מדיטציית NSR - Natural Stress Relief

HAPPY1111

New member
מדיטציית NSR - Natural Stress Relief

שלום לכולם,
שלום לכולם,

קראתי כי מדיטציית NSR - Natural Stress Relief הנה מדיטציה הדומה למדיטציה טרנסנדטאלית אך יש בה שונה מבחינת המנטרה.
במדיטציית NSR לא משתמשים במנטרה הודית.
השלבים של מדיטציית NSR זהה למדיטצייה טרנסנדטאלית אך קיים יושני מבחינת המנטרה.

2 השאלות שלי הן - 1. מהי המנטרה שמשתמשים במהלך מדיטצייית NSR?

2. כיצד משתמשים במנטרה במהלך מדיטציית NSR? מתי משתמשים בו ואיך?
אשמח לפירוט על אופן השימוש במנטרה שלו.

אודה על עזרה של כל מי שמכיר את המדיטציה NSR.

HAPPY1111

בחייאת....

lightflake

New member
שימוש במנטרה זו פרקטיקה נפוצה ועתיקת יומין

שלא הומצאה ע"י מהש יוגי אתה יודע...

נכון

וכפי שזה נעשה בעבר, זה לא הביא לתוצאות רבות.
למעט כאב-ראש.
כדי לחזק את העמדה שלי, ראה את תגובתו של שנטידווה ל-HAPPY בנושא מנטרה ועאיך להשתמש בה.
מ א ו ד לא דומה למדיטציה הטרנסנדנטלית.

בוודאי שאני מכיר משהו דומה.

אני גם מכיר דברים זהים. אבל זה לא משנה, הרי כל מה שאני או מישהו אחר יאמר אתה תכחיש נמרצות ובדמגוגיה מופלאה תאמר שלא כך הם הדברים

אבל עזוב דניאל, אתה אמרת את שלך, אחרים אומרים את שלהם ואפשר להניח לדברים בדיוק כפי שהם. אם תגיד שוב כמו שתמיד אתה אומר שאין דומה למ''ט ואין שיטה עילאית כמו המ''ט וכו' בשמחה וללא היסוס אומר לך שאתה צודק. מה איכפת לי? כבר עכשיו אתה צודק, גם מבלי לומר דבר

בכל זאת למה הגבתי? כדי שאחרים לא יטעו לחשוב שדבריך הם אמת עובדתית מוחלטת, כי באמת הם לא.

HAPPY1111

New member
פנייה לשנטידווה

שלום לך,
אם אתה מכיר את מדיטציית NSR , אז אשמח לקבל ממך תשובות ל - 2 השאלות - 1. מהי המנטרה שמשתמשים במהלך מדיטצייית NSR?

2. כיצד משתמשים במנטרה במהלך מדיטציית NSR? מתי משתמשים בו ואיך?
אשמח לפירוט על אופן השימוש במנטרה שלו.

אם אתה לא מכיר מדיטציית NSR , אז אשמח לקבל משהו אחר ש אתה מכיר.
אשמח מאוד שתכתוב לי את שם הטכניקה שאתה מכיר ואת השלבים של הטכניקה לפי הסדר באופן הבא - שלב א' -
שלב ב' -
וכו'.

אשמח שתרשום לי בתוך השלבים גם את השימוש הנכון במנטרה איך משתמשים בו ומתי משתמשים בו.

אודה לך מאוד!!!!

HAPPY1111

לא מכיר NSR

אבל בפשטות, הגה במחשבתך את המנטרה "נָאמוֹ אַמִיטָאבּהָה בּוּדהָה", או "אוֹם מָאנִי פֶּדמֶה הוּם". בלי מאמץ ומתח אבל גם מבלי להיות רפוי מדי בתודעתך הפוך כל מחשבה שלך למנטרה, שוב ושוב ושוב. תתחיל נאמר מסשן של 10 דקות וכשתהפוך למיומן שב ככל שתחפוץ וככל שתיהנה מהמדיטציה. כמו כן אינך חייב להיות בתנוחה מסוימת ולמעשה כל עוד אינך משתמש במחשבתך לעיסוקים ספציפיים שנדרשים לך על בסיס יומיומי (דברים שקשורים לעבודה או מטלות שונות וכד') אתה יכול להמשיך להגות את המנטרה עד שתלך לישון

בהצלחה

HAPPY1111

New member
תגובה אחרונה - 3 שאלות חשובות: פניה לשנטידווה

שלום לך שנטידווה,

ברצוני לשאולך 3 שאלות על תשובתך.
השאלות:
1. האם התהליך שתיארת בתגובתך למעלה הוא זהה למדיטציה הטרנסנדטאלית ( כמובן חוץ מהמנטרות הקשורות לעולם הבודהיסטי)?
אם כן, איך אתה ידע?
2. אם אשתמש במנטרה AIM ( זו מנטרה במדיטציה טרנסנדטאלית ) במקום המנטרות שתיארת , האם זה עדיין יתן את אותן התוצאות היפות?
כן או לא? אם תרצי גם פירוט.
3. מילותייך "בלי מאמץ ומתח אבל גם מבלי להיות רפוי מדי בתודעתך הפוך כל מחשבה שלך למנטרה."
אני מבין שיש לומר את המנטרה רק בראש ( בתודעה בלבד).
שאלתי היא - מה צריך לעשות כדי לומר את המנטרה ללא מאמץ ומה זאת אמרת מבלי להיות רפוי מדי בתודעתך?

אשמח לקבל תשובות באופן הבא - 1. תשובה.
2. תשובה.
3. תשובה.
זה לשם סדר.

תודה ענקית לך על הכל!!!
HAPPY1111

HAPPY1111

New member
פנייה אחרונה שנטידווה - שכחתי לשאול מקודם.

שלום לך שנטידווה,

לגבי המנטרה במדיטציה הטרנסנדטאלית, איך יש לומר את המנטרה בראש?
( א). באיזה קצב? לאט או מהר?
( ב). באיזה גובהה צליל? צליל נמוך או גבוה או תלוי במוח?

אשמח לקבל תשובה גם לזה בבקשה וזהוב.

תודה ענקית לך מראש,
HAPPY1111

שחרר אותי מהשאלות הללו על המ''ט.

הן לא רלוונטיות לעצם התרגול, ואם זה כל מה שבאמת אתה רוצה לדעת פשוט חפש לך חבר אגודת מ''ט לשעבר שיהיה מוכן לתת לך את המידע הזה.

אבל אם אתה שואל על התרגול שאני הצעתי לך, אז ככה:

1. הגה את המנטרות בדיוק כפי שכתבתי אותן במחשבתך. "נאמו אמיטאבהה בודהה... נאמו אמיטאבהה בודהה..." ושוב ושוב.

2. לא לאט ולא מהר.

לא גבוה מדי ולא נמוך מדי. הגה את המנטרה כך שתשמע אותה בצלילות וחדות, מבלי שתרעיש ומבלי שתצטרך להתאמץ לשמוע אותה.

ומעבר לכל זה, כל מה שנשאר לך הוא לתרגל, וכל שאלה נוספת שלך כבר תיענה לך ע''י עצמך מתוך התרגול שלך.

נא מו בו דא יא מנטרה אהובה.

בהמלצתו של אג'האן בראם ניתן לתת לרווח בין כל חלק לעשות את שלו. רווח של שקט .

1. באופן אישי אני חושב שכן, כי אני לא רואה שום דרך אחרת בה אפשר להשתמש במנטרה, כל מנטרה. דיברתי עם חברה שהייתה בעברה מתרגלת של מ''ט והיא סיפרה שלפחות כדי "להתניע" את המנטרה יש להגות אותה שוב ושוב במחשבתך לפחות תקופת זמן מסוימת.

2. אולי אתה מתכוון למנטרה AUM? על כל פנים, אני לא יודע אילו תוצאות אתה כבר הישגת או מצפה להן מתרגול המנטרה שאתה כבר עושה. ישנן הרבה תוצאות שאמורות לנבוע מן המנטרות שאותן היזכרתי, כמו ראיית הבודהה והבודהיסטוות, כוחות שונים וכד'. אם אתה שואל מה הישגתי באופן אישי אומר לך שבעיקר שלווה וצלילות
אני לא באמת מצפה ורוצה יותר מיזה, לפחות לא ממדיטציות של מנטרות. בעיקרו של דבר, כמעט ואינני מתרגל מדיטציות של מנטרות.

3. אין דרך אחרת להסביר את דבריי אלה. נסה בדיוק את מה שכתבתי באופן שבו כתבתי את מה שכתבתי

HAPPY1111

New member
פנייה לשנטיוודה

שלום לך,

ברצוני לשאולך 1. איך נקראת המדיטציה שבה משתמשים במנטרה "אום מאני פדמה הום" בתודעה בלבד?
2. האם האדם המתרגל את המדיציה עם המנטרה במנטרה "אום מאני פדמה הום" בתודעה בלבד פעמיים בכל יום מקבל תוצאות מלאות כמו מ"ט שע"פ המחקרים, לדוגמא חיזוק הביטחון העצמי , הרגיעה והבריאות הנפשית והפיזית?

מכתב תודה:
תודה לך על כל העזרה שלך דרך הפורום.

אני מאחל לך שנים נהדרות בחיים!!!

HAPPY1111

אני שמח שיכולתי לעזור ותודה

על מכתב התודה

1. אין *שם* למדיטצית המנטרה מלבד אולי "גָ'אפּ" או "גָ'אפָּה". חברי המ''ט יגידו כמובן שהמדיטציה שלהם היא לא ג'אפה מכיוון שאינה נהגית בקול רם, אבל זוהי סתם הטעייה. גם הגיית מנטרה במחשבות היא ג'אפה. פשוט ג'אפה מנטלית שקטה, זה הכל. הם יגידו לך גם שאינם "הוגים" את המנטרה בתודעתם אבל זה כמובן קשקוש. שום דבר לא נלמד ונהגה "מעצמו". תאמין לי, אני בדקתי. לא כמתרגל של המ''ט, אלא כמי שדיבר עם כמה מתרגלים לשעבר שפגשתי במהלך חיי ושלא הרגישו שום מחוייבות לשמור על סודותיה של אגודת המ''ט מכיוון שכבר לא היו קשורים אליה יותר. כולם ללא יוצא מן הכלל אמרו שלפחות, לפחות בימים הראשונים של התרגול היו צריכים להגות את המנטרות באופן מכוון ורצוני במחשבתם/תודעתם.

2. אינני יודע לענות לך חד-משמעית. ישנם מחקרים רבים על התועלת של המדיטציות הבודהיסטיות, אולם לא בדקתי בעצמי באילו טכניקות השתמשו המודטים בעת המחקרים. כן ידוע לי שהעוסקים במדיטציות בודהיסטיות משיגים תוצאות טובות (ושוב, אינני יודע אם אילו מדיטציות של מנטרות). דוגמה לכך תמצא כאן -

[URL]http://www.bbncommunity.com/happiest-man-on-earth-[/URL]is-a-buddhist-monk/

וגם כאן - [URL]http://www.mindandlife.org/[/URL]

כמה מילים לסיום, כי עכשיו באמת אשחרר מעליי את עולה של המ''ט:

מחקרים מדעיים, עם כל הרצון הטוב, ברובם לא מייצגים שום אמת אובייקטיבית או מוחלטת. מעורבים בהם כל הרבה הרבה פקטורים משתנים שכמעט על כל מחקר שמוכיח דבר אחד תמצא לפחות אחד אחר שמוכיח את ההיפך. ישנן בעולם מינימום עובדות שעד היום לפחות לא השתנו כמו למשל שמים תמיד ירתחו במאה מעלות צלסיוס בלחץ של אטמוספירה אחת, או שאם תפיל ממקום גבוה עצם כלשהו שלא יכול לעוף בכוחות עצמו כמו ציפור או שיש לו אמצעי הנעה אחר ומבנה אירודינמי שישאיר אותו זמן מה באוויר - הוא ייפול. לכן במקומך לא הייתי מתעסק כל כך הרבה במחקרים מדעיים אלא הייתי מציע לך להיות האינדיקציה של עצמך: החלט למשל שאתה מתכוון לתרגל חצי שנה. רשום לעצמך איך אתה בתחילת תקופת התרגול, וציין לעצמך תחומים שהיית רוצה להשתפר בהם. החלט שכל חודש למשל אתה עושה הערכת מצב ובדוק אם חלו שינויים או שיפורים בתחומים בהם רצית להתקדם. כך תדע בעצמך אם התרגול שעשית הועיל לך או לא, ולא תצטרך להסתמך על דבריהם של אחרים. לא תוכל לברוח מלעשות קצת עבודה בעצמך, בדיוק באותו אופן שתבדוק מוסד לימודים שתרצה ללמוד בו או חברת ביטוח שבה תחסוך את כספיך. בהצלחה!

למעלה