מדמ"ח חד חוגי - שנה ב'

yoyoman

New member
מדמ"ח חד חוגי - שנה ב'

אהלן. אני מתחיל שנה ב' מדמ"ח חד חוגי, באת"א. מישהו יכול לספר לי קצת על הקורסים (מה בגדול לומדים ואם הקורס קשה\קל): מבנה מחשבים, אלגוריתמים (יעילות), מודלים חישוביים? בנוסף, אנחנו לומדים בסמסטר הקרוב "סטטיסטיקה למדמח", במקום הסתברות שהיו לומדים עד היום. מישהו יודע אם זה אמור להיות קל יותר? מה ההבדלים? וגם - פרויקט תוכנה. מה עושים שם בדיוק? תודה!

gil levi

New member
ובכן,

מבנה מחשבים- החלק הראשון של הקורס הוא מערכות סיפריות, החלק השני עוסק בארכיטקטורות מחשבים. בחלק השני לומדים אסמבלר ו"איך מחשב עובד". קורס יחסית קל. אלגוריתמים- קורס באלגוריתמים על גרפים. קורס תיאורטי ויפה. יחסית קשה, אבל לא רצחני. מודלים- הקורס שהכי אהבתי בתואר (בתיקו עם תורת החבורות). קורס תיאורטי בחישוביות ו(מבוא ל)סיבוכיות. במודלים עונים על שאלות כמו "מה זה מחשב?", "אילו בעיות מחשב מסוגל לפתור?", "אילו בעיות מחשב לא מסוגל לפתור?". בערך ברמה של אלגוריתמים, קצת יותר קשה לדעתי. פרוייקט תוכנה- ילמדו אותכם C ותצטרכו לכתוב פרוייקט בC. אצלנו זה היה ככה: לימדו C בארבע (!!!) הרצאות בלבד, דיברו קצת על caching, נתנו שני תרגילים בC שקשורים לcaching (שניהם ביחד הם 10% מהציון), היה גם בוחן על C (שקל 40% מהציון) והשאר פרוייקט על דחיסת אובייקטים בתלת-מימד (קרי: המון אלגברה לינארית). לקחתי את הפרוייקט בסמסטר ב' ובהתחשב בעובדה שנתנו את אותו פרוייקט בדיוק (כולל התרגילים, מצגות וכו') בקיץ והמרצים של הפרוייקט בסמסטר א' שנה הבאה הם אותם מרצים שלקחתי אצלהם את הקורס (לפחות כך שמעתי)- אני מניח שיהיה לכם בדיוק את אותו פרוייקט שהיה לנו. לא יודע בקשר לסטטיסטיקה למדמ"ח. זה מחליף את הסתברות או את מבוא להסתברות? אני מתחיל שנה שלישית ולומד מדמ"ח-מתמטיקה דו חוגי, אתה יודע אם אני יכול לקחת את זה במקום הסתברות? אם כן, אז עשית אותי בן אדם מאושר (צירלסון who? מידה what?). אתה יכול לכתוב מי המרצים בקורסים האלו בסמסטר הבא? זה מסקרן אותי ואני אוכל גם להגיד לך מי יותר טוב ומי פחות טוב.

yoyoman

New member
תודה

"סטטיסטיקה למדמח" מחליף את הסתברות, "מבוא להסתברות" כבר למדנו (סולן). אני לא בטוח שנלמד C. בקורס תוכנה 1 למדנו הסמסטר JAVA במקום C שהיו לומדים בדרך כלל, ונראה לי שבזה נשתמש גם בפרויקט תוכנה. העניין הזה עם השינויים בידיעון די בלבל אותי. לא רק החליפו לנו את הסתברות ב"סטטיסטיקה למדמח", גם הקדימו לנו את פרויקט תוכנה לסמסטר א', והעבירו את מד"ר 1 לשנה ג'. ולפי המזכירות, השינויים האלה תופסים לגבינו. זה מוזר שהשינויים תופסים, כי אם לדוגמא הייתי מתחיל שנה ג', אז כביכול יוצא שאני עושה שוב את מד"ר 1... בקיצור, המרצים: מבנה מחשבים: יהודה אפק \ נתן אינטרטור אלגוריתמים: אורי צוויק מודלים חישוביים: נחום דרשוביץ פרויקט תוכנה: דני כהן אור \ רודד שרן סטטיסטיקה למדמח: יצחק מלכסון

gil levi

New member
בקיץ זה היה בC.

זה שהעבירו את מד"ר לשנה ג' זה לא כזה משנה. לדעתי לא כדאי לך לדבוק יותר מדי במערכת המומלצת, כי היא "לא יודעת" מי יהיו המרצים בכל סמסטר, האם בחינות יתנגשו וכו'. אפק- המרצה הכי משעמם שראיתי. לא יכולתי לעמוד בזה, נכנסתי רק ל2-3 הרצאות... מלכסון- מה2-3 הרצאות שהייתי אצלו, הוא מרצה לא רע. הוא יודע להעביר שיעור מעניין, אבל המבחנים שלו ממש קשים. אצלנו היה מבחן משותף שלו ושל צירלסון, המתרגל אמר לפני ש"אולי בגלל שזה מבחן משותף אז צירלסון (ששמעתי ממתרגל אחר שהוא נותן מבחנים יחסית קשים) יתן שאלות קלות וזה לא יהיה מאוד רצחני". במועד א' היה ממוצע 63 אחרי פקטור. המרצים בפרוייקט תוכנה לא ממש מרצים אז זה לא כזה משנה. את השאר אני לא מכיר. אגב, מכיר את הכתבה הזאת על אפק? שימו לב לתגובות 2 ו14 (TLB אגב זה Translation LookAside Buffer, אחד המושגים מהקורס מבנה מחשבים).

yoyoman

New member
אכן מכיר. משעשע משהו.

אבל ממה שהבנתי אינטרטור גם לא כזה מלאך... והוא גם עושה לי מערכת שעות כל כך מכוערת. נראה לי שאני אאלץ ללכת עם אפק, ושאלוהים יעזור לי. בכל מקרה, תמיד אפשר לעבור אחרי שבוע-שבועיים. ואם המבחן משותף, אז אפשר גם לעבור בצורה לא רשמית. כמו שכולם (פרט לבערך חמישה אנשים) עזבו את אברון לטובת עודד רגב המלך, בבדידה, סמסטר א'.

gil levi

New member
אצלנו הרצו אינטרנטור ואפק.

הם התחלפו כל הרצאה והמבחן (מן הסתם) היה משותף.

למעלה