מדמ"ח בחיפה

redsrush

New member
מדמ"ח בחיפה

שלום לכולם. אני שוקל להירשם למדמ"ח באוניברסיטת חיפה (עקב שינוי שיטת החישוב של הסכם בבן-גוריון אני לא מתקבל לשם). רציתי לדעת אם יש כאן מישהו או מישהי שמכירים את הפקולטה והאוניברסיטה ויכולים לחוות דעה. תודה רבה.

vinney

Well-known member
חפש בארכיון, היה מישהו שדיבר עליה

ביקשתי ממנו לכתוב לנו מאמר, אבל הוא לא כתב

edi18

New member
מה הציונים שלך, אולי בכל זאת

אתה יכול ללמוד בבן גוריון, התנאים באתר לא הכי נכונים.

redsrush

New member
ציונים

ממוצע בגרויות 90,פסיכו' 703 עם כמותי 138.הסכם שלי יוצא 645 בערך,כשצריך 670.(יש מישהי בפורומים שטוענת שהיא דיברה עם מדור הרישום שאמרו לה שזאת טעות והסכם הדרוש הוא 700)

edi18

New member
ממוצע הבגרויות

הוא מעל 90 או שאתה מעגל ל90? (יש דחיה אוטומטית אפילו אם ממוצע הבגרויות הוא במאית נמוך מ90)

redsrush

New member
5

5 יחידות בציון 74 אבל זה לא משנה כי הם לא שואלים בכלל על מתמטיקה.

edi18

New member
אני במצב שלך הייתי

נרשמם למדעי המחשב בעדיפות ראשונה, ובעדיפות שניה נרשם לדו חוגי, מדמ"ח-מתמטיקה, השנה הראשונה זהה ובשביל לעבור צריך לסיים את השנה הראשונה בחציון העליון (שנה שעברה זה היה 74). השנה תנאי הקבלה עלו בצורה משמעותית, ושנה לפני זה היה חוסר בסטודנטים כך שאתה הייתה מתקבל אוטומטית. תרשם, אולי יהיה לך מזל. בהצלחה.

juk123

New member
המלצה

אני אספר את הסיפור שלי בקצרה. (יכול מאוד להיות שזה ישפיע על ההחלטה שלך). ממוצע בגרות 86. 100 במתמטיקה 4 יחידות. פסיכומטרי 697, 142 בכמותי. נרשמתי השנה למדעי המחשב בבן גוריון ולא התקבלתי (כנראה בגלל שנרשמתי מאוחר מאוד אבל אולי בגלל הממוצע בגרות) אך התקבלתי למתמטיקה שהיה בעדיפות נמוכה יותר (לזה קל מאוד להתקבל). לפני שבועיים בערך, שזה חודשיים אחרי שהתחילו הלימודים קיבלתי אישור על מעבר למדעי המחשב (הגשתי בקשה אחרי שהתחילה השנה) וזה עוד לפני שהיו בחינות כלשהן. נראה לי שזה כל מה שאתה צריך לדעת באופן הכי מתומצת שיש.

1ca1

New member
זה הימור גדול

המקרה שלך כנראה מבטא רישום יתר או משהו שהיה למדמ"ח (או שנשרו הרבה בתחילת השנה/עברו אוניברסיטה וכו'), בד"כ המסלול למעבר ממתמטיקה למדמ"ח הוא בסוף שנה א', קבלה על סמך ציוני שנה א' מתמטיקה, בד"כ מבקשים 90+, ובהמשך לכמה לשרשורים שנכתבו לאחרונה בעניין זה בפורום סטודנטים,זה קשה מאוד למרבית האנשים, וככה יש מצב שתישאר במתמטיקה (שבינינו, אין הרבה מה לעשות עם תואר ראשון במתמטיקה, במיוחד עם ציונים נמוכים). לresrush עצמו, הייתי מציע מכינה או משהו שיעזור לך לשפר פסיכו ובגרויות, גם עם 5 יחידות מתמטיקה בציון מאה לא תמיד קל במדמ"ח (בקורסי המבוא המתמטיים, וגם בקורסים בעלי אוריינטציה מתמטית כגון אלגוריתמים ושות')

yanosh34

New member
מאוד לא מדויק

ההודעה הקודמת תחת השם juk123 היא שלי. א. אני מסכים שהמקרה שלי אולי נדיר אבל המעבר ממתמטיקה למדמח הוא בסוף סמסטר א ברוב המקרים. ב. לא מבקשים 90+. מבקשים להיות באיזור הממוצע ואמר לי את זה בפירוש מי שאחראי על קבלה של סטודטנים לתואר ראשון במחלקה כשהלכתי לשעות קבלה שלו לבקש מעבר. ג. אני לא חושב שזה הימור גדול. אני מאמין שמי ששורד בסופו של דבר את השנה הראשונה, ויושב על הראש של מקבלי ההחלטות ומבקש מהם לעבור, בסופו של דבר יעבירו אותו בכל מקרה, כל עוד יש לו ממוצע תקין (65). אם אותו בן אדם לא היה שורד את השנה הראשונה אז גם אם הוא היה מראש במדעי המחשב זה לא היה משנה כל כך. ולגבי זה שאין מה לעשות עם תואר במתמטיקה זה גם לא נכון כי אפשר להשתלב דיי בקלות בתעשיית ההייטק. אני לא אומר שתואר במתמטיקה שווה ערך לתואר במדעי המחשב מהבחינה הזאת אבל בהחלט אפשר להסתדר טוב מאוד היום גם עם תואר במתמטיקה.

1ca1

New member
אז תשמע כמה דברים

בתור מישהו בעל ניסיון מצטבר של מעל 4 שנות לימוד באוניברסיטאות (בר-אילן והעברית) במקצועות הרלוונטיים (מתמטיקה,מדמ"ח ופיזיקה לאיזה שנה אחת שהייתי קצת מבולבל). המעבר שלך קרה בסוף סמסטר א', בד"כ מעבר חוגים מתאפשר בסוף השנה (כי זה בעצם ענייני רישום ובירוקרטיה),וגם כי הם רוצים לראות כמות מסויימת של ציונים ועל סמך הציונים לקבל אותך למחלקה (כפי שאמרתי, המקרה שלך נדיר, וייתכן שאתה גאון מחונן וזוכה פרס טיורינג לעתיד שויתרו לך על זה וייתכן שפשוט נשארו להם מכסות באמצע השנה). לגבי הממוצע, הממוצע צריך להיות 85+ ובד"כ אפילו 90+, למחלקה אין טעם לקבל אליה תלמיד נכשל... אתה טועה בחשיבה שלך, למחלקה איכפת רק משלושה דברים, התלמידים איננו אף אחד מהם. 1. להוציא מחקרים טובים (ובכלל העיסוק האקדמי, ובין היתר לקדם תלמידים לתארים מתקדמים ולמחקר, מטרת האוניברסיטה איננה להיות בי"ס,אלא להיות מוסד מחקרי, היא לא ג'ון ברייס, קשה מאוד לאנשים לקלוט את זה, במיוחד אנשים שיסיימו תואר ראשון במדמ"ח, יהיו מתכנתים, ואחרי כמה שנים שירצו "להתקדם" מקסימום יעשו איזה תואר מנהל עסקים או משהו שטותי כזה). 2. להביא ממוצע טוב של כלל התלמידים. 3. תקציבים (ובין היתר מתגלגל למספר האנשים שמסיימים תואר במחלקה). בשילוב של 1+2 אפשר לראות שלפקולטה אין טעם/רצון לקבל אליה תלמיד נכשל, שבהסתברות גבוהה יפרוש מהלימודים, והיא לא תקבל מימון עבורו (היא מקבלת מימון רק לאחר שתסיים את התואר במחלקה). לגבי זה שאין מה לעשות עם מתמטיקה, זה נכון בריבוע לתואר ראשון, מרבית הקורסים הם תיאורטיים, המהדרין אולי מכניסים אחד או שני קורסי תיכנות פלוס איזה קורס מבני נתונים וקורס אלגוריתמים (ואולי קורס בהצפנה, אבל אלה בד"כ מתעסקים בצדדים התיאורטיים). בוגר מתמטיקה תואר ראשון, פרט לממוצעים מאוד גבוהים (מצטייני דיקאן ושות'), בלי ניסיון קודם (אם יש לך ניסיון קודם, זה משנה את המצב), לא יתקבל לעבודה כמתכנת וכו'. תחומי פיתוח האלגוריתמים למשל, נשלטים ע"י מתמטיקאים, אבל שמה בד"כ נדרש תואר שני +\ כנ"ל כל מיני תחומים של עיבוד אותות/תמונה,הדמייה וכו'

edi18

New member
להרשם למתמטיקה זאת טעות

עדיפ להרשם למדמ"ח-מתמטיקה דו חוגי.

yanosh34

New member
ברור שזה עדיף

מן הסתם מדובר על מצב שגם לזה אי אפשר להתקבל.

yanosh34

New member
מה הסיפור עם הממוצע

אני לא יודע למה אתה מתווכח לגבי הציונים שצריך כשאני מצהיר שנאמר לי בפירוש שהפרופסור רוצה לראות שסטודנט הוא באיזור הממוצע ומעלה (והממוצע הוא לא 85-90, לפחות לא בבן גוריון) לפני שהוא מקבל אותו. כל הדברים שציינת שלמחלקה אכפת הם הם בהחלט נכונים ואני גם מעריך את זה שיש לך נסיון של 4 שנים באוניברסיטאות אבל אל תשכח שבסופו של דבר אתה מדבר פה על בני אדם ויחסי אנוש ואם סטודנט עם ציונים נורמליים מגיע כל חודש ומבקש לעבור למחלקה שהוא רוצה ללמוד בה, אף אחד לא ימנע ממנו לעשות זאת כל עוד ניתן לראות שהוא הולך לסיים את התואר ולא לפרוש באמצע ואחרי שנה כבר אפשר לקבוע זאת כמעט בוודאות. ואני לא יודע אם זה צוין פה קודם אבל שנה ראשונה במתמטיקה דיי חופפת לשנה ראשונה במדעי המחשב בבן גוריון ואם רוצים אפשר גם לעשות שהיא תהיה חופפת לגמרי.

Rabash

New member
גם אני הייתי במצב שלך

שנה שעברה נרשמתי למדעי המחשב בבן-גוריון, ממוצע בגרויות 100, פסיכומטרי 732, אבל עשיתי 4 יחידות מתמטיקה בציון 88. אם תקרא טוב את הדרישות תראה שהם דורשים 75 אם אני לא טועה ב-5 יחידות או 90 ב-4 יחידות. ברגע שאתה לא עובר את אחד הספים האלה, וכיוון שזאת בדיקה ממוחשבת ולא באמת יושב בן אדם וקורא את כל הנתונים של כל המועמדים, אתה כביכול נפסל באופן אוטומטי כי לא מחשיבים לך את הציון במתמטיקה או שמחשיבים לך אותו פחות. הם לא הסכימו לותר לי על השתי נקודות האלה במתמטיקה, אבל חשוב לדבר עם מישהו שם באוניברסיטה שידעו שאתה בגדול עומד בתנאים אבל כמה נקודות במתמטיקה פוסלות אותך ואז אם נשאר מקום במשהו, כמו שקרה לי, הם התקשרו אלי בקיץ לפני תחילת הלימודים ואמרו לי שיש מקום במדעי המחשב-מתמטיקה אם אני רוצה ואחרי שנה אם יהיו לי ציונים טובים אני אוכל לעבור למדעי המחשב, אני באותו זמן כבר נרשמתי לאוניברסיטה אחרת אז לא הייתי מעונין, והם הציעו לי עוד כמה הצעות, לכן חשוב שיהיה שם מישהו שידע שאתה בעצם קרוב או עובר את הסף כניסה ומה שמפריע לך זה כמה נקודות פה ושם ואז הם מנסים לעזור ולמצוא לך אלטרנטיבה כדי שבכל זאת תבוא ללמוד אצלם.

redsrush

New member
אני מניח

אני מניח שאני ארשם בכל מקרה (אולי יהיה מזל) אבל אני לא רוצה להירשם לדו-חוגי כי אולי! אני אוכל לעבור בהמשך. אני מודה לכם על העזרה,אבל לא התייחסתם לאוניברסיטת חיפה...

למעלה