מדינה ללא אבא

d a n i e l s 5

New member
סליחה ציפורה !

על תנסי להציג את זה כל כך יפה. כי את ואני יודעות יפה מאוד שזה....... לא ממש ככה, וזה לא כל כך יפה ! אז חליק. גם במעלות יש סיפורים מסמרי שיער, למרות שחייבת להודות שראש העיר שלכם מתפקד יפה להבדיל מראש העיר בעיר הסמוכה.

אני לא יודעת מהיכן ומי מקורות המידע

שלך.. אני מדברת מהשטח!!!! אני יודעת בדיוק מה קורה פה.... הצגתי את זה בדיוק כפי שזה אבל כמו שהורגלנו פה בארץ... כמה שמקבלים - לא מספיק!!! בעיר שלי אף אחד לא מקופח עכשיו. למרות שיש כאלו שמרגישים מקופחים.

ד"א d a n i e l s 5 לגבי המקלטים

שמוצגים פה בשירשור זה... אני דיירת של "עמידר" ובאמת שאני יודעת על מה מדברים כשמדובר בדירות עמידר ובמיוחד במעלות ועוד יותר לאור העובדה שבעברי תיפקדתי כמזכירת ראש העיר במשך 8 שנים + שנתיים כמזכירת מחלקת הביטחון בישוב... זה די הרבה זמן לדעת ולהכיר את המערכת מבפנים (אין לי מושג מה קורה בערים אחרות, הייתי רוצה לחשוב שזה כך בכל ישובי קו העימות).

קטי30

New member
עצוב שזה ככה השבוע שמעתי שהכסף

ההתרמות שעשו "למען" תושבי הצפון אכן הגיע ליעדו קריא : למקורבי ראש העיר או המועצה משום מה המצב שנוצר הוא שוב מלווה בריח הניתעב של הפוליטיקה מעצבן ועצוב כאחד שזה ככה.

כן שוב יש שוים יותר ושוים פחות

תופעה מכוערת שמרימה את ראשה דווקא בזמן מצוקה. יש לי תחושה שעוד ידברו על זה הרבה אחרי המלחמה.

קטי לא לשמוע לאמצעי התקשורת זה פשוט

לא נכון. התנדבתי אתמול והיום בבוקר במוקד העירוני אנשים במקלטים כבר מתוסכלים את הכעס מוציאים על ראשי הערים שגם הם מתוסכלים כבר הוקמו מוקדים מיוחדים, למשל.. מוקד פעילויות לילדים ונוער - שעוסק אך ורק במתן פתרונות פינויי בני נוער והוצאתם לימי כייף מחוץ למעלות. יש הורים שלא מוכנים להתפנות לשום מקום. למקלטים הוזרמו משחקי חברה, טלויזיות, מזגנים, ארגזים של אוכל ומים מינרלים בצורה שוטפת ויומיומית... אבל היו כאלו שלקחו הביתה למחסנים הפרטיים במקום לדאוג לשעת החרום הזו... המוקדים בעירי קורסים וכל מה שיש להציע פתאום אף אחד לא מרוצה.... רוצים יותר... ולמה בכלל לדרוש יותר??? אבל יש כאלו שחושבים שמגיע להם הכל וזה מגעיל בעיני. אולי שמעתם או לא... קבוצה גדולה של תושבים מקרית שמונה סולקו מבית מלון מסויים בירושלים לאחר שעשו שם בלאגאנים. אז על מי יוציאו את הליכלוכים? על עצמם? לא!!! על ראשי הערים. ממה שאני אישית ראיתי מאז יום ראשון שהגעתי הביתה אני רוצה לומר שראש העיר שלי לפחות וכל עובדי העירייה, פיקוד העורף, הצבא והמשטרה עושים פה מעל ומעבר. ושאנשים יפסיקו לחשוב למגיע להם הכל!!!

קטי30

New member
את יודעת מה ציפיל'ה

רוצה להאמין שבאמת זה מעטי מעט ש"מלכלכים". את משם את יודעת מה קורה ביפנוכו שם ואני בהחלט מאמינה לך "מקור אמין" שלי
לא עוד תיקשורת(תישקורת) ולא עוד מאמרים כאלו ואחרים שמחה שיש לי/לנו כאן משהיא מבפנים
גדול ויום טוב מתוקה שמרו על עצמכם ועל ילדכם

ספיישיל

New member
מדינת תמחוי!!

מי שרוצה לתרום לצפון ולהשתתף בכך-מוזמן. והמדינה-מה?? תחסוך לעצמה את המאמץ והכסף. מחר-זה אתם: תושבי המרכז. תסתובבו כפליטים עם ילדכם והממשלה " תחבק אתכם" ואין לכם אבא ואין לכם מלך...

מיקי 43

New member
"בושה של מדינה" אבל

זאת מדינת היהודים היחידה זה הבית שלי ואני גאה בו המדינה בחיתולהה והיא למדה תוך כדיי תנועה ולצערי גם תוך כדיי קרבות השרדות לקטר ,להתבחיין, לבקר, להתרעם זה הכי פשוט לעשות למען הכלל זה יותר קשה הפקת לקחים צריכה להעשות אך כל דבר בעיתו וכעת כשהצבא נלחם והאנשי העורף בצפון סופגים אפשר לנסות לתקן תוך כדיי אבל זו לא עת לביקורת ןאני מודע לכך שהכותבת ישובה במקלטים זמן לא מועט

° זואי °

New member
המדינה היא מה שעושים ממנה

האנשים שמרכיבים אותה. אולי חרא של מדינה, אבל יש מדינה אחרת שתקבל אותנו? איכשהו לא נראה. הדרך היא לעשות משהו כדי לשנות, לא לשבת על התחת ולצעוק "חרא של מדינה, תעשו בשבילי". אי אפשר אפילו לתאר מה עובר על האנשים שם בצפון. אפשר להזדהות איתם, לרחם, לנסות לעזור, אבל אי אפשר לתאר, ולכן מבינה את כל הטענות וגם חושבת שהן מוצדקות. רק שלא חושבת שלצעוק "מגיע לנו" זה מה שיפתור את הבעיה.

d a n i e l s 5

New member
לפעמים הצעקות עוזרות ....

לא יודעת כמה את רואה או כמה את מעורבת......... אבל אביא לך כמה דוגמאות, אנשים מבוגרים שישבו במקלטים במושב אבן מנחם מתחילת המלחמה, לא מסוגלים להגיע למרפאה שנמצאת בישוב סמוך.....שבימים רגילים הם פשוט נוסעים לשם....בימים אלה , הם לא יכולים לנסוע...ולכן הזעקה שלהם "מגיע לנו שמישהו יחשוב עלינו" אל מול המצלמות עזרה להם ואופס...נמצא פיתרון , קופ"ח שולחת רופא שעובר בין האנשים במקלטים פעם בשבוע. אנשים במושב דישון שלצרכנייה שלהם לא מגיע הספקה בצורה מסודרת, והיא גם מן הסתם לא נפתחת, אמרו למצלמות שאין הספקה של חלב , לחם, ועוד דברים אלמנטריים....ואופס....היה מי שראה ודאג לטפל בעניין. לפעמים הזעקות האלה "מגיע לנו" הן מוצדקות.......כי באמת מגיע להם שהמדינה תטפל בהם כי הם בקו החזית, המדינה תדאג לפינוי של אלה שאין להם משפחות, אין להם לאן ללכת....יותר מזה, אין להם תקציב להתארח אפילו אצל המשפחות. ואני חייבת לציין שגם אלה שכביכול יש להם (אותו מעמד הביניים) לדעתי בעקבות המלחמה הזאת יפסיק להיות להם בתקופה הקרובה.....כי רק מי שרואה מקרוב את ההוצאות הכספיות שנפלו עליהם בעקבות המלחמה הזאת יכול להבין את זה, גם להתארח אצל משפחה, או לחילופין בבית מלון (גם כשהוא ניתן בחינם) עולה להם כסף , כסף שלא תוכנן , הוצאה שלא התכוונו אליה. גם התארגנות של לקנות מהר מהר מזגן, ולשפץ את המלקט לבד...היא וואחד הוצאה שנפלה עליהם ללא תיכנון ....ואף אחד לא הולך להחזיר להם את ההוצאות האלה. אז כן זואי , מותר להם לצעוק ! מותר להם לזעוק ! והזעקות מועילות בהרבה מקרים . כתבתי למעלה....זה מאוד יפה שכל מיני גופים פרטיים ואזרחים מהמרכז תורמים לאנשי הצפון , אבל זה בהחלט לא יפה שהמדינה בונה על זה , זה הזמן להקים "ממשלת עורף" זה הזמן של ראשי המדינה להראות שהם דואגים גם לאזרח הקטן אותו אזרח שסגור במקלטים כבר 4 שבועות, זה שעומד על סף התמוטטות עצבים מריח המקלט , ולא רק לחייל !

מיקי 43

New member
אפשר לראות זאת "כצעקות עוזרות"

ואפר לראות זאת כתיקון תוך כדיי תנועה על לנו לשכוח שכל העושים במלאכה הם בני אדם ומותר לטעות ולתקן ומצד שני לא מכניסים את כל הדקויות לפעולה מין הרגע הראשון אלה לאחר שחולף זמן מה ומתברר שיש צורך והמצב מתמשך ההבדל הוא בראיה בין צעקות לתיקון תוך כדיי ושיהיה לכולנו טוב מיקי

d a n i e l s 5

New member
מתוק שלי ....

אני לא מצפה מאנשים שיושבים במקלטים כל כך הרבה זמן לדעת לעשות את ההבדלים......האמת שמבחינה נפשית הם גם לא מסוגלים בימים אלה לעשות תיקון . אנשים במצב נפשי קשה.....ואנשים במצב כזה לא יודעים לעשות את ההבחנה . זה יפה לי ולך להגיד את זה , להסתכל בראייה מפוכחת, אבל זה לא תופס בשטח. להם אשכרה מותר הכל ! לצעוק לצעוק לבעוט מה שהם רוצים כי הם סובלים ! אומרים, "לא דנים איש בצרתו".........ואנחנו לא נדון אותם כי הם בוואחד צרה .

ayb1

Well-known member
בהחלט מותר למנהיגים לטעות אבל

על הטעיות שלהם הם חייבים לשלם את מלוא המחיר, אין חנינות במיקרה הזה. בדיוק כשם שהם לוקחים את הקרדיטים גם כשזה לא בדיוק מגיע להם. דוגמא ביבי טוען שהוא היציל את הכלכלה בישראל "עלאק הציל" כאשר לכל כלכלןאו קלקלן מצוי ברור שההצלחה היא מיקרית בגלל פריחה מחודשת ויציאה מהבועה בתחום המחשבים של הכלכלה העולמית ולא כתוצאה מאיזה עשיה מוצלחת של שקרניהו על ההצלחה לקח קרדיט גם על הכישלום המוכך של "הכלכלה הנכונה" שלו יתן את הדין ולו הציבורי וילך הביתה לעשות למישפחתו, אפשר לטעמי לצרף אליו

למעלה