מדים לא בבית ספרינו..

moshe bitan

New member
מדים לא בבית ספרינו..

גלגל חיוני לחיים: לידה,אמא,מעון,גנון,גן,יסוד,תיכון,לימודים גבוהים,חתונה,לידה,מוות. סיכמתי בשורה את מחזור החיים שעובר על כולנו באופן זה או אחר רק שבארצינו היפה מתווספת עוד תחנה בין תיכון ללימודים גבוהים שהיא: צה"ל, צבא במדינת ישראל- כאילו שכל המדינה עומדת על כך, אני נמנעת מלומר שאנו מדינה צבא, אבל ממש לא ממהרת להכחיש. ברחנו משונאים לכל אורך ההיסטוריה שלנו חיפשנו ריבונות, משהו שלנו רק שתינתן לנו האפשרות לבטא את עצמנו כעם יהודי ללא כל פחד. השגנו את אותו חלום (כמה אבסורד שאני מתכוונת לאדמה) אותו שטח אדמה, קראנו לו בשם "מדינת ישראל" עכשיו כל שנשאר הוא להגן על אותו שטח אותה ריבונות אותו חלום שהתגשם, (לפעמים יותר קשה לשמור על משהו מאשר להשיג אותו..) כך הפכנו להיות מדינה כל כך ציונית אוהבת וחמה- משנאת כל הסובבים אותנו.. כאן עולה השאלה: פציפיצם, השתמטות מצה"ל איך יכול להיות שבמדינה ציונית שעברה כל כך הרבה ,כמו שלנו, יש מקום לזרם כזה בעם, לאידיולוגיה שכזאת? אני מודה שבפעם הראשונה שעלתה מולי הסוגייה הגבתי בחומרה " איך יכול להיות שמשהו לא יעשה צבא? מה לאאכפת לו?אנחנו לא נמצאים באירופה צבא צריך לעשות! ומי ישמור לו על הבית אני??!! כמה שנים אח"כ בוגרת יותר, חושבת יותר, ומבינה יותר אני מביטה על הדברים בצורה שונה נותנת לצד האנושי שבי במה. כמו שיש אדם שלא יכול להתגייס פיזית קיימת מגבלה גם מהבחינה הנפשית. " אנחנו לא צבא של מלחמה- אלא של הגנה.." אומרים כל אותם מפקדים וקצינים כדי להשתיק את מצפונם הגוער. מה ההבדל בעצם? חוץ מההגדרה היפה כמובן?.. אנחנו כובשים הורסים יורים לוקחים בשבי מפוצצים ומשתלטים והכל לצורך הגנה בלבד?! כי הרי כל אותם ילדים בני 5 בשטחים הם סכנה לציבור. כל היום מסתובבים בחוץ זורקים אבנים, ממש מחבלים פוטנציאלים. למה הם לא בבית משחקים במחשב, או צופים בטלויזיה כמונו? אה... פה נכנס הרעיון אין לכולם את השפע החומרי שיש לנו בקלות כל כך. אני לא פוליטיקאית וגם לא מתיימרת להיות, יש לי אמונה חזקה שלכל אדם יש סיפרו, וכל דבר נעשה מסיבה מסויימת. בין אם זה ילד שזורק אבנים בחוץ, ובין אם זה אדם שמוכן לשבת בכלא מאשר לייצג משהו שאינו מאמין בו, ואם תתקרבו קצת תבינו שאולי זה מעשה אמיץ יותר מלאחוז כל נשק שהוא. "...דבקות במטרה וחתירה לניצחון"- משפט זה רשום ברוח צה"לשל כל אחד או שזה עוד אחד מאותם משפטים יפים שכפו עלינו לשנן, להאמין בהם בלי באמת להקשיב, ולהבין. כולנו אותו הדבר, אחד קצת אחר אחר קצת שונה. לכן כדי להבין אחד את השני אנחנו צריכים יותר אוזניים להקשים ופחות עיניים לראות ולשפוט. כי מאחורי כל עמדה יש הסטוריה שלמה של אמונה ומחשבה. ושוב אני מצטטת: " איש איש באמונתו יחיה" יום טוב, מיכל.

Artboy

New member
סחטיין על החיבור!

כל הכבוד,יפה מאוד! ואת גם צודקת ב - 100%...

אהבתי מאד

אך יש לי בעיה קטנה עם ההגדרה שלך.. זאת אומרת, מדוע את אומרת שאנשים שיוצאים על סעיף מצפוני, או כל סרבן אחר.. לא יכולים להתגייס לצבא בגלל נפשם? "כמו שיש אדם שלא יכול להתגייס פיזית קיימת מגבלה גם מהבחינה הנפשית." הצגת את זה כהפרעה נפשית, אני יודעתשלא לזה התכוונת.. אבל זה טיפה הפריע לי .. חומזה, אני שמחה שהשתנתה לך הדיעה, להיות יותר הומאנים זה תמיד טוב יותר. ועקב מה שכתבת בהתחלה.. זה לא נראה קצת אבסורד, שדווקא אנחנו, שכה שאפנו להקים מדינה, מונעים זאת מאחרים בעיקשות שכזו? תחשבו על זה.. את כמובן מוזמנת להמשיך להשתתף בפורום :] יומטוב, אסיה.

moshe bitan

New member
לא

לא התכוונתי שיש למי שלא מתגייס בעיה נפשית אלא שיש לו מעצור נפשי יש הבדל גדול!!! כלומר שאם יש למשהו בעיה להלחם לא חייבים לראות את זה במובן הפיזי (יד שבורה, בעיות גב ברכיים וכ"ד) אלא גם מבפנים. חבל שלא הבנת תקראי כמו שצריך!!!

General Zini

New member
../images/Emo5.gifאם את היית צריכה לעזור לי...

אז המצב שלי היה מה זה גרוע.. מישהי שחיה ע"פי אידיאולוגיה תמהונית משהו, לא מבינה דבר וחצי דבר במה שקורה מסביבה, ותמיד מגייסת לעזרתה את: "הכיבוש.." כתירוץ ממש מרשים.

Tiryon

New member
אתם מפחדים!

ישבתי רגע אחרי שקראתי את ההודעה ופתאום עולה לי לראש,מה זה למעשה פציפיזים,והגעתי למסקנה שפצפיזם זה פשוט פחדנות,אולי לא המוות להילחם ולמות במלחמה או משהו כזה,אבל הפחד להתמודד אם המצפון והמוסר שלכם ברגעים הקשים ביותר! החיילים שלנו שנמצאים שם הם הגיבורים האמיתיים הם אלה שצריכים לעמוד כל יום מול הוראות המפקדים והפעילות בשטח אל מול ערכי המוסר שלהם,הם אלה שעומדים במבחן כל יום.. והמסקנה הם אלה החזקים,האמיצים שמוכנים לעמוד במבחן המצפון הקשה ביותר,בניגוד אליכם שמעדיפים פשוט לעמוד בצד ומפחדים מהמבחן..

ממש לא.

טוב, דבר ראשון, לא עניתי, כי רק עכשיו נכנסתי וראיתי את הודעתך. אין לי שום סיבה לפחד. הרבה שאלות מוסריות עלו בחיי, לא כמו הרג של בן אדם, אך מספיק. אני לא אכחיש, ולא אמעיט בערכם של החיילים. הם לא אמיצים, הם עושים את המוטל עליהם. אתה מבין, איך שלא תגיד את זה.. ותחזור על זה שוב שוב, גם אני אמשיך להגיד לך שמבחינתי, אף אחד לא צריך לעמוד בשאלות מוסריות שכאלו, שנער בגיל העשרה, כמוני כמוך [?], צריך להחליט אם הוא יורה עכשיו או לא.. אם הוא עומד בביתן ויודע שאולי זה יומו האחרון. אני לא מפקפקת בהם, חלילה. אך שוב, איני חושבת שאף אחד, אף בן אדם, צריך לחוות את השאלות המוסריות הקשות שהחיילים שלנו עומדים בפניהם. אם הייתי חושבת שנחוץ להשתמש בנשק, סביר שהייתי יורה. אין זה פחד.. אם כי, סלידה

Tiryon

New member
אז בשביל מה את חייה?

אם את לא מוכנה לעמוד במבחני החיים ובשאלות המוסריות האלה?

Tiryon

New member
לא אמיצים?!

הם בטח יותר אמיצים ממך...ניראה אותך נכנסת לתוך עזה שכל שניה יכול להוריד אותך צלף,את יודעת איזה פחד זה...

ודאי שאמיצים.

אתה חוזר ואומר, נראה אותי, ואני לא מסוגלת, ואני פחדנית.. וזה לא ממש יעזור לא לי ולא לך. כל אלו פשוט לא נכונים. אני סולדת מזה. ואיני מוכנה לעשות זאת. ואני יודעת איזה פחד זה, שוב, אף אחד לא צריך להכנס לתוך עזה. אף אחד. ובשביל מה אני חייה אם לא בשביל לסכן את חיי ואת חיי אנשים אחרים? תענה לעצמך על זה.

Tiryon

New member
אוף את מתחילה לשעמם אותי..

שמעי אלה החיים מישהו חייב להיות שם בתקופה זו של טרור עולמי ולהגן על הארץ,הרי כבר הסכמנו שהתפרקות מנשק צריך להיות דבר כלל עולמי ולא רק שלנו... בנוסף אני מודע שיש סכנה,אבל אלה החיים וצריך לחיות אותם,אין טעם להתחמק ממה שמוטל עלינו,צריך לחוות את החיים על כל הצדדים שלהם

Aielman

New member
אכן, לכל איש יש סיפרו

השאלה היא, מה כתוב בו. מה עם האיש שבסיפרו כתוב שהאל ציווה על כל מי שסוגד לו להילחם בלא-מאמינים, ולהמיר אותם בכח החרב? מבחינתו, זה הדבר הנכון מבחינה מוסרית. איך שהוא רואה את זה, אם הוא לא עושה זאת, הוא פוגע גם באנושות בכללותה וגם באנשים בהוא נמנע מהילחם בהם, כיוון שהוא מונע מהם ישועה בעולם הבא. מה עם האיש שבספרו כתוב שיש אומה מסויימת של אנשים, שהם בני אדם נחותים, וכאשר הם מתערבבים עם הטובים מהם הם פוגעים באנושות בכללותה? מבחינתו, להשמיד אותם זה הדבר הנכון והמוסרי לעשות, למעו טובת האנושות בכללותה, ממש כמו השמדת חיידקי האבעבועות השחורות. מה אם האיש שמאמין שפיסת אדמה מסויימת שייכת לעמו, וכל נוכוחות ריבונית אחרת על אדמה זו הינה פסולה? הוא לא מעוניין בפשרה בזכות עצמה שבה עמו מקבל חלק ואחרים מקבלים חלק. מבחינתו, זה כמו שיפלשו לביתך, ירביצו לך, ואז בנדיבות ירשו לך להישאר ב-20% משטח הבית, בעת שכל השאר נשאר אצלם. מבחינתו, זה אינו פתרון מוסרי. הוא מחוייב, מוסרית , לעשות כל מה שידרש, כולל שפיכות דמים, כדי לגרש באופן מוחלט את הפולשים שגנבו מעמו את אדמתם. אם אנשים כאלה קיימים, לא ייתכן פציפיזם - כיוון שבינך לבינם לא תיתכן פשרה שתיראה מוסרית לשני הצדדים. מבחינתם, להשאיר אותך לחיות בשלום ושלווה על פיסת אדמתך, כאשר יש להם הכוח לשנות זאת, הינו אקט לא מוסרי. לכן, כדי להאמין בפציפיזם, צריך להאמין שעמוק בלב, אצל כל - אבל כל - האנשים, נמצאים (כמעט) בדיוק את אותם עקרונות ושיטת מוסר כמו שלך. זה חייב להיות בילט אין, כמו רגליים, ידיים וטחול. מקסימום זה מסתתר מאחורי טרואומות ילדות או עוני, אבל אם רק יתנו להם את התנאים הנכונים, עקרונות המוסר האלה - שלהזכירכם, לא היו קיימים אפילו כרעיון לפני 500 שנה - יקפצו החוצה. לא בדיוק לכל איש יש סיפרו. מקסימום היסטוריה קצת שונה. אני טועה איפושהו בניתוח שלי?

General Zini

New member
../images/Emo45.gif יפה ראייה נכונה מאוד ומפוכחת..

מחזק את דבריך..הניתוח שלך נכון מאוד

למעלה