מדיטציה

ייעעלל

New member
מדיטציה

מדיטציה היא הדרך להארה, היא מסייעת לנו להתחבר אל אלוהים שבתוכנו .היא פותחת לפננו מקורות אנרגיה חזקים וטוענת מחדש את הגוף, השכל והרוח וזו דרך לשמור את האנרגיה שלנו .למרות ששינויים נחווים מיד כתוצאה ממדיטציה, רבים מהם הינם הדרגתיים תחוו ירידה במתח ובלחצי היום יום, שיפור כללי בבריאות ותחושות של שלווה, אך מדיטציה אינה תרופת פלא, היא מתחילה להפוך אתכם לרגישים לבעיות העומדות בפניכם ושומרת על רמת האנרגיה שלכם כך שאתם מסוגלים להתמודד בצורה טובה יותר עם .דברים העומדים בפניכם, כך שאתם יכולים לראות כיצד אתם מקבלים מהחיים בדיוק את מה שאתם צריכים - לא יותר, ולא פחות .המדיטציה היא טכניקה עתיקה והיא אחת השיטות המהירות להרגעת הנפש שעות הבוקר המוקדמות יהיו הטובות ביותר, כך שאתם יכולים להגביר את האנרגיה שלכם ולנתב אותה בדרך חיובית לפני שאתם מתחילים את פעילויות היום, אולם אתם עשויים להעדיף לעשות מדיטציה ממש לפני שאתם הולכים לישון, זה יעזור לכם לארגן את אי הסדר שהצטבר במהלך היום, המדיטציה צריכה להיות בזמן רגוע שבו אתם בטוחים כי לא יפריעו לכם. לפני שאתם מתחילים רצוי שתבלו מספר דקות בהאזנה למוזיקה מרוממת רוח .שתסייע לכם לצאת מטרדות היום יום ולהיות מוכנים למדיטציה :אופן ביצוע המדיטציה 1 שבו על כסא בעל מסעד גב ישר כשעמוד השדרה שלכם זקוף וכפות הרגליים שטוחות על הרצפה, גבכם אינו אמור לגעת בכסא, שלבו את .הידיים בחיקכם או החזיקו אותם בתנוחת נוחה, כפות הידיים חייבות לגעת זו בזו, העיניים חייבות להיות סגורות 2 נשמו מספר נשימות עמוקות ואיטיות והרגישו שאתם נרגעים, דמיינו אור לבן המקיף אתכם כליל, אור שהינו ההגנה שלכם בשעה שאתם .פותחים מרכזי אנרגיה רגישים 3 התרכזו בעדינות ברעיון, פרח או מילה אחת משך כעשר דקות, בחרו במשהו המייצג יופי או פשוט הקשיבו למוזיקה שקטה ומרגיעה, אם .אתם בוחרים להאזין למוזיקה הישארו עם המלודיה והמילים במשך כל עשרים הדקות 4 אם המחשבה סוטה מהאובייקט בו אתם מתרכזים הביאו אותו בעדינות בחזרה לנקודת ההתמקדות ,נדרשות שנים רבות כדי להשקיט את .השכל לחלוטין לכן אל תניחו לדבר לרפות את ידיכם, זה פועל למרות הכל 5 .לאחר עשר דקות הפרידו את הידיים והפכו אותן כל שהחלק הפנימי של הכפות יפנה כלפי מעלה, בעודן מונחות עדיין על הברכיים 6 ,הירגעו והיאחזו באובייקט ההתרכזות, ואז העבירו את מחשבותכם למצב ניטרלי, הישארו פסיביים ובכל זאת ערניים במשך עשר דקות .התבוננו ברוגע בכל מחשבה ודימוי הנכסים ויוצאים מראשיכם, פשוט היו שקטים מנותקים וזרמו עם כל מה שאתם חשים 7 לאחר עשר דקות בצעו את ההצהרות והבקשות שלכם, מאחר שאתם נמצאים עתה בפרק הזמן הרגוע והמרוכז ביותר, ושוב דמיינו שאתם .מוקפים באור לבן לאחר מכן פיקחו את העיניים,שלחו את האור עם אהבה וריפוי לאחרים עלינו לחזור ולתרגל את המדיטציה יום יום, להתבונן במחשבותינו ובהתנהגותנו לאורכו של כל היום וכך המדיטציה יכולה לעזור לנו .להיות מעורבים ופעילים בצורה מלאה יותר בחיים מאשר אנו יכולים לראות .בהצלחה

hary_i

New member
הרבה דברים מאד נכונים

אבל בכל זאת יש לי מספר הערות. מדיטציה לפעמים מעוררת ולכן תרגול מדיטציה לפני השינה לא תמיד טוב. הדרך שהוצגה בהודעה הקודמת הינה דרך של מאמץ. מתחילים בזה שיושבים עם גב זקוף (כן זה טוב מאד לשבת כך) זה כבר מאמץ שמפריע למדיטציה. התרכזות באוביקט או מוזיקה אינה השקטה של המחשבות, כנראה שלא הבנתי את העניין כאן. בגדול, אני חוזר ואומר שוב את דעתי, תרגול שלא בהנחיית מורה מוסמך לא יעשה הרבה. התרגיל המתואר בהודעה הקודמת לדעתי יכול להיות מאד מהנה. אם כי מדיטציה הוא לא ממש... בכל מקרה מומלץ לנסות. אשמח לשמוע תחושות של אלו שניסו

דונלד

New member
בעיני-יופי

נהדר. אבקש לומר מספר דברים.החשוב בהם הוא כי כל הנחלים זורמים אל הים. וכל דג בוחר בנחל אחר . וכולם טובים. דג שחי במים מתוקים יאמר לכם כי מים מתוקים הם הכי טובים והכי נכונים. דג שחי במים מלוחים יאמר לכם כי מים מלוחים הם הכי טובים והכי נכונים. ושניהם יוכיחו באותות ובמופתים כי הצדק עימם. לגבי המדיטציה במצב של גב זקוף, הנשימה יכולה להגיע למקסימום נשימה מלאה. נכון שלעיתים זה מפריע כי איננו רגילים למצב גב זקוף. -בהאטה יוגה מפתחים גב שמסוגל להחזיק עצמו ישר גם שעות רבות. -בתרגול מתמשך של מדיטציה הגוף לומד להתישר. -בזמן המדיטציה לעיתים הגוף מתישר מעצמו, כאילו משהו מושר אותו כלפי מעלה. -לא חייבים לשבת בגב זקוף.אפשר למדוט מכופפים. היקום לא יטמוטט... בטכניקה שהוצגה כאן (בלי לנסות אותה אפילו), אפשר לדעתי להגיע לתוצאות רבות, כמו: שלווה ורוגע, שינוי דפוסים "שליליים ועוד... ולפרוטוקול- אפשר לעשות מדיטציה שמתרכזת בנשימה, בפרח, במוסיקה, באור, בחושך, בנקודה על הקיר. אפשר למדוט כשלא מתרכזים בכלום. הכל אפשר, הכל מותר, ואין אחת טובה על רעותה. מה שכן לכל אחד יש מה שמתאים וטוב לו יותר. זה אישי, ואינו מלמד על המדיטציה עצמה. זוהי דעתי, ואיני מאלץ אף אחד להסכים איתי. בברכת חג עצמאות שמח וזקוף
דונלד

Rinor

New member
מסכים

דונלד היקיר מסכים אני עם מה שקראתי... אני קורא עתה את "מדיטציה" של אושו, ונכון שהרוב בפורום זה יאמרו כי ללא מורה מוסמך לא נגיע להארה או לא נעשה מדיטציה, היא לא תהיה "אמיתית" אך הנה מה שאני חושב בנידון... מורה מוסמך יהיה הכי נכון, וכמובן יתרון, אך אין זה אומר כי ללא מורה לא נעשה מדיטציה, כיוון שכמו שפירסמתי קודם לכן, כל דבר הוא מדיטציה, אנו צריכים לחוות, לחיות, להיות עדים לכל...ופשוט להיות! זוהי הדרך שגם אני מודט, מוצא את מרכז השלווה אצלי, נותן לו להשתלט על הוויתי, על נפשי ולשלוט ביום...אני נרגע, מחייך, אני מצאתי כך את האיזון. לכן, כל אחד שימצא את דרכו שלו, כל אחד שיצעד בדרכו שלו שנקראת חיים ולאן שתוליך אותו הקארמה, ואני מאחל הצלחה לכולם באשר הם...אם משהו נכון לאדם מסויים, שימשיך לעשותו, למה שיחליף? כי הרוב לא רואים זאת כנכון? אז? מה שנכון למישהו, שימשיך בו...(כל עוד אין זה פוגע באיש)
בהצלחה...לכולם. אהבה ואור ניר...

מה זה נכון בחויה?

אולי לא הגעתי למקום בו אני יודעת מה נכון ולא, אני אשמח לקבל הסבר, הארי, לשאלה- אילו כילים מאפשרים לך לדעת מה נכון ומה לא נכון, והאם אתה יכול ללמד אותם אחרים שאינם רואים את הנכון שלך כנכון האבסולוטי

למעלה