מדיטציות

gover1

New member
מדיטציות

אם אתם זוכרים שבוע שעבר פרסמתי שאני התחלתי לעשות מדיטציה
ובכל מקרה יצא לי לעבור בקבלה וראיתי כל מיני סוגי מדיטציות וגם פה בפורום מדברים על כל מני סוגים שונים ורבים של מדיטציות וגם מדיטציה טרנסנדנטלית.
זה מעצבן כי יש כל כך הרבה סוגים שונים ורבים של מדיטציות וזה מבלבל.
יצא לי לעבור ביוטיוב ומצאתי את הסרטון הזה:http://www.youtube.com/watch?v=MDnVEF9fCz0
היא מסבירה שמרפים את הגוף ואז נושפים בקצב של 3 פעמיות ונושפים בקצב של שלוש פעמיות ומתרכזים בנשימה.
מה אתם אומרים על הסוג הזה של מדיטציה?
וגם לפעמים אני מרגיש טיפה לחץ בראש בזמן המדיטציה וגם רק במקרה הטוב אני מגיע ל-10 דקות וגם אז אני לא מצליח ממש להתרכז חחח

זה ממש קשה אבל העיקר שאני מתמיד לקום כל יום ב-6 בבוקר בשביל לעשות את המדיטציה וזה כבר משהו שאני גאה בו.
בכל מקרה מלבד מדיטציה שזה רק השקעה של 10 דקות ביום איזה עוד דברים ניתן לעשות במשך היום בשביל לפתח את הרוחניות ולהשפיע בסוגים שונים אם אתם מבינים ...
למשל אם אתם מכירים חלומות צלולים זה משהו שאני גם משקיע בו ויש לי לפעמים ואני משתדל להשקיע ממש כי ראיתי את ההשפעות שאפשר לעשות עם התת מודע ולנפש
וכמה זמן לכם לקח שהגעתם לריכוז טוב כי זה ממש קשה.
בכל מקרה תשתדלו לענות בשפה פשוטה כי אתם מדברים הרבה פילוסופי ואני לא תמיד בטוח שאני מבין חחח(בסך הכל אני בן 16 אני צריך לשנות את הפרופיל...=) )

ינוקא1

New member
יש הרבה סוגים , וכולם טובים

אני מציע שפשוט תנסה ותראה מה הכי טוב לך.

לגבי חלומות צלולים , הייתי ממליץ לך לחכות עם זה.
אני חושב שזה תרגול שכדי לעשות אותו כראוי כדאי לך קודם לתרגל מדיטציה וצ'י גונג \ יוגה ולרכוש מודעות לגוף.

lightflake

New member
בהתחלה זה מאוד קשה

כי אנחנו כל כך רגילים לחשוב כל הזמן
אם תתמיד רק לשים לב לנשימות זה טוב ואתה יכול לעשות את זה בכל פעם שאתה זוכר גם במהלך היום

המלצה אחרת שיכולה להיות המדיטציה שלך בכל זמן שתזכר בזה היא רק לנסות לשאול את עצמך "מי אני כאן ועכשיו?"
אתה אפילו לא צריך להתרכז בנשימות בשביל זה, פשוט "רק להיות" לרגע קטן כל פעם מחדש ואתה תראה שזה תרגול חזק ביותר

אבל אני מדבר על (ומכיר רק) מדיטציות שמטרתן היא לגלות מה אתה באמת. אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"להשפיע בסוגים שונים" אם אתה מחפש לפתח "כוחות" או ללמוד להשתמש ביכולות בלתי רגילות, (וזה קיים בהחלט גם בטכניקות יוגיסטיות וגם בשמאניזם) זה דבר שלרוב רק מחזק את האשליה (את האגו) ולכן אני באופן אישי ממליץ רק להתרחק מזה.

gover1

New member
המשך

זה די אופייני לילד בגילי לרצות מה שאמרתה שאמיניזם...בשביל כוחות אבל כן פעם רציתי את זה אבל עברתי את זה אני עכשיו בשביל לעשות את זה מודרך ויעיל באמת לחיים.ואני באמת מבין למה הזכרתה אגו כי יש המון כאלה שרוצים את זה בשביל להיות מיוחדים על אחרים אבל מי שנכנס לזה בשביל התחום הזה אני בטוח שלא יעמוד בזה ויפרוש מהר.
חוץ מזה אני יהודי דתי ככה שכרגע אני עובר תקופה בחיים שלי בקשר ליהדות והדת ולכן אני עדיין לא יכול להיכנס לכוחות ולמיני לחשים או שאמניזם כי זה אסור ברובו.

עכשיו לגבי זה שאמר לי לא להתעסק בחלומות צלולים-למה?
אני רואה הרבה אנשים שחווים חלומות צלולים בלי שום ידיעה כלשהי על מדיטציה או בכלל על רוחניות הם לוקחים את זה בתור תחביב כיפי אז למה לא?

ולגבי זה שדיבר לחיות במדיטציה את ההווה אני בכל זאת מעדיף את הנשימות למרות שזה קשה ולעניין שלחוות את ההווה בזמן האחרון זה יוצא לי הרבה במשך היום שלפתע אני מכניס את עצמי להתאחד עם ההווה ולחשוב בדיוק על איפה שאני נמצא ואת מה שאני קולט בעניים ובהרגשה כללית ופיזית וזה נראה לי מה שהתכונתה "רק להיות לרגע כאן"
תודה

lightflake

New member
גם אני יהודי

מדיטציה היא מבחינתי יצירת הקשר היעילה ביותר עם אלוהים ויש זרמים ביהדות שבהם השתמשו בטכניקות דומות כדי להתקרב לבורא כמו להיות בכוונה מלאה לפני תפילה, להיות כאן ועכשיו, לכוון את הלב ל-מקום.

במשנה מסכת ברכות כתוב:
אין עומדין להתפלל אלא מתוך כובד ראש.
חסידים הראשונים היו שוהים שעה אחת ומתפללים, כדי שיכוונו את ליבם למקום.
אפילו המלך שואל בשלומו, לא ישיבנו;
ואפילו נחש כרוך על עקבו, לא יפסיק.

ינוקא1

New member

אמת ויציב.

ולגבי חלומות צלולים - יש הרבה תרגולים שאם אינם נעשים בזמן הנכון , כאשר יש יציבות רגשית ופיזית , הם יכולים להזיק.

בגיל 16 החיים אינם יציבים - זה בדיוק גיל ההתבגרות , הורמונים משתוללים , מיניות , חברה וכו' וכו' והאדם באמצע הבניה של עצמו.

לתרגל מדיטציה זה נהדר בגיל הזה , אני אישית אפילו בעד מדיטציות פעילות יותר מאשר נשימות או ישיבה.

אבל חלומות צלולים זה הוספת בלגן לחיים שגם ככה הם בבלגן , ועדיף לא לעסוק בזה להערכתי לפחות עד גיל 20 או אחרי הצבא.

gover1

New member
המשך

מה זאת אומרת מדיטציה פעילה כלומר הליכה מדיטיבית?
למה אתה חושב שזה יותר טוב?לדעתי אני חושב לפחות שאני מעדיף לתרגל נשימות.
ובקשר לחלומות הצלולים זה בדיוק הרעיון שבגיל הזה אני נכנס לבלבולים וזה למה החלטתי לעשות מדיטציה שבתקופה האחרונה עבר עלי משהו שממש השפיעה עלי והחלטתי לקרוא הרבה ספרות שעוסקת בנושא וראיתי את החשיבות של המדיטציה ולכן אמרתי לעצמי אני יתרגל מדיטציה ויחד עם זה חצלולים מאחר וחצלולים זה כלי ליצירת קשר עם התת מודע ובגיל הזה של בלבולים רבים אני יוכל להתחבר יותר לרגשות שלי ולהתמודד איתם.
אתה בעצם טוען הפוך שזה יעשה יותר בלבולים.
אבל מאחר וזה כלי להתחברות עצמית מאוד גבוהה למה שזה יעשה בעיות.
והאם אתה מחצלל ואם כן איך ההרגשה?
תודה

ובקשר למי שאמר שהוא יהודי הייתי רוצה לשאול מה היחס שלך בקשר לדת
מאחר ואני בא מבית דתי(שלמעשה כל האחים שלי כבר לא ממש מאמינים אז זה אני וההורים שלי)אז מאוד קשה לי להבין את היחס לדת כשאני קורא בנושאים כאלו.
אני מבין שבקבלה מדובר...אבל גם בבודאיזם מדובר....וגם לא כל אדם שיודע קבלה הפך לדתי.
תודה

ינוקא1

New member
אני אישית דתי

ומאמין בה' ובתורה. בעיקרון אפשר לתרגל את רוב המדיטציות ולהיות דתי ומאמין ואין עם זה בעיה.

מדיטציות פעילות הן יותר קשורות לתנועה - יכולות להיות באמת הליכה מדיטטבית , יכולה להיות צ'י גונג , יוגה , ריקודים למינהם שאחריהם רגיעה - ועוד.

זה פשוט "מזרים" את הדם בגוף ואת הרגשות , ואז יותר קל לך אחר כך להיכנס לשקט.

לגבי חלומות צלולים -
אני לא בדיוק מחצלל , יש לי טכניקה אחרת קצת דומה וקצת שונה שאני מעדיף לא לדבר עליה.
אבל חלומות צלולים זה בהחלט עושה יותר בלבולים !!!
זה פותח אותך לעולם אחר , כאשר בגילך אתה קודם כל צריך להתבסס בעולם שלנו ואתה לא צריך עוד עולם על הראש כרגע.
(אם מישהו חסר יציבות מחצלל , זה יכול לגרום לו אפילו למחלות נפש !)

כאשר תהיה חזק ויציב בעולם שלנו , אז אולי יהיה כדאי לך לעסוק בכך.
ההצעה שלי היא שתחכה עם זה - ומה שיתן לך יציבות זה דווקא מדיטציות שעובדות עם הגוף כמו שכתבתי לך למעלה.
(אני מקבל מסר שכדאי לך במיוחד יוגה).

זה יעזור לך לבנות גוף חזק ותודעה חזקה , ואז אתה תוכל "לחצלל" בלי בעיה.

gover1

New member
המשך

ממש תודה על התשובות
קודם כל שלא תבין לא נכון אני לא אדם מדוכה או קשה לי בחיים למעשה אני די שמח ומאוד אופטימי ויש לי מלה חברים פשוט זה היה נושא אחד שגרם לי לשקוע לתקופה ארוכה של דיכאון ואני מאמין שהדבר הזה נוצר רק בשביל לגרום לי להיפתח לנשוא הזה ולהתפתח.
וזה מה שבאמת תמיד אומרים שה' נותר מכאובים כדי שתתקרב אליו.

הייתי שמח להשתתף בחוג מדיטציה או יוגה למרות שיוגה אני פחות מתחבר הרעיון הוא שאני חושב שכדי להתחבר לעצמך צריך לעשות את זה בשקט בצורה של מדיטציה.
אולי בחופש הגדול שלא כל כך רחוק
גם חיפשתי בקטנה באינטרנט אבל לא מצאתי לנוער בגיל שלי(אני גר ברעננה).

ינוקא1

New member

מדיטציה זה דבר מדהים ואחלא , וכולנו היינו בדיכאון בתקופה זו או אחרת בחיים.
(וכל הכבוד על הגישה וההבנה שלך שזה כלי להתפתחות !)

קיבלתי שמשום מה כדאי לך לחפש יוגה , אבל כמובן זו בחירה שלך ותקשיב לעצמך קודם כל.
הרבה תלוי במורה , ואם יש לך מורה טוב ואתה מתחיל צעיר תוכל להגיע רחוק.

lightflake

New member
לגבי ההורים..

מה אפשר לעשות בינתיים אתה עוד לא עצמאי אז תנסה לא לעשות יותר מדי רעש אם הדברים האלה מעצבנים את ההורים שלך, לא חייב לשתף אותם בזה, בכל מקרה זו זכותך הבסיסית ללמוד על עצמך.

אני כמוך בעניין של לעשות את הדברים בעיקר לבד, זו בעיקר עבודה עצמית, מדי פעם אני נמצא פיזית עם מורה שאני מתחבר אליו או צופה בסרטוני וידאו של מורים

בהצלחה ותרגיש חופשי לשאול שאלות

למעלה