה בצורה עצמאית, תכנון חממות וכל מה שקשור בצורה הנדסית לחקלאות. לומדים לתואר מהנדס 4 שנים. תואר בוגר במדעי הצמח שזה בעצם אגרנום לומדים בפקולטה לחקלאות ברחובות ששייכת לאונ' העברית. לעומת מהנדס חקלאי שנותן את כל הסביבה ההנדסית התומכת בחקלאות, האגרונום מתעסקים ממש בצמח עצמו, באיזה דשן הוא יצטרך לקבל כדי לגדול בצורה מיטבית, באיזה כמות של מים, כמות אור, לומדים גם על מחלות וטפילים בצמחים ועוד. בסיום הלימודים שנערכים כ-3 שנים מקבלים תואר BSC. במדעי הצמח של האונ' העברית. מבחינת ידע חקלאי נטו, אין ספק שלימודי אגרנומיה בפקולטה לחקלאות ייתן לך יותר ידע ספיציפי בנושא חקלאות, אך דווקא הנדסה חקלאית בטכניון אני מעריך שתפתח לך יותר דלתות מגלל צורת הלימודים הרב-תחומית בהם נלמדים הלימודים. בהנדסה חקלאית לומדים בין השאר בקרה, מע' חישה ועוד שלל נושאים שלא חייבים להיות מיושמים אך ורק בחקלאות ולכן בוגרי הנדסה חקלאית אינם תמיד בסופו של דבר משתלבים בתעשייה החקלאית ולעיתים מוצאים עבודה גם בתעשיות אחרות שמעריכות את הידע הרחב שרכשו במסגרת לימודיהם. אגרונום משתלב בעבודות כמו למשל בתעשיות הכימיות לחקלאות, כאגרונום של עסקי חקלאות כמו בעלי משתלות גדולות, או משקים חקלאיים גדולים בקיבוצים או פרטיים, במכוני מחקר כמו מכון וולקאני והן יכול לתפקד כפרינלסר. מקווה שעזרתי, אשמח לענות לעוד שאלות..

למעלה