מדיטציה???

פידרוס

New member
מדיטציה???

מדיטציה???

מזה זמן מה שאני עושה כמעט כל יום מדיטציה שאותה למדתי מקריאה, אני מתייחס למדיטציה כמשהו פונקציונאלי לגמרי ואכן הרגשתי משתפרת אחרי התרגול, השאלה שלי היא איך זה שלפעמים בזמן המדיטציה אני מרגיש שהגעתי למצב האידיאלי ולפעמים לא למרות שהטכניקה בכל הפעמים זהה לחלוטין. ושאלה נוספת היא: איזה דיסק מוצלח ישד שבעזרתן אפשר לשפר את ה

Tal_Ya_Tal

New member
היי פידרוס;-)

מהו מצב אידיאלי של מדיטציה לפי הגדרתך? האם אתה מתכוון שהגעת לרגיעה מוחלטת? האם אתה מתכוון ששמעת את שירת ציפורי גן העדן?! האם יצאת מהגוף?! האם `נעלמת`?! האם הגעת לנרוונה? האם עברת ממד?! האם הגעת לריחוף?! האם חווית וויברציות בלתי נשלטות?! האם `ראית מלאכים` ?! האם שמעת מוסיקה שמימית?! אינני מתבדחת!!! כל אלו הן תופעות שאנשים מדווחים עליהם שחוו במה שמגדירים מצבים מדיטטיביים. מדיטציה, מעבר לפונקציה שלה כמרגיעה ומשחררת מתחים, היא תשומת לב, היא השתקפות עצמית, היא אימון של המיינד. היא מטאפורה לשחרור. השתקפות עצמית אינה כרוכה בשום מאמץ. שום מחשבות אינן מתבקשות. שום הכנה. מדיטציה היא כמו אורגזמה. אי אפשר לחזות איך תחווה אותה. הרבה מאד תלוי במצב הרגשי שלך, בסביבה שבה אתה מודט, בטכניקה שבה אתה משתמש ועד כמה, אתה מצליח להיות עד, צופה. כל מוסיקה מלודית או שקטה, יכולה להתאים למדיטציה. אולם המוסיקה האמיתית, היא זו הנשמעת בפנים. על כן, כדאי מאד להיות קשוב פנימה. אולם אם זה שלב מתקדם מידי עבורך, אני ממליצה על MAJESTY של AEOLIAH וגם על DOLPHIN’S LOVE שלCHRIS MICHELL וגם על BRAIN WAVE של DR” S. THOMPSON וגם על SPECTRUM SUITE של STEVAN HALPERN L&L TALYA

פידרוס

New member
נוחות אבסלוטית

אני מודה לך על העצות, ויש לי שאלה נוספת, האם את חושבת שמדיטציה יכולה לבוא כתרופה לבעיה נפשית או לבעיה פיזיולוגית או שהפתרון הטוב ביותר הוא פסיכולוג/רופא. המצב האידיאלי שעליו דיברתי הוא המצב שפתאום אני מרגיש מין תחושה שקשה להגדיר של נוחות אבסולוטית כאשר המחשבה שחולפת לי בראש היא...אני לא רוצה לקום!!! כאילו הכל נמצא במקומו, קצת קשה לי להסביר אבל אולי בכל זאת את מבינה?

Tal_Ya_Tal

New member
נוחות אבסולוטית הוא מינוח הולם.

אני בהחלט מבינה על מה אתה מדבר. בקשר לשאלתך, אינני יודעת מהי הבעיה. הרבה רופאים ממליצים כיום על מדיטציה. (גם כשאין להם בדיוק מושג מהי מדיטציה. לפחות, היא בטוח יכולה לעזור ברוב במקרים יותר משהם יכולים). מדיטציה יכולה לעזור במצבי לחץ, מתח, דיכאון, עייפות, וכו.` אולם מדיטציה איננה `תרופה לכל בעיה`. אדם צריך להיות במודעות גבוהה כדי להרפא באמצעות מדיטציה. זה בהחלט אפשרי. אולם אם הבעיה היא נפשית, לעתים, ללא הדרכה נאותה, זה אפילו עלול לגרום נזק!! כדאי מאד לפנות למטפל שמשלב טיפולים הוליסטיים עם מדיטציות. טיפולים הוליסטיים בשילוב עם עבודה בהדמיה, יכולים לחולל נסים ונפלאות. אולם הכל תלוי ברצונו של המטופל להחלים. או בוויתור של המטופל על התמורה שיש לו מ`הבעיה הבריאותית`. בכל מקרה, זה לא בא במקום טיפול רפואי או רפואי-אלטרנטיבי. כדאי לבחון קודם כל מהי הבעייה. (אפולו באמצעים קונבנציונליים)ורק אחר כך אפשר לבחור את דרך הטיפול. אומר לך רק, שעל פי אמונתי, אדם יכול להחלים מן הבעיות הסבוכות ביותר באמצעות כח הרצון שלו. כי מחלה, היא אשליה. מחלה, היא מגננה בפני האמת. על כן הריפוי תלוי בהבנת הסיבה, לאשליית המחלה. מחלה זו החלטה (בדרך כלל לא מודעת) של החולה, למסור את האחריות על חיי היויום שלו, בידי מישהו אחר. אם זה נובע מתוך אי רצון להתמודד עם `מציאות` מסוימת. או מתוך תחושת חולשה. בתת מודע, החולה משוכנע, שהמחלה מעניקה לו עצמה. על כן, הריפוי, נתפס אצלו במצב כזה, כסכנה . בריאות, שהיא עצמה אמיתית, נתפסת אצלו כמסוכנת. החולה, מאמין שהוא נפרד מן האלוהות. שהיא מאיימת עליו. החולה מאמין, שהאלוהות היא אכזרית ועשויה להכחיד אותו. על כן, הוא שואף ל``כבוש`` אותה, ל``העניש`` אותה ולגרום ל``מותה``. באמצעות מחלתו, הוא `מנצח` את האלוהות!!! הריפוי, לעומת זאת, מסמל את תבוסתו של החולה. הריפוי גורם לחולה להבין, שהוא מאוחד עם האלוהות. הריפוי מסמל את גדולתה של האלוהות. הריפוי עומד במקום, ששם נמצא כל מה שהחולה הסתיר מעצמו, במטרה `לגונן` על חייו. אם הוא מחלים- סימן, שהוא אחראי למחשבותיו. אם הוא אחראי למחשבותיו- הוא יהיה מוכן `למות` על מנת להוכיח לעצמו, כמה שהוא חלש ומסכן. אם הוא בוחר במוות- אזי חולשתו היא עצמתו. כי אז, הוא מעניש את עצמו בעונש, שהאלוהות הייתה אמורה ל`העניש` אותו. אתה רואה עד כמה זה מורכב? רק שינוי בתפישה יעזור. אולם על מנת לשנות את התפישה, יש להודות קודם כל בטעותה של התפישה הקודמת. וגם זה לא פשוט. כי אז צריך לקחת אחריות. בדרך כלל, החולה מסרב להכיר בכך שהמחלה, היא החלטה של השכל ולא של הגוף. הכרה כזאת, תזים את האמונה, שלגוף ישנן תכונות תפקודיות שהשכל אינו אחראי להן. אמונה כזאת תזים את התפיסה ש``אינסטינקטים`` ו``רפלקסים`` אינם קשורים לשכל שלו. מתרפא שיחליט נגד הריפוי, לא ירפא!!! אם כך, השכל של המתרפא, הוא המרפא. התוצאה, תלויה כמובן בהחלטת המתרפא. אמונה היא כח יוצר עצמתי ביותר. L&L TALYA

פידרוס

New member
טליה, תודה!!!

קודם כל רציתי להודות לך על ההשקעה בתשובות לשאלות של אנשים זרים לחלוטין כל הכבוד על האלטרואיזם. מדיטציה למדתי לעשות בעיקר מספרים אליהם הגעתי ממשבר שחוויתי. עמדו מולי שתי אפשרויות בזמנו, הראשונה היא ללכת לפסיכולוג והשנייה היא לחפש תשובות בספרים כך התחלתי לקרוא פילוסופיה מערבית ומזרחית, מה שתפס את תשומת ליבי היה הדת הבודהיסטית ובעיקר זה שאפשר לכנות אותה דת אתיאיסטית, בניגוד לדתות אחרות שבמרכזם עומדת ישות טרנצנדנטית(שאין אפשרות להוכיח את קיומה) בבודהיזם עומד במרכז האדם. להערכתי אני יודע ל``מדוט`` אבל בכל זאת האם כדאי לי ללכת לקורס מדיטציה שאולי ישפר את יכולתי ואם כן יש בשוק כ``כ הרבה סוגים ואולי אף חלקם שרלטנים. על מה היית ממליצה ומה ההבדל בין ביופסאנה, מדיטציה טרנצנדנטית, מדיטציית זן ואולי יש עוד כמה סוגים שאני לא מכיר.... בתודה מראש

Tal_Ya_Tal

New member
אני ממליצה בחום על ויפאסנה

ויפאסנה היא מדיטציית תובנה (Insight ( אפילו אושו (שרי בהגוואן רג`ניש) הגדול, מסכים שהויפאסנה העמידה יותר מוארים מאשר כל שיטת מדיטציה אחרת. עמותת תובנה, היא עמותה המביאה לארץ מורים לויפאסנה ומארגנת Retreats של שבוע או עשרה ימים. גם קיבוץ לוטן בערבה מארגן Retreats של ויפאסנה. סטיבן פולדר הוא מורה לויפאסנה המתגורר במושב כליל שבגליל (מורה מצוין) וכמו כן גם בועז שגיר מגבעת יערים. (מסרתי מספרי טלפון בדפים הקודמים . נסה לחפש בדפים הקודמים של הפורום). ההבדל בין מדיטאציה טרנסנדנטלית לויפאסנה, היא שויפאסנה, הופכת לאורח חיים, בכך שאתה הופך להיות מודע (מצוי במודעות- (mindfulnessלאורך כל היום, בכל פעולה שאתה עושה. בהליכה, באכילה, בנהיגה, בעבודה וכו`. לעומת זאת, מדיטאציה טרנסנדנטלית משתמשת במנטרה שמתאימים לך ואתה מתרגל רק עשרים דקות ביממה. רוב האנשים נשארים עם זה רק ככלי להרפיה. אלא אם כן, אתה מוצא לך קבוצת תרגול ומתקדם לכיוון סידהי וריחוף וכאלה. מדיטציית זן היא פשוט ישיבה, כשאתה מנקה את הראש ממחשבות. אין מחויבות לעיניים עצומות. אפשר למקד את המבט בנוף טבעי כמו הרים, ים, שמים, עצים וכו`. לא דבר שמרגש מאד. ואפשר לשבת כך שעות ולהגיע לתובנות פנימיות. יחד עם זאת, אני מתרגלת את מדיטציית ה`קוואן יין` ( (Quan Yinשל מסטר צ`ינג האי. זוהי מדיטציה שמתמקדת על אור וקול. היא עצמתית ביותר ומביאה להארה רוחנית. אפשר ללמוד את השיטה הנוחה באמצעותינו, חניכיה של מסטר צ`ינג האי. אולם את השיטה המלאה, אפשר ללמוד רק אצל שליחיה של המסטר או אצל המסטר עצמה. L&L TALYA

מישל 27

New member
הסבר קצר על מדיטציה

בעזרת המדיטציה אנחנו משפיעים ישירות על התת מודע. רמת הריכוז ויכולת הדמיון שלך קובעות את הצלחת המדיטציה. לגבי סוג המוסיקה: הדבר נתון לבחירתך האישית, מומלצת מוסיקה שקטה. המלצה אישית: בחנות של מיסטיקה וכד` ( לא בכולן) קיימים מדיטציות מודרכות של ``לזריס`` מומלץ בחום

Tal_Ya_Tal

New member
מדיטציה, או דמיון מודרך?!?!

היי מישל, עם כל האהבה שיש לי אל הישות המופלאה הזאת לזריס,(רק מזכירים את שמו ולבי מתרחב), ה`מדיטציות` שהוא מנחה הן עבודה עם דמיון מודרך, במטרה לעבוד ספציפית על תחומים מסוימים בחיים. כמו: שפע, אושר, כעס, יחסים אולטימטיביים, יכולות נשכחות מחיים קודמים ועוד ועוד. למרות שלזריס מכנה זאת `מדיטציה`, זה שונה מאד ממדיטציה. מדיטציה היא מצב של תודעה, בה המיינד פועל בתדר אחר משהו פועל בדרך כלל. רוב הזמן אנו פועלים בגלי בטא. במדיטציה אנחנו מצויים בגלי אלפא. כשאנו ישנים, אנו פועלים בגלי דלתא. המדיטציה היא השתקפות עצמית. היא כלי להשקיף כעדים, על התהליכים של העצמי--בשוויון נפש. ההשתקפות העצמית היא מטאפורה לשחרור . * השתקפות עצמית אינה כרוכה בשום מאמץ. שום מחשבות אינן מתבקשות. שום הכנה. * כל מה שנדרש, זו רק הרפיה מאד עמוקה של הגוף וערנות מוחלטת. ריכוז מוחלט. * ואז, ההשתקפות העצמית (המדיטציה) מגלה את עצמה, בעצמה. * בזאת טמונה ההתעלות על ה``חוויה של הרגשות והמחשבות”. התעלות על ממד הזמן והמרחב. המנגנון נמצא בתוך העיניים וזה מתרחש, כאשר מפנים את העיניים פנימה. * אם חווים מחשבות, אין צורך לנסות להלחם בהן! נהפוך הוא! אפשר להתבונן בהן כעדים מן הצד, כפי שמתבוננים בענן החולף בשמיים. * כשלומדים לשחרר מאבקים פנימיים, חשים במרחבים של העצמי. אפשר לחוות, אולי בזעיר אנפין, את החוויה של השחרור הפנימי, של האחדות המוחלטת. * התרגול המעשי, מתחיל כמובן מן ה``קל אל הכבד``. כאשר ההשתקפות העצמית, מתבטאת במהופך: תחילה היא גולמית ורדודה ולאחר תקופת מה, היא הופכת למעודנת ועמוקה. * חשוב להיות עקביים בתרגול המעשי. מילת המפתח היא: התמקדות במרכז. * התרגול הוא התנסותי, מתחילתו ועד סופו. אולם החוויה, היא אינדיווידואלית. בדיוק כפי, שכאשר שותים מים, רק השותה חש אם הם קרים או חמים, לגביו. לכן, איכות התרגול, יכולה להיות ידועה, רק למתנסה בו. ולו בלבד. * ויחד עם זאת, חשוב לסיים את התהליך בנקודה בה חשים במרחבים הפנימיים והחיצוניים של העצמי כאחד. שכן, מצב זה, עשוי להיחשב כמימוש. * כי במצב זה, כל התופעות חוזרות אל חוסר התנועה ומתגלה האמת הנשגבת. הבלתי ניתנת לתפיסה. L&L TALYA

samlev

New member
מדיטציה!!!

מדיטציה היא לא טכניקה או ישיבה ``מיזרחית``אלא תדר מסוים שהמוח נמצה בו הטכניקות השונות נועדו ללמד להגיע לתדר זה,כשמתורגלים מספיק אפשר להיות במצב מדיטתטיבי בזמן עיסוקיי היום יום ואף ממולץ לעשות כך כמה שיותר.הדרך לתדר הנ``ל לא נמדדת בערכים מוחלטים אלא כתהליך רצוף שמתפתח הרגשתך שהגעת למצב האידיאלי לא מתייחסת למדיטציה אלא להרגשה שאתה רגיל להרגיש לפני תחילת התירגול,אם תמשיך לתרגל תגלה שההרגשה שתיארת כאידיאלית מתרחבת לאידיאלית יותר ויותר,גם לאחר שתגיע כבר לאותו תדר. למרות שיש הרבה טכניקות ללמוד מדיטציה ההצלחה לא קשורה לטכניקה כזו או אחרת או למשך התירגול,ההצלחה קשורה לפרמטרים נפשיים,רגשיים ומנטליים בעיקר ולכן יהיה שוני בין מתרגל אחד למשנהו ובין תרגול בזמנים שונים של אותו אדם.לא להיתיאש מחוסר ``הצלחה`` ,לא לבקר את עצמך ולהמשיך לתרגל-חוסר ``ההצלחה`` הכרחי כמעט. בהצלחה!

למעלה