מדינה דו לאומית?

לא קראת את הכתבה

שתי מדינות לשני עמים זו אופציה אחת שהוא מדבר עליה - אם ישראל תיסוג מכל שטחי 67. אם לא אז הוא מציג (כנראה כאיום) את האופציה השניה "אם ישראל תמשיך במדיניותה הנוכחית מבלי שתיישם את מפת הדרכים ותסתפק בנסיגה מעזה, הרי שהאופציה השניה שלנו תהיה מדינה אחת שבו יושוו הזכויות לפלסטינים ולישראלים",

זה בדיוק מה שאני חשבתי

אחרי שישים שנה של הצהרות על רצונם להרוס מדינה זו היהפוך לפתע החמור עורו? אני מסופק. אינני מאמין שמנהיגיהם ויתרו על החלום של פלסטין איסלמית. היום יש לנו צבא חזק ונשק גרעיני אבל אם זו תהפוך למדינת כל תושביה מהים ועד לירדן זה רק עניין של זמן עד שמדינה זו תתפרק. את הגיהאד הקדוש יחליפו בצו המורה להם להתרבות כמו ארבה ואחרי עוד 50 שנה כתהליך פוליטי ישלטו בפוליטיקה ובצבא ויראו לנו את הכיוון לים. האפשרות היחידה כנראה שתי מדינות. אם פלסטין תהפוך למרכז טרור נהרוס אותה פעם אחרי פעם עד שיתורבתו. עמר מוסא יודע שאנחנו לא מטומטמים ואין ספק כי הוא מציג אופציה זו כאיום. ראו - אם לא תיסוגו לגבולות 67 הפלסטינים ידרשו השתלבות בישראל כאזרחים.

Ragamala

New member
צו המורה להתרבות כמו ארבה

הוא צו כדוגמת חוק "משפחות מרובות ילדים"? האם תמיכת משלם המיסים הישראלי במשפחות מרובות ילדים חרדיות אינה אלא הוראה של הממשלה להתרבות תמורת תמיכה כלכלית? אבל כשאנחנו עושים זאת זה כתגובה לדמוגרפיה שלהם
כמה צר עולמך

Ragamala

New member
רוב שאין לו בעיה לשלוט במיעוט

ללא זכויות, לא תהיה לו בעיה כשיהיה מיעוט, לשלוט ברוב ללא זכויות. הבעיה הדמוגרפית היא בדיחה אל מול הכוח הצבאי הישראלי. המדינה תשלוט גם ב7 מיליון ערבים נטולי זכויות אם היא תרצה. הבעיה היא לא הדמוגרפיה, אלא הדמוקרטיה

אני מעדיף לחיות בדמוקרטיה אמיתית

אם תהיה כאן התפתחות דמוגרפית שתאיים על הרוב היהודי אני מאמין שיקרה אחד מהשניים - - הערבים יגררו להקצנה ולביצוע פרעות בישוב היהודי. כתוצאה מלחמת אזרחים ואני מנחש מי ינצח בה. - מנהיגי הישוב היהודי שיחששו שרוב ערבי יביא חורבן למדינה ואולי להשתלטות מנהיגות חומניסטית יקבעו חוקים שיבטיחו את השליטה על מוסדות השלטון והצבא בידי יהודים. זה בערך מה שאתה כותב. לא הייתי רוצה לחיות בדמוקרטיה מזוייפת כזו אבל גם לא הייתי רוצה לראות את המדינה נהרסת. מאחר ששתי האלטרנטיבות גרועות אני מעדיף שתי מדינות - אחת לכל עם. את השאיפות הלאומיות שלהם שיחפשו הפלסטינים בשכם ולא בתל אביב. בטווח הארוך ייתכן גם מצב שפוי יותר. לאחר שתיכון מדינה פלסטינית ומפלס השינאה והאיבה של הערבים אלינו ידעך אולי עוד 100 שנה נמצא כאן מדינה רב לאומית שכולם חיים בה בשקט ובשלווה ולאף אחד לא איכפת הדת של שכניו.

למעלה