מדינה דו לאומית

ג ל י

New member
מדינה דו לאומית

מדינת ישראל ובואו נודה בזה היא מדינה שמקפחת את המיעוטים. מי שהזדמן לו לבקר בכפר ערבי בוודאי ראה את מראות הקיפוח . מערכת החינוך במגזר הערבי נמצאת בשפל המדרגה, מימדי האבטלה הם עצומים והערים מוזנחות. לאף אחד זה לא מפריע הכסף הולך לבטחון ולכיסים של חברי הכנסת. מדינת ישראל היא מדינת לאום היא רומסת את הלאום הערבי שנמצא בה. אני יהודיה אך אינני מצליחה להבין איך אנחנו מסוגלים להתייחס לארץ ישראל כלארץ שמיועדת רק לערבים. הציונות היר רעיון יפה אבל המימוש שלו קרוב לגזענות מפני שהוא חותר למדינה ליהודים בלבד והרי ברור לנו שלערבים יש את אותם מנדטים על א"י. אני משוכנעת שיש להנהיג מדינה דו לאומית ורק ככה הלאום היהודי לא ירמוס את הלאום הערבי. זו הארץ של כולנו יהודים וערבים כאחד

כל הישובים מקבלים כסף לפי חוק

ראשי הערים הערביות מושחתים כל התקציבים הולכים לקבלנים קרובי משפחה בלי מכרז. גביית הארנונה על הפנים כי רובם לא משלמים וכולם חברים של כולם. לכן הביוב זורם ברחובות ואחרי זה ראש העיר מתעל את הזעם לכיוון האפלייה ולא השחיתות שמקורה במבנה החמולתי. האבטלה בישובים ערבים ברובה שקר וכזב רובם עובדים בעבודות שחורות ללא דיווח וללא מס הכנסה אחר כך במשך זמן עובדים אצל הדוד עד שנצברת זכאות לדמי אבטלה וחוזר חלילה, בקיצור מנצלים את המערכת הסוציאלית. חבל שנפלת במלכודת הקיפוח שכל כך הרבה אוהבים להתלות בה לכל תחלואה שקיימת בחברה.

B.Shokor

New member
אני מוכרח להגיד שיש צדק גדול מאוד

בדבריך, כן אתה צודק.. זאת אחת הבעיות של המגזר הערבי ושל מדינת ישראל, וזה לא קשור גם לכסף אלה גם לתחומים אחרים, למשל: איזה אנשים תוכל לראות בהפגנות יום האדמה ובשורה הראשונה? האנשים שמכרו את האדמות שלהם ליהודים וטענו שהמדינה גנבה להם את האדמה. עובדה

all

New member
האם זה שוקור ההוא

מה קרא לך? מאיפה האומץ? בכל מקרה, הצעד הראשון להבריא, זה לומר שכרגע אני חולה!!! לצעוק את האמת, נוראית ככל שתהיה לאויר העולם. היום, אני הולך לעזוב את הפוליטיקה ולתמוך בך בכל כוחי. צעק את האמת שוקור, אל תפחד. רק לפני כמה חדשים נרצחה בלוד ילדונת בת-13 בגלל "רכילות על כך שמישהו ראה אותה באזור דיסקוטק".

B.Shokor

New member
כן!, זה אני ALL ולא מישהו אחר,

ולעולם לא פחדתי מאף אחד חוץ מאלוהים (למרות שאינני מאמין בקיומו), אבל מה לעשות? כשהייתי קטן הכניסו לראש שלי בבית-ספר, ברחוב, בגן, בחנות, ובכל מקום שהלכתי אליו שאלוהים מפחיד, וגדלתי עם הפחד הזה, בדיוק כמו כל אמא ערבייה, איך היא מרגיעה את הילדים שלה? אם לא תשתוק אלוהים יקח אותך לגיהונם, או, אם לא תשתוק אביא לך את המשטרה. זאת גם בעייה רצינית וחמורה מאוד במגזר שלנו, חוסר החינוך הטוב.

זה אמנם נשמע טוב, אך חשוב לזכור

שלרעיון של מדינה דו לאומית קיימות השלכות שאינן יכולות להיות מקובלות על 90% (לפחות) מבני העם היהודי. הראשונה בחשיבותה היא ביטול "חוק השבות", כלומר - יהודים ברחבי העולם כבר לא יהיו אזרחים פוטנציאליים של מדינת ישראל, וזו תסרב לקלוט אותם במקרה שבו יהפכו לפליטים. (בדיוק כמו שמדינות ערב סירבו לקלוט את הפליטים הפלסטינים, אקט שעד היום פועל היטב לטובת ההסברה הישראלית). אילו יתעקשו היהודים להשאיר את "חוק השבות" כמו שהוא - תהיה חובה מוסרית ברורה לקיים "חוק שבות" דומה עבור הערבים. זה אומר- גל עליה המוני בסדר גודל של מאות מליונים ממדינות כמו עיראק או סוריה, שבהן רמת החיים שואפת לאפס וברור שיעדיפו לחיות כאן. מסקנה - אין מקום ל"חוק השבות" במדינה דו-לאומית. השלכה נוספת - ליהודים, שתמיד ראו עצמם כעם בעל שאיפה לאומית ברורה, לא תהיה עוד שום מדינה בה יוכלו לחיות כרוב. האם החברה הפלסטינית נמצאת במצב דומה לחברה האמריקנית, המקבלת מיעוטים בקלות יחסית? אני אישית תופס בבירור את החברה הפלסטינית כלאומנית קיצונית ביותר (משהו בסדר גודל של אוסטריה, שאותה אני מזכיר לא במקרה..). חברות כאלה ידועות מן ההיסטוריה ביחסן ה"נפלא" למיעוטים.... בקיצור, האפליה שכיום סובלים ממנה ערביי ישראל תהיה כאין וכאפס לעומת האפליה שתספגי מחברה שאפילו חופש הביטוי בה לוקה בחוסר חמור. (את הדברים אני אומר בהנחה ברורה שמדינה דו-לאומית תהפוך תוך שנים ספורות למדינה בעלת רוב ערבי-פלסטיני מובהק). אני מדגיש שאילו שתי החברות, היהודית והערבית היו בעלות ערכים דמוקרטיים מובנים ודומים מאד (משהו כמו בארה"ב) - מבחינתי היה על מה לדבר. אני לא רואה את עצמי כלאומן או כמי שסמלים עממיים ודתיים חשובים לו. מבחינתי - חיה ותן לחיות, והיה נחמד מאד אילו כל ארצות המזרח התיכון היו מתאחדות למין "ארה"ב מזרח תיכונית" שכזו, גם אם הדבר היה מאלץ אותי, כיהודי, להיות מוגדר כמיעוט בתוך ים ערבי. אלא ש.. נכון לעכשיו קשה לי להאמין שמישהו היה מניח לי לחיות......

all

New member
כשבפרלמנט הפלסטינאי ישבו

10 מתנחלים ויצעקו בפרהסיה על יושב הראש - "גזען", "רוצח ילדים", "היטלר". אני אתחיל לחשוב שיש טיפ טיפונת שיויון.

B.Shokor

New member
ולכן לא יהיה טיפ טיפונת שיויון,

כי אתה לא תשמע אותם מלכלכים על ערפאת בפרלמנט שלו, ומה שאתה אומר במלה אחרת הוא כמו "תירוץ לאין לי כוח להאמין יותר בשלום".

מדוע שלא תשמע אותם?

האם "שלום" פירושו שלעולם לא תהיה אופוזיציה למנהיג הפלסטיני? לעולם לא ישבו בפרלמנט שלו אנשים שיבקרו אותו? אולי התכוונת לומר שזה תירוץ ל"אין לי כוח להאמין שמדינת פלסטין תהיה דמוקרטית".

all

New member
לא בדיוק, לדעתי המבחן הסופי

לחברה נאורה הוא היכולת לסבול לכבד ואף לאהוב את המיעוט שבה. לגבי ישראל זה מיעוט ערבי, לגבי פלסטין (כשתקום) זה מיעוט יהודי. ואינני מבין מה כל כך נורא בזה, הרי גם בסוריה חיי לו מיעוט יהודי, אז למה שלא יחיו גם בפלסטין? אם הם לא יאהבו את הריבונות הפלסטינית, שיחזרו לכאן. אבל אם התנאי להסכם שלום הוא גירוש יהודים מהשטחים, יש כאן בעיה חמורה!

UnderCover2k

New member
דעתי

אני חושב שערבים ויהודים בא"י צריכים למצוא את הדרך לחיות יחד, כי בנתיים זה המצב בין אם נרצה ובין אם לאו, וגם אם תהיה הפרדה כלשהי - היא תהיה בעתיד הרחקו למדי, בקצב בו מתנהלים העניינים במדינה הזאת. זה נכון שישראל כמדינה היא מדינת לאום והיא אכן מקפחת את הלאום הערבי. זו אכן המדינה של כולנו וגם הארץ של כולנו, לפחות כרגע.... בואו נחייה בשלום.. :)

mimoon_m

New member
ודעתי...

אהלן, אנו ערבים ויהודים חיים ביחד, וזה לא משנה מה יקרה מדרגים העליונים.. השאלה איך נחיה ביחד? רק נגור באותה מדינה או באותה עיר או שכונה? האחד ינגב אצל השני חומוס? או יותר מכך?? אף אחד לא ייוותר על הארץ הזאת, לא הערבים ולא היהודים, לכן בינתיים, צרים לחיות יחד, זה לצד זה . אני נזכר בחבר היהודי של סבא, שהיה כאח שלו.. הלוואי שיהיה לי חבר כזה. ואם לכל אחד יהיה אח יהודי, אז נהיה כולנו אחים.. ואל תגידו שאני חולם.. כי זה לא חלום, זה האמת, זה החיים של כולנו!

aharon5

New member
ולעניות

דעתי, בינתיים אנחנו מתים ביחד. אז מספיק לדבר על חיים ביחד. כי עד שננגב חומוס ביחד, בינתיים אנחנו מנגבים את הדם. כדי להתחיל לחיות ביחד צריך להפסיק למות ביחד. כדי להפסיק את המלחמה צריך לנצח בה. רק נצחון יביא שלום. אם אנחנו ננצח יהיה שלום. אם הם ינצחו תהיה שואה שניה. אין מנוס, חייבים לנצח. מי שנכנע לבד - מת לבד. הפתעה: במלחמה נלחמים (אני יודע שזה מנוגד למורשת הרפיסות של השמאל). מי שרואה רק שלום מול העיניים יחטוף אותו בין העיניים. לפעמים אין ברירה: כדי להגיע לשלום חייבים לעבור דרך מלחמה. הפתעה: לשלום צריך שניים. אם אין פרטנר לשלום, מה נשאר? נכון: פרטנר למלחמה.

all

New member
לא, אתה לא חולם

אולי מקדים במעט את זמנך, אולי יהרגו עוד כמה אלפים עד שיום זה יגיע. ובכל זאת, בסוף הוא יגיע ואף כלב לא יוכל למנוע את זה. שתי ידיים, שתי רגליים, ראש ובו מעט מוח. כך הוא עשה אותנו ולכן כולנו אותו הדבר.

mimoon_m

New member
המעט הזה הוא מה שחסר לנו היום...

רגליים וידיים יש לכולם אבל מעט מוח.. אין לכולם... לך כנראה יש הרבה.. אבל אין הרבה כמוך למרבה הצער.. או שיש אבל לא שומעים אותם..

aharon5

New member
מדינה דו רגלית

מדינת ישראל ובואו נודה בזה היא מדינה שמקפחת את החלשים. אבל צריך לתת רק לערבים כי הם אלימים ומשתמשים בטרור, ואנחנו חסרי אונים כלפיהם. וחוץ מזה אם ניתן להם יש תקווה שהם יפסיקו להשמיד אותנו. וכעת לרגל השמעת ההימנון המחודש של מדינת כל אויביה, כולם מתבקשים לקום: רק כניעה תביא שלום, רק בריחה תביא רגיעה, רק רפיסות תביא רחמים, רק טרור יביא שלווה, רק ערפאת יחזיר את התקווה. אפשר לשבת.

למעלה