מדעי המחשב - התלבטות...

Do It Yourself

New member
מדעי המחשב - התלבטות...

מבוא למדעי המחשב + ג'אווה (6 נקודות), או מבוא ומדעי המחשב + ג'אווה א' (3 נקודות)? למדתי בתיכון פסקל, מעבר לזה אין לי רקע בתכנות.. מה אתם אומרים?

vinney

Well-known member
מי אתה? מה אתה?

אתה עובד במשרה מלאה? אתה תשקיע בקורס הזה 50 שעות בשבוע? אתה עובד בתחום ויש לך מכרים שיעזרו לך? אתה חייל בשריון ויוצא פעם בשלוש שבועות? לאיזו תשובה בדיוק אתה מצפה?

Do It Yourself

New member
מממ.. צודק

לומד באונ' הפתוחה, עובד במשרה מלאה (מנהל רשת) ומשתדל לא לעבור את ה-9.5 שעות עבודה ביום. לפחות מהקורס הראשון שלקחתי באו"פ (אשנב למתמטיקה - סמסטר קיץ), אני יכול להעיד על עצמי שאני "יושב על התחת" ולומד כשצריך. אני רוצה לקחת את הקורס הזה + מתמטיקה דיסקרטית. כמו שציינתי, אין לי רקע בתכנות, רק מהתיכון (כלומר, הלוגיקה של התכנות, פלוס מינוס, מובנת לי). יש לי אינטרס לקחת את א' ו-ב' יחד (כדי לגמור עם זה כמה שיותר מהר) ואני מוכן להשקיע הרבה בשביל זה - אבל, כמובן, שאם זה עלול לגרום לי להכשל בקורס - אני לא אחשוב פעמיים. מספיק פרטים? :)

uvdude

New member
אני אגיד לך את דעתי על הקורס הזה

לקחתי אותו בדיוק כשהתחלתי לעבוד משרה מלאה. פיצול הקורס הזה לא' וב', למי שיש ולו מעט רקע בתכנות, זה בזבוז מוחלט של כסף וזמן. אני לקחתי אותו, אמנם בלי שום קורס אחר, אבל ממש הסתדרתי עם החומר ואפילו השתעממתי פה ושם. אם עשית 5 יח' מחשבים בביצפר אתה בכלל מסודר. לפצל זה ממש למישהו שבחיים לא פגש מחשב - זו דעתי בכל מקרה.

danby

New member
נצל"ש באותו הקשר

מבוא למדעי המחשב ושפת ג'אווה? הפסיקו ללמד C? יכול להיות שגדל כאן דור שלא יידע איך ניגשים בצורה ישירה לזיכרון? איך מנהלים זיכרון וכו'? אז נכון, יש כיום הרבה מנגנונים שעושים עבורך את העבודה המלוכלכת, אבל אני חושב שיגדל פה דור שיהיה חסר לו ידע בסיסי מסויים.

vinney

Well-known member
הרעיון בקורס מבוא הוא לא ללמד גישה ישירה

לזכרון, אלא את מושגי יסוד בתחום התכנות. שפות תכנות הן לא המטרה בלימודי מדעי המחשב, אלא אמצעי, כך שזה לא ממש משנה באיזו שפה מלמדים את מבוא, כל עוד זה משהו שנגיש לכולם לשימוש בהמשך התואר.

Fingertip

New member
דווקא הגישה הישירה לזכרון זה מה שמפריע?

לי זה מציק שלומדים רקורסיה רק אחרי 600 עמודים. הרבה יותר חשוב ומהותי למדמ"ח מ-OO... גישה ישירה לזכרון ילמד מי שיעשה את מערכות הפעלה... אהד.

iiddoo

New member
הידע שמקנים במבוא למדמ"ח בגישה לזיכרון

הוא מתחת לבסיסי. בטכניון עדיין מלמדים את C במבוא {וככה"נ זה לא ישתנה בזמן הקרוב} ולדעתי זה לא ממש משנה. גם ככה יש אחרי זה משהו כמו שני קורסים שעוסקים ישירות בגישה לזיכרון {את"ם ומע' הפעלה}. מטרת המבוא, לדעתי, היא להקנות לך יסודות נכונים של מבנה פשוט של תוכנית מחשב ויישור קו מבחינת מושגים בסיסיים שצריך לדעת.

GuestOfHonor

New member
אל תדאג לדור ה'צעיר'

באו"פ, אם אני זוכר נכון את תוכנית הלימודים הישנה שלי, יש סדנת תכנות בC. אני מניח שבמסגרתה נכנסים עמוק לתוך כל הנושא של גישות לזיכרון, העברות פרמטרים by value ו - by reference ומצביעים. אפילו לא צריך מערכות הפעלה בשביל זה. כנ"ל לגבי האוניברסיטה העברית, שם הסדנא בC ו C++ היא חובה, וגם הקורס במערכות הפעלה הוא חובה.

למעלה