מדיטציה

מדיטציה

שלום. אני סביב גיל ה-20, ובעקבות המלצות של חברים שונים החלטתי להיכנס לכל "עולמות המדיטציות" למיניהם. יש למישהו כאן מושג על מקום טוב בירושלים לעבור הדרכה / תרגולי מדיטציה? הכוונה היא כרגע לכל הסוגים השונים. תודה

הייתי מציעה -

אם כבר יש לך חברים בעניין, תתייעץ איתם ותנסה להתרשם. אם לא, חפש בתור התחלה מקום שנשמע לך מסודר ולא איזה גורו תמהוני (תוכל להגיע אליהם אח"כ אם תרגיש צורך, אבל בתור התחלה עדיף שתמצא בסיס יותר יציב). אתה מוזמן לקרוא במאמרי הפורום ובכלל באינטרנט על גישות רוחניות שונות וטכניקות שונות, ולראות מה מוצא אצלך הד, וכך למקד את החיפוש. אם לא תמצא מסגרת שתענה על צרכיך, תוכל למצוא בספרים ובאינטרנט שפע של טכניקות ללימוד עצמי. בחלק מהמקרים תמצא מידע ברור ומפורט יותר, ובחלק פחות. כשאתה מוצא טכניקה שנראית לך מתאימה לך, כדאי לקרוא עליה ביותר ממקור אחר על מנת לנסות לקבל תמונה עשירה ומדויקת יותר. בכל מקרה, אפשר להתחיל גם לבד אם כי אז אתה מועד יותר לטעויות. בהצלחה!

אינקה

New member
מעניין

אני בהחלט מתחבר לזה שכדאי להתעניין בתחום כדי להתנסות ולקבל כיוון. מצד שני את די משליכה את הבחור לתוך המרחב הניו אייג'י בו הוא יכול לבזבז את מיטב שנותיו על מדיטציות-דמה, חיבוקים ודמעות, או אפילו ליפול ברשתם של ספסרי האינסטנט-הארה. אם כבר לשלוח מישהו לחפש כיוונים אז כדאי אולי למקד אותו מעט יותר - אולי למדיטציות זן, ויפאסנה, ומדיטציות של אושו, ולתת לו איזה כלים להבחין בין פעילות אנרגטית אוטונומית לבין השראות קבוצתיות למיניהן. חוץ מזה היה לי מוזר לקרוא את הפתיחה של הקטע שלך. לפי דבריך נראה שלדעתך ירושלים מוצפת בגורו-ים תמהוניים. הצהרות גורפות כאלו אינן ממין העניין לטעמי וכל אחד יודע לבחור את דרכו. אגב, הוראות לתרגול והתנסות במדיטציות שונות ניתן לפגוש בפורום של דרול, כולל ויפאסנה.

אינקה

New member
טקסטים של זן מתורגם ברובו

אבל תודה.

אהלן ובוקר טוב אינקה

לאחר שקראתי כמה מהסיפורים ושאר הקטעים בקומונה,הוספתי אותה למומלצים במחלקת קישורים.חלק מהקטעים מתארים חוויות אישיות שלך במהלך ריטריטים?

לו זו הייתה הכוונה...

אני פשוט לא מכיר מונחים ספציפפים שאני יכול להשתמש בהם... בכל מקרה, הבעייה שלי היא (בין השאר) גם פיסית. אני סובל מפגיעת גב שלא מניחה לי כבר שנתיים, דבר שגורם לי להגבלות פיסיות (אך גם למצוקות נפשיות). בכל מקרה תודה.

jongler

New member
בעיות גב

לא קשור אבל אני ממליץ מניסיון על יוגה ושמעתי שפילאטיס גם

Sambodh Rana

New member
מאשר לגבי יוגה וטאי-צ'י

וגם פרקטיקות לריפוי עצמי כמו רייקי או סאן-טאץ' יכולים לעזור (אצל מורה אמיתי , לא שרלטן)

dharmax

New member
->

שלום :) אני לא יכול להמליץ על מקום בירושלים, אבל אני יכול להמליץ לך על דברים שלדעתי לא כדאי לך להכנס לתוכם. לצערי, אני חושש שמחובתי להמליץ לך לא להתייחס לדבריהם של דרול, אינקה, ובארס מפורום זה, ולהתרחק מעצותיהם ומהדרכותיהם, פן תזיק לעצמך כמו שחוששני שהם הזיקו לעצמם ואני מניח שגם לעוד אחד או שניים (ואולי יותר). ברכות רבות, ובהצלחה, מנטאט...

נו,באמת.

אני סבור שאתה מגזים,כלומר אתה לוקח על עצמך יותר מדי אחריות שאיננה לפי מידותיך.האם באמת עליך להציל את העולם באופן כזה טרחני? האם באמת נראה לך שכל האנשים בעולם הולכים באותה דרך,חושבים באותה צורה,מרגישים את אותו רגש,רוצים את אותה הדרך? אני שמתי לב דווקא להשפעה שלך על חלק מעמיתיך לקומונה.מאז שהתחלת להורות להם את הדרך(איזו דרך?דרך לאן?לצדקנות?)הם נכנסים לפה מפעם לפעם להתריע ולהזהיר,הן באופן ישיר והן באופן עקיף מפני אדם זה או אחר וכולי.... עזוב אותך משטויות.אם אין לך משהו פרודוקטיבי לעשות או לומר,אז לשם מה לך מריבות ומחלוקות?רק אל תאמר לי שבודהא עודד את תלמידיו להתעסק כל הזמן בענייני האחרים בטרם הם השלימו בכלל את עניינהם....:)

dharmax

New member
תוספת

שכחתי להזכיר גם את מוטי, מנהל הפורום באותה רשימה. אני בהחלט לא ממליץ להתייחס לעצותיו או ביקורתו. ברכות רבות (גם לכל אלה שהזכרתי)

אינקה

New member
יש לי הצעה מוטי

תציג את העניין הזה להנהלת הפורומים. תביא בפניהם גם את הנסיונות הקודמים שלו להשמיץ את הפורום כדי למשוך ממנו אנשים לקומונה שלו. יש ממש הודעות בהן הוא במפורש מנסה לקטוע כאן דיונים כדי לנהל אותם בקומונה עצמה וקל למצוא אותם. העניין ברור מאוד: האיש נהנה מאירוח קהילות תפוז ואף קיבל מהם מקום להקים קומונה, אך הוא מתעקש לירוק לבאר ממנה הוא שותה ולפגוע בפורום רשמי. הוא אולי עיוור למעשיו ולמשמעויותיהם, אבל אני מאמין שיש סיכוי לא רע שהנהלת הפורומים יכולה להעמיד אותו במקומו ואם לא יבין את הרמז אף לסגור לו את הקומונה אחת ולתמיד.

בארס

New member
מדובר במקרה...

...זניח לגמרי של כסילות אין מה להתרגש. הפורום פתוח הדברים כתובים וגלויים כל אחד יכול לשפוט לפי תבונתו כטוב בעינייו.

היי, היי, לקחתם לי את זכות הראשונים

אני היה זה שהחל בביקורות עוד בימים העליזים של הפורום "זן והעיר הגדולה" והמשכתי בפורום הזה. תוכלו לדפדף בעברו של הפורום כדי לוודא זאת. זכור לי שכבר אז, תגובותיהם/כם לא היו טובות בהרבה מאלה של היום.... ענייני אחרים? האם הפורום פרטי? האם הדמוקרטיה פסה ממנו? חלק נכבד מדיון בין אנשים היא ביקורת הדדית. מי שלא מסוגל לה בתואנות שווא לא יב להגיב ולקפוץ על כל אמירה כזו או אחרת. מעבר לכך, אני תומך בכל לבי בביקורתו של דהארמקס, שהיא במידה רבה עד מאוד זהה לשלי, אם כי מסיבותיי אני משתדל לא להופיע כאן יתר על המידה.

drall

New member
חס וחלילה

לא מגיעה לך שום זכות ראשונים , שכן מאז שהופעת אתה חקיין ומלחך פינכה. אכן , ראוי שנשמור כאן על הפתיחות ועל הדמוקרטיה , לא כדי לאפשר ביקורת לגיטימית , או כל התבטאות סבירה אחרת , אלא כדי שנפתח את המעלה הנפשית לסבול גם השתוללויות סוציופטיות כמו שלך וכמו של החבר שלך ההידרופוב.

למעלה