מדיטציית NSR - Natural Stress Relief

לא נראה לי שהוא ילך לישון אי פעם אחרי הטכניקה

שנתת לו. עזוב את הילד בשקט, מה אתה רוצה, לאשפז אותו?
תקשיב לי, HAPPY, אם שפיותך יקרה לך- תניח למנטרות. בכלל תניח לשליטה במחשבה. אם אתה רוצה להיכנס למצב של טראנס אז תשמע מוזיקה קיצבית כמו בן אדם נורמלי. המחשבה היא כלי כל כך עדין ומדוייק וכל ניסיון לתקן אותה רק מקלקל אותה. תראה את כל הדבילים האלו שעושים מנטרות- הם לא אנשים בריאים!
מחקרים בתחת שלי- אין להם שום תוקף. ברגע נתון הם מראים שלממנטרים יש גלי אלפא במוח כמו שיש רק לדולפינים או משהו, אבל תראה אותם אחרי 20 שנה, הם יבשים כמו צנון, משעממים ופתאטיים. התירגול שלהם ייבש אותם, הם נהיו פרות, והאושר שלהם הוא העלאת גירה.
אתה רוצה להיות פרה? תרגל מנטרה. זה אימון מצויין בהעלאת גירה. זה תכלית החיים?
תקשיב לי, אתה צריך את הסערות בחיים, אתה צריך ליפול, אתה צריך לסבול. אל תוותר על הסבל. הסבל הוא החיים. בודהא היה שקרן מסריח. צא מאיזון, אל תיתן לשיטה להפנט אותך. תבעט בכל הכוח ואל תתפתה לשליטה שלהם, של כל הסמכויות הרוחניות, כל "מושיעי האנושות" הפושעים האלו.
תן למחשבה שלך להיות חופשית, אל תכבה את הנר. הנר הזה הוא חייך.

lightflake

New member
האבסורד שאתה כותב את זה בסגנון ניטשאי

אבל ניטשה עצמו הפך לסוג של צמח מיובש בסוף חייו, (אולי אתה צריך ללמוד מזה משהו), לדעתי אדם כל כך מלא במוטיבציה לאמת כמוהו, לו היה יודע שיש דרך אחרת מלבד הדרך השכלית והיה נותן לה צ'אנס, היינו מכירים אותו היום בתור בודהה של המערב...

נתת לי מרץ לכל היום

ינוקא1

New member
אהבתי לקרוא

אך יש תרגול אחד מדיטטיבי שאיננו מקלקל כלום ורק עוזר.
והתרגול הזה נקרא "משחק".

תרגול מנטרות "מקובעות" , אכן מביא למה שאתה מתאר.
אך תרגול משחק , מביא ההיפך - מביא לחקירת החוויה האנושית , מביא למצב מדיטטיבי באופן טבעי , ומביא להרחבת הידע.
וחוץ מזה - הוא פשוט טבעי ומהנה !!!
וזה סימן ההיכר לתרגול טוב.

אם תיתן לילד קטן חליל , והוא יעשה בו טו טו טו ויהנה מזה מאוד , זהו תרגול מדיטטיבי שאיננו בא כדי "לשלוט" , אלא דווקא כדי ליצור הרמוניה פנימית.
כנ"ל בעבר הייתי הולך לחורשה מבודדת , ופשוט משמיע הברות , בקול רם ובכוונה , ונהנתי מזה מאוד.

כנ"ל "משחק עם תנועות" הוא מועיל ונהדר לעומת קיבעון של תנועות מסוימות דווקא ובצורה מסוימת דווקא , כנ"ל כל משחק אחר - עם צבעים וצורות וכו' וכו'.

זה נכון שלפעמים גם כדי ללמוד "לשחק" כדאי ללמוד איזושהיא "תבנית" באופן "מסודר".
יש אנשים הזקוקים לזה יותר ויש הזקוקים לזה פחות.
(אך רצוי להיפטר ממנה בהקדם האפשרי).

התרגולים המקובעים והנוקשים מידי הם בדרך כלל התרגולים המזיקים.

מצד שני :
אין זה נכון להגיד שאין צורך בתרגול !
האדם המבוגר פשוט שכח איך לשחק. וזה מה שהורס ומקבע אותו.
לכן כדי לחזור לשחק צריך לתרגל "משחק" , ולקבוע לזה זמן בכל יום.
ולפעמים אם מצבינו חמור , רצוי לעשות זאת עם מורה שיודע איך לשחק.

neophile

New member
אין לנו שליטה בשום דבר

הרגעה של התודעה היא לא הרגעה של המחשבה .
המחשבה נרגעת כשמצב התודעה עולה .

העבודה היא לא במחשבה , היא בתודעה שזאת רמת גישה גבוה יותר , זה הקשר שבין התפקודים למשל - עכשיו אני חושב על משהו .. ויש לי כיווץ בבטן , אני מרפה את הכיווץ הזה בלי לנסות להפסיק או לשנות את המחשבה , אלה במקביל אליה ואז חל שינוי במצב התודעה שלי .

אני לא שוקע באותה מחשבה עד כדי שאני מאבד תחושה של הגוף , בו זמנית אני גם לא שוקע בהרגשת הכיווץ עד שאני מאבד כל דבר אחר .

אני חושב

שסלע המחלוקת הוא בסמנטיקה.
מהי תודעה או מהי מחשבה.
מחשבה היא חלק מהתודעה.
מחשבה.
רגשות.
אינטלקט.
אגו.
ו...כמובן המוחלט.

לכן הרגעה של המחשבה היא חלק מהרגעת התודעה.
נכון, אבל, עבודה במחשה לא תביא לשום התפתחות רוחנית.
צריך לעבור מעבר למחשבה, אל המוחלט כדי שאיזו עבודה רוחנית שהיא תעשה.

neophile

New member
הרגעה של המחשבה לבדה

בד"כ לא מספיקה בשביל להביא למצב תודעה גבוה יותר אבל אני לא מסכים שצריך לעבור מהמחשבה למוחלט . אני אומר שצריך לעבור למצבי תודעה גבוהים יותר שזה ממש לא "מעבר למוחלט" ,

קריאה נינוחה.

לשיפור הבנת הנקרא, יתכן שכדאי לשקול את העצה הזאת של nonomind: "אלף פעמים להקשיב, פעם אחת לדבר".
למעשה, אפילו שלוש קריאות יכולות להספיק, אם אחת מהן לפחות הינה נינוחה ופתוחה.
אחרת, במקום לקרוא את מה שכתוב, קוראים את מה שאנחנו חושבים על מה שכתוב.
זה מאד משעשע שיש לנו דעות על מה שכתוב לפני שקראנו את זה.

זהו תרגול נהדר שאני ממליץ לעצמי ולכל מי שקורא את זה עכשיו להתנסות בו יותר: לפני שמתחילים לקרוא, לזהות שיש בנו משהו שחושב שהוא יודע מה כתוב שם.

הבנת הנקרא שלי

מעולה.
גם בגילי המופלג.

אלף פעמים להקשיב זה להקשיב ל-1,000 דברים שיש בהם הרבה טעם.
יש כאלה שמקשיבים 1,000 פעמים ליפה והחנון או למאסטר שף.
עדיף כבר לדבר אלף םעמים.

קראתי היטב את מה שהוא כתב.
גם אם הוא לא מסכים עם "מעבר למוחלט", הוא עדיין מעמיד אפשרות שזה קיים.

תרומתי הצנועה

כאמור, אתה חשבת שהוא כתב "מֵעֵבֶר", בו-בזמן שהוא כתב "מַעֲבַר".

neophile

New member
מעניין לציין

שמצבי תודעה גבוהים יותר כרוכים בתפקודים גבוהים יותר , אנחנו נחשוב אחרת , נרגיש אחרת , נחשוב אחרת .

ככל שהחוויה חדשה יותר ומיוחדת יותר כך גדל הסיכוי שניכנס להזדהות עמוקה יותר ...בדיוק קרה לי לא מזמן .

ידיד הטוב

טקסט עברי מנוקד מבהיר יותר את כוונת המשורר.
אני לא מתיימר בקריאת מחשבות או בניסיון להבין את הכוונה של מישהו.
לכך יש את הפותחות בקלפים, והמעלים באוב.

טיזינג

נו, אז המ"ט לא ממש עוזרת בפיתוח יכולות שונות... הה? תרגול רב שנים של מ''ט היה אמור לחדד את יכולותיה של האינטליגנציה שלך, שאחת מהן היא הבנת הנקרא והבנת ההקשר שבתוכם נאמרים הדברים. נראה לי שבמקרה הזה, המדיטציות של בן עובדות טוב יותר

יקירי

לא אמרתי עילאית.
אמרתי שאין מה שדומה לה, כי אם היה זו הייתה יכולה להיות רק המדיטציה הטרנסנדנטלית.

יש הרבה נשים בעולם.
לטעון שלא קיימת מישהי שדומה ל... (סמן את המתאימה לך), לא עושה אותה עילאית או לא-עילאית, יפה יותר או יפה פחות.
היא פשוט לא דומה.

דומה, בוודאי שדומה

לא רק זאת, אלא כל הנשים דומות זה לזה, כמו שכל הגברים דומים זה לזה וכמו שכל הנמלים דומות זו לזו וכמו שכל האריות דומים זה לזה וכן הלאה. שאם לא היו דומים לא היו שייכים לאותו המין. במילים אחרות - הטענה שלך אינך נכונה.

אבל מה איכפת לי? אני זורם איתך

למעלה