מדעי המחשב

fasola sido

New member
מדעי המחשב

האם לבוגר מכללה במדעי המחשב בן 30 חסר ניסיון תעסוקתי בתחום אך בעל ציונים טובים, עלולה להיות בעיה רצינית להשתלבות בחברת היי טק? היו שאמרו לי כי סיימו מכללה ומצאו עבודה כמו רבים שסיימו עימם והיו שטענו כי מכירים אנשי מחשבים שאינם מוצאים עבודה שנה ואפילו שנתיים. מה קרוב יותר למציאות? האם המובטלים אינם מוכנים להתפשר, לא מחפשים מספיק? לא מוכשרים מספיק? או שמא באמת קיים מחסור במשרות המותיר את חסרי הניסיון הרחק ברשימת ההמתנה? אני בעל כישרון עילאי בתחום האומנותי. לאחר שנים של התהוללות, בזבוז זמן וכסף רב, לאחר שנגעלתי מעצמי ולאחר ונזכרתי גם בכישורים האינטלקטואלים שלי שחוסר פיתוחם מציק לי היום (בן 28), אני נמשך דווקא ללימודים עיוניים. רוב מי שאני מכיר טוען שכדאי לי לנצל את הכישרון הטבעי שלי באומנות וכך אוכל לבלוט ולהצליח יותר (התקבלתי לעיצוב גרפי בשנקר). אולם אני רואה את מקצוע העיצוב כלא רציני, לא בטוח, ומפחד שהוא לא ימלא אותי ולא יחזיר לי את הביטחון העצמי האבוד. האם אני טועה לדעתכם?

מדעי המחשב

מעסיקים מביאים בחשבון שקולים רבים ומגוונים בבחירת עובדיהם ובינהם מקום הלימודים וגיל. אכן ישנה נטיה להעדיף בוגרי אוניברסיטאות אבל המציאות מראה שגם בוגרי מכללות טובות משתלבים בתחום, ולא פעם קורה שבוגר מכללה הועדף על פני בוגר אוניברסיטה. חלק מהמעסיקים מפנים למבדקי הערכה למועמדים, חלק מראיינים בעצמם. בכל מקרה הדרך בה אתה "עובר" במבדקים כאלה היא בעלת השפעה מכרעת בקבלה.במילים אחרות היבטים אישיותיים כמו קומוניקטיביות, יחסי אנוש טובים, התרשמות מתכונות כמו משקיענות, נמרצות, דיקנו וכו' הם בעלי משקל מכריע לעיתים. השורה התחתונה- בן 30+ יכול בהחלט להשתלב אם הוא עובר מבדקים כאלה היטב. באשר לעיצוב גרפי- לא ניתן כאן להעריך בצורה מקיפה את הדברים.מההיבט התעסוקתי-תכליתי אין ספק שמדעי המחשב היא אופציה טובה יותר.

fasola sido

New member
אין ספק שמדעי המחשב...

"...אין ספק שמדעי המחשב היא אופציה טובה יותר" - אשמח לשמוע מאילו בחינות. האם התכוונת באופן כללי/בממוצע או האם התכוונת גם למקרה הפרטי של מי שמוכשר מאוד בתחום האומנותי (מילדות) אך גם בתחום הראלי?

מדעי המחשב

ישנן יותר הצעות עבודה לבוגרי מדעי המחשב, תנאי העסקתם טובים בהרבה מאלה של גרפיקאים,אפשרויות הקידום רבות ומגוונות יותר.

למעלה