מדעי החברה משולב

sooshi666

New member
מדעי החברה משולב

עוד לא החלטתי אם ללכת על רפואה משלימה או על תחום מדעי החברה, אבל אם מדעי החברה: נרשמתי בבר אילן לפסיכולוגיה, לעבודה סוציאלית, ולמדעי החברה משולב-פסיכולוגיה קרימינולוגיה וסוציולוגיה. אני כמעט בטוחה שאתקבל לשלושתם ואני ממש נקרעת ביניהם.. נראה לי שהכי פרקטי זה עבודה סוציאלית, כי זה סיכוי יותר בטוח לעבודה בתחום, אך מנגד הבנתי שצריך הרבה אסרטיביות לעבודה, וחוסן נפשי, ואני לא בטוחה שיש לי מספיק עבור מקצוע זה לחיים. מנגד- התחום שהכי מרתק אותי הוא מדעי החברה המשולב, אך הבנתי שאין מה לעשות ומאיפה להתקדם עם זה... מה דעתכם? בנוסף, יש לי התלבטות שאני מרגישה שהיא קטנונית מאוד אבל היא קיימת ואין מה לעשות, אני חושבת שבבר אילן יש חיי חברה הרבה יותר מפותחים מאשר במכללה לרפואה אלטרנטיבית שאני מתעניינת בה. האם זה צריך בכלל להיות שיקול? סליחה על ההצפה בשאלות, אני פשוט מאוד מבולבלת כרגע.. הדס

מדעי החברה

מבין התחומים שאת שוקלת ללמוד בבר אילן האלטרנטיבה הפחות מוצלחת מההיבט התעסוקתי היא מדעי חברה משולב. מסלול זה אינו מקנה מקצוע מוגדר, וגם אינו מאפשדר המשך לתואר שני ללא השלמות בהיקף ניכר. פסיכולוגיה- כדי להיות פסיכולוגית נדרש תואר שני לפחות. תואר ראשון בלבד אינו מקנה מקצוע. יש לדעת שהקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה סלקטיבית ביותר. נדרש ממוצע סביב 90-95 בתואר הראשון. עו"ס- מאפשרת השתלבות בעבודה לאחר תואר ראשון בעבודה. באשר לחוסן הנפשי עליך להתיעץ עם יועצים תעסוקתיים או חברים. רפואה אלטרנטיבית- אינם מקנים תואר אקדמי, אינם מוכרים על ידי משרד הבריאות, וגם קשה למצוא בהם תעסוקה.

למעלה