אני שמח שיכולתי לעזור ותודה
על מכתב התודה
1. אין *שם* למדיטצית המנטרה מלבד אולי "גָ'אפּ" או "גָ'אפָּה". חברי המ''ט יגידו כמובן שהמדיטציה שלהם היא לא ג'אפה מכיוון שאינה נהגית בקול רם, אבל זוהי סתם הטעייה. גם הגיית מנטרה במחשבות היא ג'אפה. פשוט ג'אפה מנטלית שקטה, זה הכל. הם יגידו לך גם שאינם "הוגים" את המנטרה בתודעתם אבל זה כמובן קשקוש. שום דבר לא נלמד ונהגה "מעצמו". תאמין לי, אני בדקתי. לא כמתרגל של המ''ט, אלא כמי שדיבר עם כמה מתרגלים לשעבר שפגשתי במהלך חיי ושלא הרגישו שום מחוייבות לשמור על סודותיה של אגודת המ''ט מכיוון שכבר לא היו קשורים אליה יותר. כולם ללא יוצא מן הכלל אמרו שלפחות, לפחות בימים הראשונים של התרגול היו צריכים להגות את המנטרות באופן מכוון ורצוני במחשבתם/תודעתם.
2. אינני יודע לענות לך חד-משמעית. ישנם מחקרים רבים על התועלת של המדיטציות הבודהיסטיות, אולם לא בדקתי בעצמי באילו טכניקות השתמשו המודטים בעת המחקרים. כן ידוע לי שהעוסקים במדיטציות בודהיסטיות משיגים תוצאות טובות (ושוב, אינני יודע אם אילו מדיטציות של מנטרות). דוגמה לכך תמצא כאן -
[URL]http://www.bbncommunity.com/happiest-man-on-earth-[/URL]is-a-buddhist-monk/
וגם כאן -
[URL]http://www.mindandlife.org/[/URL]
כמה מילים לסיום, כי עכשיו באמת אשחרר מעליי את עולה של המ''ט:
מחקרים מדעיים, עם כל הרצון הטוב, ברובם לא מייצגים שום אמת אובייקטיבית או מוחלטת. מעורבים בהם כל הרבה הרבה פקטורים משתנים שכמעט על כל מחקר שמוכיח דבר אחד תמצא לפחות אחד אחר שמוכיח את ההיפך. ישנן בעולם מינימום עובדות שעד היום לפחות לא השתנו כמו למשל שמים תמיד ירתחו במאה מעלות צלסיוס בלחץ של אטמוספירה אחת, או שאם תפיל ממקום גבוה עצם כלשהו שלא יכול לעוף בכוחות עצמו כמו ציפור או שיש לו אמצעי הנעה אחר ומבנה אירודינמי שישאיר אותו זמן מה באוויר - הוא ייפול. לכן במקומך לא הייתי מתעסק כל כך הרבה במחקרים מדעיים אלא הייתי מציע לך להיות האינדיקציה של עצמך: החלט למשל שאתה מתכוון לתרגל חצי שנה. רשום לעצמך איך אתה בתחילת תקופת התרגול, וציין לעצמך תחומים שהיית רוצה להשתפר בהם. החלט שכל חודש למשל אתה עושה הערכת מצב ובדוק אם חלו שינויים או שיפורים בתחומים בהם רצית להתקדם. כך תדע בעצמך אם התרגול שעשית הועיל לך או לא, ולא תצטרך להסתמך על דבריהם של אחרים. לא תוכל לברוח מלעשות קצת עבודה בעצמך, בדיוק באותו אופן שתבדוק מוסד לימודים שתרצה ללמוד בו או חברת ביטוח שבה תחסוך את כספיך. בהצלחה!