מדמ"ח VS מדמ"ח+ניהול

sagiv4

New member
מדמ"ח VS מדמ"ח+ניהול

מה נחשב טוב יותר להקלטות בתחום ההיטק? האם זה נכון שבגלל שמדמ"ח+ניהול הוא תואר משולב אזי הוא פחות "איכותי" בקבלה למשרות בהייטק או שההפך הוא הנכון? אשמח לתשובות מכל מי שעשה תואר בתחום(או עושה, או שמע, או סתם אוהב לדבר) . נ.ב: מדובר על תואר בפתוחה. תודה

עדיף מדמ"ח בלבד

לא רק שבמסלול מלא תצבור יותר ידע (וגם יותר ניסיון, אם כי הידע הוא המשמעותי כאן) אלא שניהול לתואר ראשון, אותו תעשה במקביל, לא יקנה לא כמעט שום יתרון שהרי אף אדם בר דעת לא ישים אותך בתפקיד ניהולי אחרי שזה עתה סיימת תואר במדמ"ח. בסופו של דבר סביר שתהיה תוכניתן כאחד האדם. בהמשך הדרך התואר בניהול הוא לא ממש הכרחי גם לתפקידים בעלי אופי ניהולי זוטר. באשר לתפקידים בעלי אופי ניהולי יותר רציני תואר ראשון בניהול הוא די חסר ערך. ולכן המלצתי לך: עשה תואר ראשון (מלא) במדמ"ח ואם ניהול מעניין אותך - עשה בהמשך MBA (ורצוי שלא מיד אח"כ). יכול להיות שיש כאלה שיחלקו עלי, אבל זאת דעתי והגעתי אליה לאחר שגם אני התלבטתי בנושא וערכתי אי אלו תחקירים...

תודה על התשובה היפה

אבל לאדם כמוני שמתמטיקה ממש לא מדברת אליו (לא בגלל שאני לא טוב אלא בגלל שאני ממש לא אוהב זאת), לא עדיף ללכת על המשולב עם ניהול וכך לעשות פחות קורסים במתמטיקה?

אתה בלאו הכי תעשה את אותם קורסים...

הקורסים במתמטיקה הם בגדר חובה לכל תואר במדעי המחשב, מצומצם ככל שיהיה או מורחב ככל שיהיה. הקורסים האלה כוללים חדו"א / אינפי + אלגברה לינארית + מתמטיקה בדידה + לוגיקה ולפעמים עוד משהו (תלוי במוסד). בכל אופן תיאלץ לקחת אותם שכן הם תנאי הכרחי ללימודי מדעי המחשב. כך שללמוד במסגרת מצומצמת לא יחסוך לך אף קורס במתמטיקה. אתה יכול להסתכל בשנתון של המוסד שבו אתה מעוניין ולהיווכח בכך.

למעלה