מדיניות החיסולים...

beckham17

New member
נכון... אבל לכי תספרי את זה לאו"ם..

את זאת שכ"כ אכפת לה מדעת הקהל של העולם... אז עלינו לשבת בלי לעשות כלום, ולתת להם להרוג אותנו... את דעתי כבר אמרתי... להכריז מלחמה, ואיפה שהם יסתתרו מאחורי אזרחים, להרוס בית בית... אבל לא עם מטוסים, אלא מבפנים, לאט לאט ובטוח!

tamarhp

New member
אמממ...

כעקרון אני לא חושבת שצריך לשבת בשק ולתת להם להפציץ אותנו. מצד שני, עכשיו רואים בבירור שהפיגועים באים מיד אחר חיסולים, וככל שהחיסול פגע באדם יותר בכיר - כך הפיגוע גדול יותר. והאמת - אין לי תשובה ברורה מה צריך לעשות. רק להתפלל, לקוות ולהאמין.

beckham17

New member
הקשר הוא של לשבת ולא לעשות כלום...

את יכולה גם לקרוא בשקט, זה אותה משמעות...

טוב לפי דעתי...

בס"ד בכל דבר יש כמובן יתרון וחיסרון.... מועיל מבחינת חיסול ראשי הטרור ואלו שיש להם דם על ידיהם. פוגע, נתפשים אנו בתור מדינה שיודעת להגיב רק בחיסולים ללא כל מהלכים צבאיים, וכן זה כמובן מלבה את האש וגורם לעוד ועוד פיגועים ובנוסף בקהילה הבין לאומית זה לא כ"כ מחמיא לנו (בלשון המעטה...) איני חושב שאנו צריכים לפגוע בנשים וטף, איננו חיות אנו בני אדם מוסריים ואיננו צריכים לרדת למדרגת בהמות כמוהם... לעומת דעתי רש"י בפרשת "כי תצא" כותב על הפסוק "כי תצא למלחמה על אויבך" שאין לרחם על אויבך מכיוון שהם לא ירחמו עליך... והמבין יבין...

mayakol

New member
אני יכולה להעלות נקודה נוספת?

כולכם מדברים פה במילים גדולות על פעולות בטחוניות... אני רוצה לחבר את המצב הבטחוני הקשה לעניין האמוני- הרי מי שמביא אותנו למצב הזה הוא הקב"ה. האם הקב"ה רוצה שנקבל שכל ונבצע פעולה צבאית זו או אחרת? אני ממש לא חושבת. נראה לי הסבר פשטני מידי לומר שאם ניכנס לכפרים הערביים, בעיותנו יפתרו. הרי כל האסונות האלה שנופלים עלינו, כל הפיגועים, הם כדי שנגיע לתודעות מסוימות! אני חושבת שהדרך לפתרון המצב הבטחוני הקשה היא רק דרך חזרה אמיתית בתשובה ותיקון המעשים שלנו כעם. בציבור הדתי לאומי, וגם בכלל. ורק דרך תיקון המעשים, אני מאמינה שבע"ה כל האיומים מכל גבולותינו יעלמו וכאשר נבצע פעולות צבאיות, הן באמת ינחלו הצלחה.

למה תמיד...

בעזר"ה ה' צריך להיכנס לוויכוחים???!!! לא שאני מזלזלת ח"ו בקב"ה, אבל נראה לך שאנשים יתחילו לחשב עם עצם אם הם צריכים למות או לא??? אולי נעזוב ת'נושא של הקב"ה פעם אחת!!!!

tamarhp

New member
אי אפשר..

הקב"ה הוא העבר, העתיד וההוה שלנו. אי אפשר פשוט להתעלם ממנו.

בגלל שאין לי כוח...

בעזר"ה להתווכח על זה היום, אז אני אשאיר את זה ככה... אבל שתדעי שאפשר! רוצה או לא רוצה...

נכון אבל

כתוב "תפתח לי פתח כפתחו של מחט ואני אפתח לך פתח כפתחו של אולם" (בערך) אי אפשר סתם לשבת בבית ולעשות תשובה ולחכות שהקב"ה יעזור לנו כי לא סומכים על הנס ולכן אנחנו גם צריכים לעשות איזה פעולות וזה הנושא של הדיון איזה פעולות צריך לעשות חוץ מלחזור בתשובה.

קראתי עד כאן... ו-

בקשר לחיסולים- לדעתי אם אנחנו נרחם על הילדים זה יהיה ממש חבל- תראו- לא מזמן היה בניין עם 12 (נראה לי) מבוקשים והצבא המוסרי שלנו החליט ששמים בבניין רק כמות קטנה של חומר נפץ כדי שלא לפגוע באנשים ה"חפים מפשע" בסופו של דבר המבוקשם יצאו חיים עם פציעות קלות ביותר. ובקשר ל "חפים מפשע" העובדה שהאנשים האלו התחבאו בבית שלהם/ בכפר שלהם והם לא עשו כ-ל-ו-ם!!! לא נראה לי שיש אפשרות להגדיר אותם כחפים מפשע! בכלופןבקשר לאיך נתקוף אותם יש מלא מוחות בצבא שאם רק ייתנו להם הם יימצאו את הדרך הכי טובה בשביל לפגוע בהם ובקשר לתדמית שלנו בעולם- חברה שלי שאחותה נהרגה בפיגוע בכביש שש הלכה בחופש עם הורים שלה לשוודיה והיא אמרה שמה שקוה שם זה שיש כ"כ הרבה פלסטינאים ששוטפים את המח לכולם ואין בכלל מסעות הסברה בקשר לישראל- הם דיברו שם על המצב והם פתאום שינו לכולם שם את התפיסת עולם שלהם- אנשים שם לא יודעים בכלל מה עובר עלינו- אנחנו בניגוד לפלסטינאים ממש גרועים בלהראות מה עובר עלינו... וואו... כתבתי מלא- אני מאמינה שאפאחד לא ייקרא עד כאן אבל אם כן... צל"ש
ממני!

איילת כ

New member
תגובתי

·אנשים שסבורים שהדרך היחידה למגר לחלוטין את הטרור, היא באמצעות פתרון צבאי לא מכירים את התרבות הערבית, בתרבות הערבית יש מנהג/ מצווה והיא "עין תחת עין" ובמילים אחרות נקמה. לכן שישראל מחסלת פעיל מרכזי בארגון טרור, אזי הערבים לא ינוחו ולא ישקטו עד שדבר יעלה בידם. ·השנתיים האחרונות הראו שמידניות החיסולים והפתרון הצבאי לא חיסלו את הטרור אלא רק מיגרו אותו. כיום המאבק בין ישראל לערבים מתנהל כך פיגוע------ נקמה ישראלית------ נקמת הערבים (פיגוע( וחוזר חלילה. עלינו להפסיק עם המעגל הדמים הזה. *אם השאלה היא אם להרוג מחבל שיש לידו ילדים ונשים? התשובה היא כן מ2 סיבות: א.אנחנו צריכים לזכור שאנחנו לא פתחנו ורוצים במלחמה, המלחמה הזאת נכפתה עלינו. אז במלחמה כמו במלחמה נהרגים חפים מפשע( בעיני הם לא חפים מפשע, לא פעם אחת ולא פעמיים הם שימשו בתור מגן אנושי).אין בליבי שום רחמים על ילד ערבי שנהרג אבל אין בליבי גם שמחה, אם הם היו מספיקים לחיות עוד כמה שנים אז גם הם היו מחבלים. ב.כן, אם ע"י כך אני מונעת הרג של יהודים. ו

למעלה