מדליקה נר

QuEeN oF mE

New member
המ..כן..

אני לא אפרט.. אבל,סבתא שלי והמשפחה שלה ברחו מהנאצים. וגם מהצד השני ברחו וניצלו..אני חושבת שהרוב..

דיתוּש

New member
רוצה להוסיף שיר../images/Emo63.gif

שאפשר לפרש אותו בהרבה יותר ממובן אחד. אני לפחות מפרשת אותו [גם] באופן שקשור לשואה. "ושוב..." לאה גולדברג "ושוב נשארת לבדה הנערה ומכבה בלאט את המנורה, והבהובי פנינים קסומי אורות כבים אחד אחד על צווארה. "ושלהבות פרגים באגרטל עוטות פעיף שחור. הראְי אפֶל. והיא שומעת: אל תוגת חדרה על בהונות רגליו נכנס הליל. "והיא יודעת: פה היה אחד. את צעדיו עוד זוכר המרבד. את שמו לוחש עוד חרש השעון. והוא הלך והוא רחוק לעד." בהחלט לא נשכח. [ברכה קטנה משלי]: nekktek, mindenkit nem ismertem. biztoss vagyok hogy kulombozo voltatok. akarnek mondani meg sok sok szavakat, de hat, ti mar nem it vagytok. sok szeretettel... תרגום: לכם, את כולם אני לא מכירה. אני בטוחה שכולכם הייתם מיוחדים בדרככם שלכם. הייתי רוצה לומר עוד הרבה הרבה מילים, אבל, אתם כבר לא כאן. באהבה גדולה...

tribe spirit

New member
יהי זכרמ ברוכ../images/Emo16.gif../images/Emo118.gif

גמ אני מוסיפה שיר...שנערה מגטו טרזינשטט כתבה...יש גמ קטעי קישור בינ הבתימ,אבל אני לא זוכרת אותמ.. בגיל שש-עשרה אתה פוגש את הבדידות שאתה רואה רק בעיניימ עצומות ושואל את עצמכ למה תוכל לצפות כשידיכ כבולות,כשידיכ כבולות... בגיל שש-עשרה מחפש סיגליות אפילו מתחת לשלג שר על פרידה ונעצב על שאינכ יודע למה גיל מצחיק,שאי אפשר לעקופ כשידיכ כבולות,כשידיכ כבולות... בגיל שש-עשרה רוצה לחיות כמו וולקר ולמות כמו הוס,כמו להבות אש המלבות את האוקיאנוס לזעוק את האמת,וכמו ברק להיעלמ ברגע ולא להכנע.... איזה שיר יפהפה...ועצוב...

../images/Emo16.gif

לזכר כל אחד ואחד מן ההרוגים. יהי זכרם ברוך. ושאף פעם, אבל אף פעם, לא יקרה כזה דבר איום.

למעלה