מדי קבע לסמ"ר

מדי קבע לסמ"ר

היי, האם מישהו יודע (וחיפשתי בגוגל ובמאמרים באתר) האם סמ"ר בקבע יכול ללכת על מדי קבע?... תודה מראש, דוד.

yarok1

New member
ראיתי מישהו סמ"ר על מדי קבע

בעיקרון סמר זה על מדים ירוקים כמו חיילי החובה עד שהוא מקבל רס"ל...אני לא יודע למה הוא לבש זאת אולי הורידו אותו בדרגה...יכול להיות דבר כזה? ועוד משהו..יש למישהו תמונה של מדי ב' חדשים לקבע שמדברים עליהם??

תודה על התגובה...

היו שמועות בסביבה על זה שיצא חוק חדש שמאפשר לסמ"ר בקבע להסתובב על מדי א' קבע... אני צריך מישהו מקורב לחוק שיאשר לי את זה... תודה :)

sayar3

New member
קיבלת תשובה.

מדי קבע (החדשים) רק לדרגת רס"ל ומעלה (כולל) או קצין בדרגת סרן ומעלה! נגד שיצא לקורס קצינים כשהיה בדרגת רס"ל-יהי זכאי ללבוש מדי קבע גם אם הינו בעל דרגת סג"ם\סגן. מעבר לזה-אם ראיתם מישהו סמ"ר עם מדי קבע אזי זה קרה כנראה בחג פורים...... זה היה מצחיק לראות אותך כותב "מקורב לפקודה..."-כחיילים על כולנו להכיר את הפקודות!

אחי היקר

אני יודע שמדי הקבע הם לדרגת רס"ל ומעלה, זאת הפקודה שאני מכיר. אבל היו שמועות בסביבתי לגבי פקודה "מתוקנת" שהולכת לצאת\ יצאה כבר שמתירה לסמר"ים בקבע ללבוש גם מדי א' קבע. שרשמתי "מקורב לחוק" לא התכוונתי שיצוץ מישהו שיאשר לי את הנושא בשלל דרגותיו, חיפשתי מישהו ממדור משטר (מ"צ) שיאשר לי את הנושא\יכחיש את השמועה ששמעתי... שבוע טוב! הכל ברוח טובה כמובן :)

Raith

New member
אני לא מבין את השמועות האלה.

כאילו אדם שאין לו חיים יושב וחושב "בוא ננפיץ משהו חדש". אם היה כזה דבר האמן לי שכבר הייתה יוצאת פקודה מסודרת בנושא.

deathcaster

New member
חשבתי שרב סרן שמועתי פרש ... ../images/Emo3.gif

אגב... אל תקרא לי גם אחי.. כי אני לא

Forestguard

New member
מדי קבע גם מגיל 25 ומעלה

יש אישור לנוע עם מדי קבע גם לאנשי קבע בגיל 25 ומעלה בלי קשר לדרגתם (גם סמ"ר/סג"מ). למרות שלדעתי, כבר עדיף ללכת עם מדי חובה אם בגיל כזה החייל רק בדרגת סמ"ר/סג"מ... בכל מקרה אני לא מבין למה אתה אומר "לסבול עם המדים הירוקים". בתור מי שלובש את מדי הקבע (פעם ב.. בכל זאת רוב הזמן על ב') הם הרבה פחות נוחים ממדי חובה ירוקים (אם כי לדעתי האישית מדי הקבע - ויש רבים שיחלקו עלי - יותר יפים).

LordNor

New member
האומנם ../images/Emo35.gif

אני סגן בן 26 וחצי, איך זה שלא קיבלתי אישור מיוחד לנוע עם מדי הקבע?
אשמח אם תוכיח לי שהדבר אפשרי. בהצלחה.

sayar3

New member
לא נכון בעליל!

נראה לי זה הניק החדש של רס"ן שמועתי

berckovic

New member
דווקא יש מקרים כאלו

יש אחד בחיל האויר שלובש מדי קבע בדרגת סמ"ר כי הוא חזר לשירות קבע מהאזרחות. אני לא יודע מה החוק המעודכן, אבל יש מקרים כאלו

למעלה