מדינת היהודים

or99

New member
שרון היה רוצה להיות חבר שלו...

אבל הוא לא היה ולא יהיה. מפא"יניק נשאר מפא"יניק!

גנגי

New member
בלוגמן, רציתי להבין אחת ולתמיד:

ציונים לדגל, ציונים לדגל - אבל אולי פעם אחת תגיד לנו איזה ציונים קיבל הדגל? שווים?

אולי זאת ההזדמנות

לצטט משפט מפורסם של ב"ז, שבד"כ לא מפוסק נכון: אם תרצו, אין! זו אגדה...

מוגג

New member
אולי זו ההזדמנות

להזכיר את הנוסח המקורי של מגילת העצמאות: בארץ ישראל קם העם היהודי ראה מה המצב וחזר לישון..

בלוגמן

New member
|דגהרצל? ז'בוטינסקי? -הנה המקורות !

בס"ד אם כן ידידיי, הבטחתי ואני משתדל בד"כ לא לאכזב. בראשית ההודעה אודה על טעותי בפני מר רשף שאכן ז'בוטינסקי לא היה חי בקום המדינה ואכן הוא מת ב1940. אני מוריד בפניך את הכובע על הטעות ידידי, אך עם זאת אני שמח (ת'אמת העובדות כואבות ועצובות דווקא) להפנות אותך אל ארכיון עיתון 'הארץ' שם תוכל לעלעל בדפי העיתון שיצא ב22.10.1919 ובו כותב ז'בוטינסקי מאמר אוהד יהדות משהו. ואני מצטט: "בבית הלאומי נכריז על אותם יהודים שלא יסירו מעליהם את חלד הגלות ויסרבו לגלח את הזקן והפאות –כעל אזרחים ממדרגה שניה. לא ניתן להם זכות בחירה." בורות? אם כן נמשיך לחוזה המדינה זה שעוד לא הספיקו לגלח את זמנו בטרם מותו. ביומניו שיצאו לאור ע"י עוזרו האישי ד"ר שאול לנדאו, כותב הרצל (לנוחותך ציינתי בסוגריים את המקורות בהם תוכל למצוא את הדברים), ושוב אני מצטט: "אני רואה את עצמי כיהודי מודרני ממוצע ואין אני נרתע ממעבר פורמאלי לנצרות ואני מברך על כל יהודי שיש לו ילדים המחליט להתנצר. לי יש בן, הייתי מעדיף להתנצר היום ולא מחר כדי שתקופת החברות שלו בנצרות תתחיל מוקדם ככל האפשר וכדי לחסוך ממנו את הפגיעות ואת הקיפוח שנפלו בחלקי ושעוד יפלו בחלקי בגלל היותי יהודי.." (מתוך הספר "הרצל" מאת עמוס איילון) "כמובן שעליי לזכור להשיל מעליי כמה תכונות יהודיות שליליות כמו שפת האידיש, קיום מצוות ומנהגים ובעיקר הטפילות היהודית". עוד כותב בעל הזקן וחוזה המדינה היהודית(??): "אכן האנטישמיות שהיא כוח חזק ומושרש בתת-ההכרה של ההמונים לא תזיק ליהודים. אני מוצא שהיא מועילה לבנית האופי היהודי, חינוך הקבוצה על ידי ההמון, חינוך שיוביל להתבוללותה. החינוך מתבצע רק באמצעות התלאות. היהודים יסתגלו." (יומן א' עמ' 16) ועל כך מוסיף לכתוב בהמשך יומנו: "רעיון מצויין עולה בליבי למשוך אנטישמים ישרים ולעשותם מחסלי הרכוש היהודי." (יומן א' עמ' 68) אם כן חבריי חסידי הרצל, אסכם בתום שיעור ההיסטוריה הקצר - כי אינני יודע בורות מה היא, אך אני בטוח כי פשוט כתבים אלו נחסכו מלהגיע אליכם ע"י גורמים שונים ברחבי המדינה. אתם מוזמנים לעיין במקורות - אני בטוח שיהיה לכם מעניין. בברכה ובאהבה (באמת אני אוהב כל יהודי!). אני

לא הוגן להעריך אדם לפי יומניו ../images/Emo31.gif

לא הוגן להעריך אדם לפי יומניו, אלא רק על פי טכסטים שפירסם, או שהייתה לו כוונה לפרסם ולעמוד מאחוריהם. לא שאני מצפה ממך להגינות, ר"ל. ואפרופו "אוהב כל יהודי", הידעת? האינקוויזיטורים בספרד הקתולית, כשהיו קורעים את איבריו של הנחקר, היו אומרים באזניו מילים של אהבה. שהרי לשיטתם, הם הצילו את נשמת הנחקר מאש הגיהינום.

TalReshef

New member
היכן החדשות?

העובדה שהרצל התלבט לאורך זמן בין פתרונות שונים לבעייות העם היהודי היא לא חדשה גדולה, ורובנו גם יודעים שאחדים שצאצאיו באמת התבוללו וזאת בהשראת דעותיו מתחילת דרכו שהאמינו בהיעלמות העם היהודי, יחד עם זאת חשוב להמשיך ולקרוא את הטקסט עד סופו ולראות שלאחר תקופת התלבטויות שבאה לידי ביטוי ביומניו הוא לוקח החלטה בכיוןן של בית לאומי לעם היהודי (אם אני זוכרר נכון זה היה בין השאר בהשראת משפט דרייפוס, שלדבריו שכנע אותו שהיהודים יקבלו יחס הוגן רק במדינה שלהם). הצבעת כאן על התלבטויות שליוו אותו בתחילת דרכו. בסדר. לגבי ז'בוטינסקי: אתה מביא כאן ציטוט מ-1919, התקופה של לאחר מלחמת העולם הראשונה כאשר ז'בו עדיין משוייך לאותו מחנה יחד עם בן-גוריון, הפרישה של הרוויזיוניסטים מהקונגרס הציוני עדיין לא התקיימה והוא עדיין לא מנהיג של תנועה אלא פעיל פוליטי צעיר שמתלבט לגבי דרכו, והאיזכורים הללו נאמרים, לדעתי, בהשראה ישירה של כתבי הרצל והרתיעה שלהם ממוסדות דתיים. החל מהפילוג מתנועות הפועלים מסתמנת התקרבות הדרגתית בין הימין הרוויזיוניסטי והתנועות הדתיות, תנועות אשר עוברות מצידן תהליך הדרגתי של פניה ימינה. כשאני אומר הדרגתי אני מתכוון לתהליך של עשרות בשנים: כבר בשנות ה-30 וה-40 היתה באצ"ל זיקה גדולה יותר למסורת מאשר בהגנה, מה שגרם לכך שבניהן של משפחות דתיות שהצטרפו לפעילות נגד הבריטים העדיפו את האצ"ל על פני ההגנה (גם אם הם היו מועטים באופן יחסי), מנחם בגין טיפח את הזיקה הזאת עד לשיא של סוף שנות ה-70 עם פירוק הברית ההיסטורית של מפא"י והמפד"ל וכניסת האגודה לקואליציה. בלוגמן, צריך להבדיל בין ציטוט מבודד שמתאים לדעתו של אדם זה או אחר, לבין בחינה הסטורית מעמיקה. אם אתה רוצה פשוט להגן על דעותיך ולנגח את דעותיהם של אחרים אזי ציטוטים הם כלי מספק. אם אתה רוצה, בכנות פנימית, גם לבחון את טענותיך שלך ולחתור אל האמת אזי חשוב גם להכיר את הקונטקסט שמאחורי כל ציטוט שכזה. ובשביל לסבר את האוזן: טרומפלדור אמר "טוב למות בעד ארצנו", האם הוא הטיף להתאבדות? צ'רצ'יל הבטיח לבני עמו במלחמת העולם השניה "דם יזע ודמעות", האם הוא דגל בקשיים? הקונטקסט, ידידי, הקונטקסט. ואני מצטרף לאמירה שלך "בברכה ובאהבה", גם אם אני דורש מעצמי לאהוב, עד כמה שאוכל, כל אדם ולא רק כל יהודי.

בלוגמן

New member
התבוללות לאומית

יפה כתבת. אך טיפשי משהו. מה שונה עמנו וארצנו משאר העמים והמדינות עפ"י מה שכתבת? אפשר לומר שנשארת יהודי-גלותי. אין לך שורשים לאומיים אלא גלותיים, כאלה שנוצרו בגטאות הגלות. למה שלא תסע לשם? מה איבדת פה? הרי אין לך שום זכות וקשר לארץ הזאת נכון? ומה גם שאתה מתבטא כאנטישמי לכל דבר המנסה להשתיק את הדת היהודית. "לך לך מארצך" -אני מוכן לעזור לך במימון הכרטיס. אני אוהב אותך כי אתה יהודי. כי אתה אח שלי. לא כי אתה גלותי-מתנשא. לא כי אמונתך אנטישמית. ועל דעותיך השגויות אני עדיין אוהב אותך וכך זה יישאר. יהי רצון שתשכיל ותדע שאין עוד קיום לבאים אחריך באם תמשיך בדרך ההתבוללות בה אתה אוחז. באהבה ובדאגה. אני

טוב, תביא ת'כסף

אני עוד מתלבט בין שוויץ לבוסטון, אבל אתה יכול כבר להתחיל במימון. בעצם, לפני שאני נוסע, אני צריך עוד לקפוץ לגרמניה לסקר את משפט דרייפוס.

אווופס, פאדיחות..

צרפת, בטח צרפת, זה השרת הדפוק הזה של תפוז, משנה לי את ההודעות.

על זה היה

הרבי ז"ל מקרלין קורא את הפסוק "ראית גנב ותירץ עמּו". בהברה אשכנזית זה נשמע יותר מלבב: רוֹאיסוֹ גַאנֶב וְסֵירֶץ עִימֵי. צריך להיות "וַתּירץ", אבל מה לא עושים "אַז ס'זאָל שטימען"...

גנגי

New member
אתה מתלבט?!

טוב, אז לא צריך, אני כבר אשב לי כאן לבד בחושך, העיקר שתעשה סקי בשוויץ.

לי דווקא יש שורשים. בשיניים.../images/Emo141.gif

ואתה, אתה בכלל לא יהודי. חשפת את עצמך כשהצעת לממן לו את הכרטיס. הרי כל ילד יודע, שיהודי אמיתי אף פעם לא נפרד מהכסף שלו, ולא מציע אותו לאחרים !

בלוגמן

New member
גמילות חסדים

מה שתיארת לעיל´ היה קיים בשואה. ייתכן שאף קיים אצל מתכחשי אלוקי ישראל ותורתו. בתורה שהגיע אלי במסורת של אלפי שנים (הרבה לפני שתרבות חשבה להיווצר) כתוב ההפך ממה שתיארת..

לא כל מה שכתוב גם קורה ולהיפך ../images/Emo45.gif

בתורה גם לא כתוב שצריך דם של ילד נוצרי בשביל המצות של פסח, וכל אחד יודע שבפועל משתמשים. אם היית יהודי אמיתי, גם אתה היית יודע.

למעלה