מדי ב' - שאלה

מדי ב' - שאלה

האם גם אצלכם בגדי ב' מרופטים ,קרועים והשד יודע מה עוד. לעיתים ממש לא בא לי לכבס,ובטח לא לגהץ.ממש ניראים לי הומלסים עם כל הקרעים. כשאני מבקשת/ מתחננת שיחליפו אני מקבלת תשובות כמו "זה נהדר,יש איורור" וכל מיני משפטים כדי שאפסיק לנדנד.

לגהץ מדי ב'????

אילו היית רואה את מצב מדי הב' של הטחון - היית מתפלצת. לא עולה בדעתו לגשת ולהחליף. ככה זה הכי גזעי, אחי... אילו הייתי מנסה לגהץ לו מדי ב', לא רק היום, אלא גם בעת שירות החובה שלו - אני בטוחה שהוא היה מתפלץ...

שיהיה גזעי, לא מעניין אותי.

אני מ..ג..ה..צ..ת. אני מתפלצת מספיק מהקרעים

אממאא

New member
יש ויש... לפעמים הם כאלה מגעילים

בלויים וקרועים שזה ממש זוועה, ולפעמים הם חדשדשנים דנדשים. רק בעיה אחת התגלתה עם החדשדשים האלו - צריך ממש בזהירות במייבש שלא יכנסו מידה ג' (הם לוקחים בכוונה גדול) ויצאו מידה של תינוקות, קצת מתכווצים...הבן שבקורס מ"כים קיבל מדי ב' חדשים מהשקית, הבן הטירון קיבל לדעתי מדי ב' מימי הפלמ"ח (משופשפים, משופצרים, טלאי על טלאי...)

אצלי אין בעיית מייבש והשמש אינה

מכווצת
(רק את המוח).

אממאא

New member
ועכשיו רק שמתי לב שכתבת לגהץ???

תחנכי אותם לסדר... אם את מכניסה למייבש, קפלי אותם ואז תכניסי למייבש בשכבות, זה מונע קימוט, והם לא יוצאים בבלגן מהמייבש. אני, גם מדי א' חינכתי לאל-קמט, ולא מגהצת אותם יותר...

לכבס,לגהץ, לקפל. והכל 2x

שיהיו לי רק בריאים. אבל א'? את יודעת הבן שלי כועס אם הפס במכנסיים ובחולצה אינו בולט. אפילו את הקיפול בחולצה אני מגהצת. בחיל אויר הם מאוד מדוגמים.

אממאא

New member
זהו, שכנראה לירוקים שלי פס במכנסיים

בכלל לא חשוב, להיפך, אצלי הם מנסים לישר אותו כמה שיותר.

אימשל2

New member
לירוקים שלי הפס חשוב

אין להם דרישות בנושא, אבל הם אוהבים כשאני מקפידה על גיהוץ למשעי. את הב' אסרו עלי לגהץ. לא עומדת בפיתוי ומדי פעם מעבירה מגהץ בקלילות, באופן שיאפשר פשרה בין הצפיות של שני הצדדים.

מרופטים? זו מילה עדינה מידי. שבת

אחרונה הבן נתן לי לתפור לו את הכפתור במכנסי ב'. בכיף. למה לא. פתאום גיליתי שכל האזור מתחת לחגורה במכנס מאחור זה פשוט פתח אחד גדול. לא תפר שנפתח, פשוט חור ענק שנפער לכל האורך. כמובן שבסבלנות רבה תפרתי את הבור הענק הזה, ואני בטוחה שהבן אפילו לא שם לב לכך. אני חושבת שהגיע הזמן שבצה"ל יחדשו קצת את המדי ב', קצת. לא הרבה.

הרגעתם אותי. חשבתי שבני מגזימים

אבל העניין שמאז הגיוס פתאום גם בבגדים האזרחיים חל שינוי. החולצות צריכות להיות כמה שיותר ישנות (וכמובן לא יזיק איזה קרע פה ושם), ג'יבוטים בירידה ל"מול" והג'ינס -חבל על הזמן. ועוד דברים : כמו שירים עבריים, ישנים וטובים (חזרנו ללהקות הצבאיות). ממש לא אותם ילדים ששלחתי לצבא. דרך אגב חלק מהשינויים ממש מוצאים חן בעיני.

אילתית, סתכלי רק על השינויים שמצאו

חן בעינייך. אגב, לאחר השחרור לדוגמא, הם גם אוהבים פתאום להאריך שיער (ונחשי למה). כך עם הבן הגדול שלי, חצי שנה מאז שהשתחרר ועוד לא הסתפר. הוא רוצה שיער ארוך. נו. ממש שגעון.

אימשל2

New member
שכחת את הלגדל זקן

אצלי כשהם בבית, הם מקפידים שלא להתגלח. אי אפשר לשכנע אותם לעשות את זה אפילו ליציאה. מילא אם הזקן שלהם היה נראה כמו יהודה לוי, אבל הם עדין לא שם. אחרי השחרור מכירה כאלה שלא הסתפרו או התגלחו עד לתום המסע בדרום אמריקה. הגיע אתמול התרמיל הגדול מלא במדי ב' (חלקם נראים כמו שמתארת האילתית) מטונפים ומסריחים (כנראה שמזיעים חזק מתחת לאיפוד הקרמי). המכונה עובדת שעות נוספות. מוכנה לכבס כפול כביסה רק שישאר בבית.

אשד4

New member
ושיטה חדשה לכפתור שנפל...

אז ככה... אין על מה לדבר בעניין גיהוץ בגדי ב'. לא בא בחשבון... ואפילו, שהכנסתי השבוע את המדים למכונה ורציתי לבדוק אם אין כלום בכיסים ראיתי משהו מוזר... הסתבר שהכפתור של הכיס איננו במקומו הטבעי אלא מחובר עם חוט ללולאה. לשאלתי הכנה הודיע לי בני שלא צריך לתפור, כי זאת הדרך החדשה והיצירתית לשידרוג מדי ב'. פשוט הכפתור נקרע, קושרים בחוט ללולאה והכיס נראה "" כאילו"" רכוס... עד כאן- את זה כבר לא הייתי מוכנה לספוג.... ותפרתי את הכפתור....

mikca

New member
בנושא מדי ב' הבן דווקא מקומבן יופי

דאג מהר מאד להחליף את המדים המרופטים וכל מדי הב' שיש לו נראים חדשים ויפים. אני לא מגהצת מדי ב'
, "מגהצת" עם הידיים, מסדרת ומקפלת יפה וזהו. הבן מההתחלה הודיע לי שזה בזבוז אנרגיה לגהץ מדי ב' והוא צודק לדעתי. גם כך הם נראים לא רע בכלל. לדעתי יש להם אפשרות להחליף מדים מידי כמה זמן מוגדר. ואם המדים במצב קטסטרופה (מה שקרה לבן) איפשרו לו להחליץ כשביקש ולאוו דווקא בזמן המוגדר לזה.

וכמו שהבן שלי אמר בכמה פעמים

שניסיתי לשכנע אותו שאגהץ לו את מדי ב', פקח לעברי זוג עיניים במן מבט משונה כזה ואמר "אמא... מדי ב'...לא מוציאים עליהם אנרגיה בגיהוץ. חבל על הזמן והכוחות שלך" אחרי מספר נסיונות הרמתי ידיים, מקפלת אותם יפה, וגם אני מגהצת אותם עם הידיים ובזה נגמר הסיפור לגבי מדי ב'.

אוי ואבוי לי אם אני לא מגהצת מדי ב'

האינטליגנט שלי מצניח הוראות. "אמא תקפלי שרוולים ל 4 ולגהץ טוב טוב" "אמא גם את המדי ב' אל תשכחי" חבל על הזמן.

שוויון בין המינים?

שמתם לב שכל התגובות הן של האמהות ? מה זה אומר ? שלאבות אין יד ורגל בעניין, או שמא הנושא זניח ,לא חשוב ושייך רק לנו הנשים? להזכירכם ,מחר יום האישה הבינלאומי.

למעלה