מדיניות החזרות

nunibanuni

New member
מדיניות החזרות

מה הדרך הנכונה להתמודד אם החזרת מוצרים. אני שואל בתור בעל חנות תכשיטים. האם לאפשר החזרה בכל מקרה שהלקוח דורש ולא משנה מה הסיבה? או להכניס הגבלות כלשהן? אתן דוגמא: לקוח הזמין טבעת כסף משולבת בזהב במידה מסוימת. הטבעת נשלחה במידה המדויקת שדרש. כאשר קיבל הטבעת הודיע שהמידה שהוא ביקש לא טובה והוא רוצה להחזיר ולבטל העסקה. מה לשות במצב כזה? גם אם ישלח את הטבעת לתיקון מידה אני נאלץ לשלם מכס עבורה. תודה מראש למגיבים

pvzed

New member
בעקרון תחליט בעצמך איך שאתה מעדיף,

אתה יכול לציין שאם הקונה שולח את הטבעת לתיקון,הוא משלם על המשלוח,ואולי גם על המכס אם זה לא יוצא הרבה. תהיה זהיר גם שאם יחזירו לך מוצר בחזרה,לא ישלחו לך זיוף. הכי פשוט לרשום - בלי החזרים,רק אם המוצר פגום..

ozitex

New member
החזרות

כעיקרון אתה מדבר על הזמנה מיוחדת. לכן המדיניות שלך צריכה להיות שונה משל אחרים המוכרים מוצרים הניתנים למכירה ללקוח אחר. אם מישהו מזמין מוצר TAYLOR MADE בפציפי הוא אינו יכוללבקש החזרה אלא אם כן המורצ פגום או נעשה שלא על פי דרישתו. אם אתה חושב שיש לך מה לעשות עם מוצרים כאלה, אתה יכול לאשר החזרה אבל כעיקרון לא הייתי מסתכן במתן אפשרות החזרה ללא הגבלה. לגבי מיסוי אתה לא נוהג בחוכמה. מוצרים בעלי ערך כמו שלך יש לשלוח בצירוף רשימון יצוא בכדי שתוכל לקבל זיכוי מס במקרה של החזרה ובטח במקרה ותרצה לקבל שיכוי על המע:מ בעבור המכירה לחו"ל (מע"מ 0).

nunibanuni

New member
יש בעיה עם רשימון יצוא

כאשר המשלוח בדואר אז יש רק סניף אחד ביד אליהו שעושה זאת וגובה 56 ש"ח לכל רשימון. (כמובן שחברות השילוח גובות מחיר גבוה מאוד עבור המשלוח). הם - בדואר לא מוכנים לעשות רשימון חודשי מרוכז ולכן זה לא כלכלי. מה גם שצריך להגיע לסניף הספציפי הזה בכל משלוח ואני לא גר בתל אביב. לגבי החזרות, כל טבעת שאנו שולחים היא בהזמנה מיוחדת לפי מידה ושינויים שהלקוח מבקש. העניין הוא שאני לא רוצה לייצר רתיעה אצל קונים פוטנציאלים. ולכן אני מחפש דרך לאפשר החזרות אך לא באופן גורף. האם יש למשהו רעיון איך לפתור את הבעיה הזו?

ozitex

New member
אין לך פתרון אחר

לגבי רשימון יצוא- לא מתאים לך אז אל תעשה אבל אל תתלונן על מכס שתצטרך לשלם. פתרון אפשרי הוא לבקש אישור מנהל מע"מ מיוחד לצורך הוצאת רשימון יצוא בהתחשב במקום מגוריך. לגבי החזרות- תחליט האם אתה מסוגל לספוג החזרות על מנת לא להרתיע קונים. אם הסטיסטיקה שלך תאמר לך שאתה יכול לקבל החזרות בסכום מסויים וזה כלכלי- סבבה, אם לאו- אין לך ברירה אלא לנקוט במדיניות החזרות נוקשה מבחינת הלקוחות.

למעלה