מדינה בטירוף!

itay Jerusalem

New member
היי

איפה תמצא ? אולי באבו גוש רק שותף שלישי בירושלים מתחיל ממ1500 ומחפשים בעיקר בחורות ,לגור עם שותפים בגילנו שלא מכירים אותם מלפני זה לא קל להכנס לחיים של מישהו אחר!

אני שילמתי 1800 בדירת חדר שאכן זה לא 1800 עם האוכל והוצאות הכרחיות רק זה 3000 שח !בלי הוצאות על חברה אוטו בילויים סגריות נופשים וכו!

בקיצור לחיות לבד ללא משכורת של 10 אלף נטו מאוד קשה ,אלא אם כן אתה ערבי או חרדי ששם הוצאות שלך הן מינימום והקהילה מאוד עוזרת ,מה ששאר חלקי האוכלוסיה לא עוזרת!

תוסיף לכך שאולי אתה גם עוזר למשפחה כשצריך וכו לא קל אבל זה היה ידוע שמ5000 שח קשה לחיות והציבור הבליג שתק עד שראה שהוא קורס כי הוא לא נהיינה מהחיים!

צלשלספק

New member
אפשר בהחלט לחיות מ4K לחודש,אבל השאלה היא איך?

באיזו רמת חיים.

מי ששוכר דירה לבד או עם שותפים ומרוויח 4K לטווח ארוך, נגזר עליו לחיות כסטודנט עני שצריך לחשוב פעמיים על כל שקל שיוצא או לאבד את הפרטיות שלו וגם להתפשר בהרבה דברים שלא יוכל לקנות או להחזיק באופן קבוע.
מי שגר/ה עם ההורים ומרוויח גם 2K לחודש, יכול לחיות עם זה בסבבה ובצנעה כשההורים משלמים על כל מה שמסביב, אבל גם בזה אין עתיד.

FineSilverMan

New member
בהחלט

אבל כסף לא יכול לקנות אהבה.

FineSilverMan

New member
בנוסף

אם השוק מתמחר את עבודתך בממוצע של 4,000 ש"ח, באיזה זכות יש לך לחיות ברמת חיים גבוהה יותר?
כן, גם אני הייתי שמח לנהוג בלמבורגיני...
אבל אני חי בהתאם להכנסות שלי.

כן, היה יכול להיות מצב שרמת המחירים היו נוחים יותר...
אילו היה שלום איזורי/עולמי...
אילו לא היו מאבקי אגו טיפשיים...

itay Jerusalem

New member
היי

משכורת של עד 6000 אתה בבעיה זה ממש לחיות בצמצום אלא אם כן יש לו קומבינה לעשות עוד עבודה או פרוייקט בנוסף!
לגור עם שותפים קצת בעיה בגילנו כשאתה לא מכיר את האנשים שמולך ,זה מתאים לסטודנטים עם החברים וכו ,כיום בירושלים שותף שלישי מתחיל בשכונה נורמלית מ1500 ומעלה ומעדיפים בחורות בעיקר!
במצב בימינו אם נוח אצל ההורים סבבי ותחסוך כמה שיותר ,ובחורה שתרצה באמת תבין את הבחור למה הוא גר עם ההורים!

שכירות כיום עם ההוצאות של הדירה מגיע ל3000 לדירת חדר וחצי בממוצע!

אין ברירה אם יש לך כשרון להיות שפצוניק או גנן או רצף וכו אז אתה בערך עושה ליום עבודה אם אתה עובד טוב כ3000 בערך ליום אם אתה זריז בעבודה!

BW37

New member
במדינה שאתה לא אוהב, אוסטרליה

שכר מינימום עומד על 11 אלף שח בחודש
ומשכורת ממוצעת היא 22 אלף שח בחודש
אז גם מנקה, פקיד או פועל יכולים לחיות בכבוד
בישראל אי אפשר לחיות אפילו עם משכורת ממוצעת של 8000 שח (אלא אם אתה חי לבד, וברמת חיים נמוכה)

shayCn

New member
עם כל האהבה שלי לאוסטרליה

אם אני אשמע ממך שוב את המילה אוסטרליה או ניו זילנד,אני אתחרפן
יותר משאני אשמע את אבישג ואמרילי מדברות על בשמים.
סבבה הבנו..באוסטרליה זה אחרת.תאמין לי שאני יודע,הייתי שם,
דיברתי עם לוקאליים,ראיתי את "ההומלסים" ישנים בקארוון,סבבה.

עם משכ

shayCn

New member
המשך

עם משכורת של 8000 ש"ח אפשר לחיות יופי טופי בישראל.זו נחשבת משכורת טובה.
עם משכורת נמוכה מזו אפשר לקחת משכנתא ולהצליח.

itay Jerusalem

New member
אתה חי

ממשכורת כזאת אבל יהיה לך קשה להנות מהשפע מסביב עם משכורת כזאת ,לדוגמא 2 אירועים של חתונה בעונה בחודש זה כבר 500 שח אם אתה הולך לבד!
בא לך טיפול ספא בחמאם טורקי לבד בלי עיסוי זה 320 ,יציאה לבילוי ולשתות קצת במינימום זה 150-200 שח לבד ,בתל אביב תוסיף את החנייה והנישנוש מסביב גם!
תוסיף אחזקת אוטו אם אין לך אוטו מהעבודה ,ביגוד קניות דחופות שצריך !

המדינה יקרה להחריד ומי שאכשהוא חי מבלי להיות במשחק הזה של מותגים וכו הם החרדים והערבים !

עם תמיכה של הקהילה מסביב אתה חי לא רע מ5000 בלי כל המותגים וכו מסביב זה פסיכולוגי ותרבותי!

itay Jerusalem

New member
במדינה

הזאת לא משתלם להשכיר !אני נפלתי על בעל דירה שמת עליי וכשעזבתי את הדירה הוא שומר איתי על קשר חברי וכו זוג עם 2 ילדים שמתים על בחור נחמד מאוד:)

קודם צריך 30 אחוז בכדי לקחת משכנתה בכלל ,ולכן היום רובם ללא עזרה מהורים מתקשים לרכוש דירה!

חבר טוב שלי מרויח 5000 השכיר יחדת דיור ראה שבעל דירה נהיינה מהנהיגה בגיפ ומהשכירות ובקושי החבר סוגר את החודש ,כי בחברה החליטו להוריד את העבודה בימי שישי ואין שעות נוספות !ואז הוא ראה שהוא עובד בשביל בעל הדירה חתך וחזר להורים ,ואמר אם בחורה אוהבת ומכבדת היא תבין שנורא קשה לחיות לבד במדינה שלנו!

וחזר הביתה בלית ברירה!

BW37

New member
אגב, איזה בשמים אתה משתמש ?

ואל תגיד שזה לא חשוב...
אני שנים משתמש בדולצה וגבנה ובזמן האחרון גם באטיטגיוט של ארמני
ולבקשתך
אוסטרליה אוסטרליה אוסטרליה

shayCn

New member
אני משתמש ב212 של קרולינה הררה

VEGAM בפיור בלאק ולפעמים בפאקו רבאן..אבל אף מילה לבנות :)

צלשלספק

New member
תגדיר ותפרט "באיזו רמת חיים", אם בא לך.

כל אחד וסדר העדיפויות שלו היכן לנתב את הכסף, יש כאלו שגם עם 12K ומעבר לא מסתדרים, כך את ריקי כהן (המקורית של יאיר לפיד, לא השנייה), היא ממש לא מרוויחה שכר מינימום ומבחינתה - לא גומרת את החודש ברמת החיים שהיא רגילה אליה.

זוג אידיאלי + ילד בגיל הרך יעדיף שני מכוניות שלפחות אחת מהן די חדשה. שני טלפונים סלולאריים חדישים, פעוטון/משפחתון פרטי לילד בגיל הרך (2000-3000 לחודש), טלביזיה בכבלים, חיבור לפס רחב. אוכל בחוץ והמזנת אוכל מוכן לבית. מקרר מלא. חיתולים, סימילאק/מטרנה/וואטאבר, חשמל, מים, גז, שכירות, ארנונה, ועד בית, מעלית הסקה מרכזית בבניין או דירה עם גינה וכל מה שכרוך בכך, כניסה פרטית. ביטוח מקיף+חובה לרכב אחד, הוצאות רישוי פעם בשנה (טסט לרכב חדש כולל אגרת רישוי יכול בשקט לגרד את ה3K מלמטה), ביטוח חובה +ג' לרכב הישן יותר. ביגוד הנעלה לכולם ברמה הגיונית. מצורי טיפוח לאישה ולגבר, בילויים בחוץ, ריהוט וציוד לבית.

זוג אחר + 2 אפילו, יכול לחיות ברמת חיים יותר נמוכה מזו שציינתי.

itay Jerusalem

New member
כתבת יפה

ותיארת נכון את הנושא !ולדעתי הגדולה של בני הזוג יחדיו לקחת הכל ולהתנהל נכון ככל הניתן עם יוקר המחיה! בקושי משפחות עוזרות חוץ מלהביא הזמנות לארועים !
זה גם מזל ליפול על משפחה שעוזרת !מה עוד נאמר לחשוב יחדיו אך חוסכים ומצמצמים את הוצאות למינימום!

אני לדוגמא סגרתי עם ידידה שלי שיש לה משק בית פלוס 2 שנקנה יחדיו מוצרים מחולבמחיר מוזל מאוד ולחסוך כמה שיותר!

המדינה די יקרה אז יש אפיקים מחול זולים ושירות טוב יותר!

צלשלספק

New member
למה לא? קניות מרוכזות להורדת העלויות

זה אחלה רעיון, בהנחה שהכל דופק כמו שצריך (או הרוב)

itay Jerusalem

New member
נכון

לא שווה לדעתי מה נותנים בארץ? בחייך בקושי חיוך !מה יצא לי מכרטיסי חבר מועדון סתם חארטה !פשוט לעשות סקר כמה אתה משלם הכי זול למוצר מקורי! וזהו וזה בגלל שעדיין לא יודעים לכבד לקוח קבוע אלא אם כןן אתה מיליונר ואז עושים על ידך הצגה!

לדוגמא בירושלים לדעתי עדיף לקחת דירת אירוח ולא מלון לא משתלם מבחינת השירות וכו מלון בירושלים להבדיל מאילת!ב100 שח בדירה נחמדה בקרית משה במקום 2900 שח למלון פרימה מלכים זכיתי לאחלה שירות מהלב מה שנקרא מכל הבחינות !

ולכן ששואלים אותי אני ממליץ על דירות אירוח ולאכול נגיד במלון לשלם רק על הארוחה לדוגמא!

itay Jerusalem

New member
שוב

אולי לצערנו עם מה שקרה בבאר שבע אתמול,הבנק כנראה יפגין יותר רגישות כלפי החלש כי הרי הוא מרוויח מהריבית ופשוט לפרוס את החוב ליותר זמן!

לצערנו בלי תמיכה היום ואפשרות לעשות כסף קל קשה לחיות בארץ!

הבנק אשם בכך שהוא רצח?

נו באמת. מצוקה לחוד ואחריות על מעשים קיצוניים שכאלה לחוד.

itay Jerusalem

New member
היי

חלילה מלהאשים את הבנק !אני רק אומר שאנשים שבמצוקה חשים שלא אכפת לאחר מהם בכלל!גם למשפחות שיש להם חלק במצבו של אדם ,להרים טלפון לשאול מה קורה לחוש את הבן משפחה !
מובן שכולם בעיסוקים שלהם,כמו שיודעים לרדוף אחרי המשפחה עם הזמנות לאירועים קצת לראות את בן המשפחה ולסייע מה שאפשר,וזה לא מדובר בכסף מספיק מילה טובה חיזוק וכו שיתרום המון לסובל!

מילים הורגות מה שנקרא !לא כולם יודעים מה מתחולל אצל האחר בעקבות המילים היוצאים מפה!

למעלה