מדליקה נר

מדליקה נר ../images/Emo16.gif

לזכר ששת המיליונים [ועכשיו יש רישומים על הרבה יותר] שניספו בשואה הנוראה, האכזרית והבלתי נתפסת הזו שהיתה. לא נשכח, לא נסלח.

שלומצי

New member
לא נשכח, לא נסלח ../images/Emo7.gif + שאלה

לעולם. מנגנון הרשע לא יחזור על עצמו. להיות עם חופשי בארצנו..... איך אתם ביום השואה? מתייחסים באופן מיוחד (טלוויזיה, טקסים וכו'), או משתדלים להתעלם (לוקחים סרט בוידיאו?

../images/Emo16.gif

אני ממש לא משתדלת להתעלם... אני רואה סרטים בטלוויזיה..טקסים, מעדיפה שלא לא יודעת למה אבל אני רואה המון סרטים ובוכה

QuEeN oF mE

New member
גם אני..

לא מתעלמת. אף פעם. אבל גם אם אני לא רוצה לראות משהו בטלויזיה כדי לא לבכות זה חזק ממני ואני רואה,ובוכה,המון..

עד לפני שנתיים בערך

הייתי מהאלה שמעדיפים להבליג... כלומר, לא זילזלתי, חס וחלילה, אבל לא ראיתי את כל התוכניות שמשודרות בערב, ולא התמקדתי בזה יותר מדי. לפני שנה, או שנתיים, אולי זה בגלל שהתבגרתי ואולי זה בגלל ש... לא יודעת, התחלתי להתעניין בזה יותר, גם ללא קשר ליום השואה. ומכיוון שאני מתעניינת בזה יותר, אני גם יודעת יותר. וכשאני יודעת יותר, אז אני גם כואבת יותר. כן. כואב לי. נורא.

אני..

צופה בטלביזיה ביום השואה אבל אני מנסה לראות את הדברים ה"פחות קשים".. מצאתי את עצמי רואה ערוץ הילדים ופוקס קידס וכאלה. יצא לי לראות אתמול קצת את "הדיבורית" בערוץ הילדים ששם ילדה אחת התקשרה ואמרה שיש לה בעיה: היא יודעת שזה מאוד חשוב לראות תוכניות וסרטים על השואה, אבל היא לא מסוגלת כי היא מיד מתחילה לבכות וזה ממש מזעזע אותי... וזאת היתה ילדה בת והעובדה שהיא לא רואה את כל הדברים האלו ממש הדאיגה אותה כי היא אמרה שאם כולם יחשבו כמוה שזה קשה ולא יצפו בזה, בסופו של דבר השואה תישכח. אני מצאתי את זה מרגש. שיש ילדים שממש איכפת להם. איך יש אנשים בכיתות י-יא, לא ילדים קטנים או משהו, שפשוט יושבים וצוחקים בטקס יום השואה, הזדעזעתי.

אני בדרך כלל...../images/Emo166.gif|בנחה|../images/Emo16.gif

משתדלת להתעלם,אבל השנה זה לא ממש הצליח לי,כי ראיתי 4 סרטים על השואה.

רציתי לצרף, אם יורשה לי,

משהו שכתבתי מיד אחרי שראיתי את 'הפסנתרן' [סרט קשה ביותר... יותר משאוכל לתאר לכם במילים, אבל מומלץ... למרות הקושי והכאב הכ"כ כואב הכרוך] ורציתי לשתף אתכם.
זיכרונות מלוחים מהולים בדם, אבנים נזרקות על ליבו של אדם. כאב שחותך, שיגעון מתמשך, למה, תסבירו לי, למה ואיך? רכבת נוסעת ריחות של אבק, חושך ורעש אבל גם שקט חזק. נסיעה אל הלא נודע כך קוראים לה, נסיעה שנגמרה עוד לפני שהתחילה. פחד מהבהב צורב על הלב, זה כאב שכואב אך עייף מלכאוב, ושוב פחד צרחות מה אפשר כבר לחשוב? ולבכות אי אפשר, להיות חזקים, עוד מעט מגיעים, עוד מעט מגיעים. (?) יד שרועדת קרון מתנדנד, שחור מעורפל ברעש של הד. זיכרון לא ברור של מה שהיה, עוד מעט מגיעים עוד מע...

../images/Emo16.gif

באמת עצוב. למרות שמילים לא ממש יכולות להעביר את כל זה....
עדי, זאת scarlet....גם אם תנסי לא תצליחי להתחמק ממני.........

בידקי... המממ... עוד שלוש דקות

בדיוק, אי-מייל. אני כ"כ אוהבת'ותך, טלוש. תגידי, יש לך ניצולי שואה במשפחה? ובכלל, לכל חברי הפורום: יש לכם ניצולים?

אמממ..

ניצולים יש.... כי הם ניצלו והגיעו לארץ הרבה לפני השואה...... הצד של אבא שלי עלו ממש בתחילת המאה, והצד של אמא שלי אמנם חווה מהשואה, אבל איכשהו הספיק להמלט לפני שנהיה ממש גרוע... אז אף אחד לא מת שם. טוב, אני אבדוק אי מייל עוד מעט. ביי...........

תבדקי. מחכה לך עכשיו.

גם אצלי יש ניצולים, אבל לא סבא וסבתא שלי [מאף צד] באופן אישי. היה איזה דוד אחד ניצול שואה מצד סבא [אבא של אמא], אבל הוא נפטר לפני כמה שנים, בשיבה טובה... יש לא מעט מהמשפחה שניספו, לעומת זאת. גאאד, זה כ"כ עצוב. כשאני אהיה בפולין עוד מעט, אני יודעת שיהיה לי קשה.

למעלה