מדיטציה

child12

New member
מדיטציה

שלום רב
אשמח לתגובה של כל אדם שירצה בפורום.

יש לי 3 שאלות חשובות על מדיטציה טרנסנדטאלית.

המקרה: חבר שלי תירגל מדיטציה טרנסנדטאלית במשך 3 עד 4 חודשים.

לפי מה שהוא סיפר לי , הוא נפגע יותר מאשר זה תרם לו.

הוא מספר על כ - 20 השפעות שליליות מול כ - 10 חיוביות.

התרומה היתה מבחינה קוגניטיבית - זיכרון, ריכוז , אינטלגנציה.

הוא נפגע הרבה מבחינה נפשית, רגשית - חברתית , נפשית ופיזית.

דוגמאות לפגיעה: כאבי בטן, כאבי ראש, ניתוק מן המציאות, הזיות, חרדה במקומות מסוימים, הבעות פנים מוזרות וקשר עין מוזר, שמיעת קולות מוזרים ועוד.

בעקבות כך, הוא החליט להפסיק תירגול מ"ט. הוא נמצא כהיום ב - 25 ימים של גמילה.

שאלות שלי : 1. האם המדיטציה הטרנסנדטאלית נחשבת לכת מסוכנת ולטכניקה היפנוטית מסוכנת?

2. מה דעתך על המדיטציה הטרנסנדטאלית?

3. מורי המ"ט ומתרגיליו אומרים כי המדיטציה הטרנסנדטאלית היא המדיטציה הכי הכי טובה בכל התחומים , הן מבחינה נפשית, הן מבחינה גופנית וכו'.
כמו כן, הם אומרים כי היא יותר טובה מכל מדיטציה אחרת ומעניקה יותר רגיעה , ביטחון, מיצוי פונטיציאל בכל תחומי החיים וכו'.
האם זה נכון?
מה אתם אומרים על כך?
מה אתם חושבים על כך?
האם 600 מחקים התומכים במ"ט הינם נכונים?

אם תרצה , אז תוסיף מידע נוסף.

תודה רבה מראש

ינוקא1

New member
היי.

ראשית , אין לי מושג אם אתה "אמיתי" , אני חושד שלא.

אבל למקרה שכן :

כל תרגול רוחני יכול להיות ברכה לאדם אחד , וההיפך מברכה לאדם אחר.

תרגול רוחני אינטנסיבי לאדם שלא מורגל אליו , בהחלט יכול לגרום לתופעות שציינת.

(זה בערך כמו שאדם יחליט לרוץ 10 קילומטרים , ללא אימון וללא התקדמות הדרגתית).

המדיטציה הטרנסדנטלית איננה טובה יותר או פחות מטכניקות מדיטטיביות אחרות.
השאלה היא רק למי.
כמו כל טכניקה , יש אנשים שהיא תתאים להם יותר , ויש אנשים שהיא תתאים להם פחות.

מי שמקדש את הטכניקה שלו והופך אותה להכי טובה , מעיד על עצמו שעדיין לא הגיע אל "הנקודה".

כי האמת היא שאין למדיטציה דרך קבועה , ואין להתקדמות רוחנית דרך קבועה.

כנ"ל גם אצל אותו אדם , בזמן מסוים בחיים יכולה להתאים טכניקה אחת , ובזמן אחר בחיים טכניקה אחרת.

לילה טוב ובהצלחה.

מדיטציה טרנסנדנטלית

הו, זוהי הפעם הראשונה שאני נשאל בפורום אודות מדיטציה זו.
אינני יכול לספק לגביה תשובה מלאה, מדוייקת, מוסמכת ואובייקטיבית; בין היתר מפני שלא עברתי את ההכשרה של הארגון המלמד אותה.
אינני יכול לדעת מה באמת מלמדים שם באותו ארגון, מבלי ללמוד זאת בעצמי... ובינתיים אין לי כל כוונה לעשות זאת (מרוצה לחלוטין ממה שברשותי).
אז חלקית, דברי מבוססים על ניחושים והשערות.

יחד עם זאת, כמומחה למדיטציה בעל הכרות עם מגוון רחב של טכניקות ושיטות מדיטציה, בהן הכרות שטחית עם הטכניקה המסויימת הזאת - בעיקר באמצעות עבודתי עם תלמידים ותלמידים לשעבר שלה שאף הדגימו לי אותה (אך הם אינם מדריכים מוסמכים ויתכן שהבינו באופן שגוי את מה שניסו ללמד אותם) - יש באפשרותי להביע את דעתי, בערבון מוגבל מאד.

ובכן, לפי מה שנדמה לי, בינתיים (ועשוי בהחלט להתגלות כשגוי לגמרי, בעקבות היחשפות לעובדות נוספות):

1. המדיטציה הטרנסנדנטלית היא טכניקה שמשפיעה באופן שונה על אנשים שונים. "שונה", אין פירושו "לא חיובי". אנשים יכולים להיות מושפעים ממנה באופנים חיוביים מגוונים.
2. לחלק מהאנשים (רובם? רובם המכריע? אינני יודע) היא מהווה גורם חיובי ומועיל מאד בחייהם.
3. לחלק מהאנשים (אינני יודע אם מדובר במיעוט זניח או בהרבה יותר מכך) היא מהווה גורם שלילי ומזיק בחייהם.
4. אני מעריך שהאנשים מהסעיף הקודם, בחלקם לפחות, נמצאים בקטגוריה זו עקב אופן הישמעות שגוי להוראות המדריך שלהם.
5. להערכתי ולהרגשתי הארגון פועל בתום לב, יחסית למקובל כיום בקרב ארגונים; ומשתמש בשיטות הוראה יעילות ואחראיות יחסית (הכל יחסי... אני בטוח שיש בתי-ספר מסורתיים הרבה יותר יעילים ואחראיים, שלא לדבר על מקיפים ויסודיים... פשוט מדובר בתחום שהסקלה בו רחבה מאד, החל משרלטנים גמורים וכלה ב"קוסמים טובים" של ממש).
6. אינני יודע מה תקפות המחקרים המדעיים אודות המדיטציה הטרנסנדנטלית. למיטב ידיעתי יתכן שהם כל דבר, החל משגויים ושקריים וכלה בדברי אמת חיים (שזה קשה להניח, לאור הכרותי עם המנגנון המדעי). אני מניח שהם אי שם באמצע, יותר בכיוון הראשון, המטעה; אך יתכן מאד שאני הוא זה שטועה.

כטכניקה, אני משוכנע ובטוח שאפשר להשתמש בה בצורה טובה ומיטיבה, אם יודעים כיצד לעשות זאת.
אינני בטוח שמדריכי המדיטציה הטרנסנדנטלית יודעים תמיד כיצד להביא את האנשים להשתמש בה בצורה נכונה, בצורה טובה ומיטיבה.
כך שמשתמש שיודע להשתמש בה נכון - יודע; ומי שלא - עדיף לו להימנע מלתרגל אותה.

פגשתי אנשים שלמדו בעבר מדיטציה טרנסנדנטלית וזנחו אותה...
ואז למדו דברים אחרים, שעזרו להם מאד...
ואז, בעקבות הידע החדש והחשוב שבתוכם - יכלו לחזור גם למדיטציה הטרנסנדנטלית ולהשתמש בה בצורה נכונה ומיטיבה, כך שהיא הפכה להיות כוח משמעותי וחיובי מאד בחייהם.

אחלק לרגע את אפשרויות לימוד המדיטציה הזמינות כיום בעולם לשלוש:
1. טעויות, שרלטנות, שגיאות, הזיות וכדומה.
2. מגוון דברים טובים ונכונים אך מוגבלים, המבוססים במידת מה על מכניזמים עקיפים, אמונות תפלות וכדומה ונעדרי הבנה מדוייקת של מה שבאמת מלמדים ואיך.
3. לימודים מדוייקים, ישירים, מלאים, המבוססים על הבנה אמיתית ומלאה של מה שמלמדים ואיך; שם אין צורך בניחושים או בחזרה על מסורות מעורפלות וברורות למחצה, למשל.

כרגע נדמה לי שהמדיטציה הטרנסנדנטלית משתייכת לקטגוריה השניה.
במקרה הטוב, היא נציגה מובחרת של קטגוריה זו (אינני יודע זאת).
מנסיוני האישי, מי שלמד מדיטציה טרנסנדנטלית בעבר ועובר ללמוד בבית-ספר מהקטגוריה השלישית, איננו זקוק לה יותר, מפני שעומדות לרשותו דרכים ישירות יותר, עמוקות יותר ומקיפות יותר, למקום שאליו היא עשויה לאפשר להיכנס.

למי שהחליט ללמוד מדיטציה טרנסנדנטלית, אמליץ:
לקחת בחשבון שיש הרבה מאד אנשים שנהנים ממנה מאד. לפחות כך הם מדווחים. שיש גם כאלה שלא. שילמד אותה בתשומת לב ובזהירות... ושיחזור אליהם לקבל עזרה וכוונונים לפי הצורך.
ויחד עם זאת, שיהיה ערני - ואם המדיטציה איננה משפרת את חייו ואף עושה את ההיפך, שיידע להפסיק עם זה מיידית וללא היסוס.
בתקווה שהמדיטציה הזאת, עבורו, תהא כמובן מדוייקת ונכונה ותשדרג את חייו, שלפי עדויות רבות זאת אפשרות סבירה מאד.

אולי שווה למי שניגש ללמוד אותה, ליצור בתוכו תחילה תמונה קורנת וממגנטת של חייו החדשים, של עצמו החדש... משהו ברור ונעים, שמתחיל להתממש במידת מה כבר מעצם התמקדותו בו. ואז, הכוח החדש הזה שנכנס לחייו בדמות המדיטציה הטרנסנדנטלית, יהווה להערכתי (בשאיפה) את המגבר או ה"Enter" שאכן יאפשר לכך להתרחש עשרות מונים חזק ועמוק יותר מאשר בלעדיו.

למיטב הבנתי כרגע, ה"עליהום" כלפי הארגון הזה, מהזווית הכספית שלו, איננו מוצדק. ההשקעה הכספית נשמעת לי סבירה ואפילו צנועה, יחסית למה שנותנים בתמורה (לדוגמה, האפשרות לקבל הדרכה חינם לכל החיים).
קיבלתי גם את הרושם שהארגון פועל מתוך כוונה טובה ומיטיבה, להביא מזור לאנושות. זה יפהפה ומוערך מבחינתי.

ועוד נקודת זכות למדיטציה הטרנסנדנטלית,

שמשום מה לא ציינתי מפורשות, הגם שהיתה בתודעתי בעת הכתיבה: היקף ההפצה שלה.

הארגון המלמד אותה מפיץ אותה ביעילות חסרת תקדים על-פני הפלנטה שלנו.

בדרך כלל דברים המופצים בקנה מידה כזה, מתעוותים ומשוטחים ללא היכר. לפי התרשמותי, זה לא המצב במקרה שלפנינו.

נכון שלהפצה מסוג זה יש גם מגרעות ושיש צורות הפצה וידע אחרות לגמרי, הרבה יותר עמוקות ויעילות, שאינן ניכרות תמיד על פני השטח, אולם בכל זאת - דומה כי הארגון עושה עבודה מרשימה ביותר בנסיונו להביא מזור לאנושות.

הבהרה / הרחבה של הפיסקה האחרונה

יש סוגי ידע אחרים לגמרי מהמדיטציה הטרנסנדנטלית, שלמיטב ידיעתי הינם הרבה יותר עמוקים, מדוייקים ומקיפים, אשר מופצים בצורה הרבה יותר טובה ממנה, אם כי שונה בתכלית. לצערי, המלים "הרבה יותר" שבהן אני משתמש כאן, בכוחן להטעות, מפני שזוהי לא תחרות וגם לא באמת השוואה, אלא פשוט רבדים שונים לגמרי של ידע ודרכי הסתכלות על העולם והבנה שלו. יש מקום לכולם... והמדיטציה הטרנסנדנטלית מרשימה וטובה בדרכה, הגם שאין היא יכולה להחליף או לבוא במקומם של דברים רבים אחרים, שאינם מצויים כלל בתחומה.

אז כעת, ידידי,

תשובות מקצועיות.
ממורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית מזה 40 שנה.
זה בניגוד ל-"דעות" שהביעו אנשים נפלאים, אבל, אינם מכירים את הנושא, אלא רק מרכילות ששמעו עליו.

לפני כן.
אבקש ממך לפנות אל "החבר" שלך שייצור איתי קשר ואבדוק איתו ישירות מה הבעייה כך שיוכל להיות מרוצה ב-200% מהתוצאות של התירגול שלו.

לכל מכשיר, יש "הוראות הפעלה".
גם למדיטציה המיוחדת הזו.
אם אדם לא נוהג לפי הוראות ההפעלה (מה שמוכר בעולם כ-RTFM) כל מיני דברים יכולים לקרות למכשיר או לו.
לקבלת "הוראות ההפעלה" האלה, מועבר הקורס ללימוד המדיטציה הטרנסנדנטלית.

אחת מהוראות ההפעלה היא, במשך 4 החודשים הראשונים של התירגול, להיפגש לפחות פעם בשבועיים עם המורה, כדי לודא שביעות רצון מלאה מהתירגול.
לאחר מכן בשנה הראשונה לפחות פעם בחודש.
לאחר מכן, לפי הצורך או הרצון.
שמת בטח לב שהדגשתי את המלה לפחות.
אם יש איזו בעייה שהיא עם המדיטציה, איזה קושי שהוא, לא לחכות שבועיים או חודש, לפנות למורה שלך מייד.

שאל את החבר שלך, כמה פעמים הוא פנה למורה שלו.
אם פנה שוב ושוב ושוב והבעייה לא נפתרה, שיפנה, כמו שהמלצתי למעלה, אלי.

עם התלמידים שלימדתי (כשהגעתי ל-3,000 הפסקתי לספור) ועם עשרות אלפים אחרים איתם אני בקשר, מ ע ו ל ם לא שמעתי על פנטזיות כמו שאתה מתאר.
התהליך הוא טבעי לחלוטין, במידה ומתורגל נכון, אין שמץ של אפשרות של סיכוי שזה שיקרה.

לגבי השאלות שלך:
1. לא. לא.
2. הדבר הנהדר ביותר שיכול לקרות לאדם.
3. המדיטציה הטרנסנדנטלית שונה מכל סוג אחר של מדיטציה.
במחקרים בהם נעשו תוצאות השוואתיות, היא יצאה תמיד וידה על העליונה.
המחקרים טובים ונכונים.
כיום המספר כבר מתקרב ל-700.
רובם פורסמו בכתבי העת המדעיים היוקרתיים ביותר.
כתבי-עת שלא מפרסמים כל דבר.
מחקרים אלה עבור peer-review של קבוצת מדענים של הג'ורנאלים האלה ונמצא מהימנים לחלוטין.

אני יודע ב ד י ו ק מי אתה.
לאחר התכתבויות אתי של מאות מיילים, אתה לא מתבייש להוציא משהו כזה מתחת לידיך?

ינוקא1

New member
ולמרבה הפלא ,

גם אתה שהוצאת מתחת ידיך אלפי מתרגלי מ"ט , ומומחה לתעופה יוגית , עדיין אינך במצב של הרמוניה מושלמת עם כל בני האדם בעולם.

אפילו לא עם כאלו שהתכתבו איתך מאות מיילים.

גם אני

ש-"...
הוצאתי מתחת ידי אלפי מתרגלי מ"ט , ומומחה לתעופה יוגית..."
לא אוהב מתחזים.
מקווה בכל לבי שלימדו את המדיטציה הטרנסנדנטלית ויהפכו לאנשים יותר חיוביים.
לרוב, זה לא קורה.
אנשים שעשרות פעמים שואלים את אותן השאלות, שוב, ושוב, ושוב, מקבלים תשובה.
ו...מצפים בכל פעם לתשובות שונות.

ינוקא1

New member
נו , אז אם האנרגיות שלך יכולות להביא שלום עולמי

הן אינן יכולות לפתור בעית התחזות קטנה ?

אין לי כל בעייה

עם התחזות.
קטנה או גדולה.

האנרגיות שלי אינן שונות מהאנרגיות שיש בפוטניציה לכל אחד ואחת.

lightflake

New member
תשובה טובה גליקר

כל הכבוד שאתה נותן ערבות אישית

child12

New member
תגובה,

שלום לך גלייקר,
אני לא שלחתי לך שום אימייל, ואתה לא יודע מי אני.
אפילו אם אתה חושד שזה הבן אדם שאתה חושב , אז תשכח מזה זה לא אני.
אני בחיים לא דיברתי איתך במייל ולא טלפונית.

המדיטציה הטרנסנדטאלית פגע בחיים של חברי , חברי כעת מנותק מין המציאות ומרגיש כל מיני כאבים בראש ובבטן .
למזלו הוא עזב את הגוף של מ"ט והוא כבר כ-35 ימים לא מ"ט.
הוא טוען שהטכניקה הזאת היא טכניקה היפנוטית מסוכנת לאדם ופוגעת בנפשו.
כמו כן, את המ"ט ניתן ללמוד דרך האינטרנט - יושבים חצי דקה בעיניים עצומות ואז חושבים את המנטרה ללא מאמץ ונותנים להכל להיות ( למחשבות , לרגשות וכו').
כאשר האדם מרגיש כי המנטרה נעלמת , אז חוזרים עליה בשקט וממשיכים לחשוב עליה ללא מאמץ.
תאימנו לי זה נשמע משעשע ונחמד, אך חברי נפגש מזה בצורה איומה וכואבת.
הוא עצמו לא מציע לתרגל את המ"ט , ואני גם מציע שלא.
תעשו מה שבראש שלכם.
אני לא קובע לכם כלום.
לי לא אכפת זה החיים שלכם, פשווט זה דעתי .
"איש איש באמונתו יחיה"
ד"ר דניאל, הרפואה המודרנית לא מכירה במדיטציה הטרנסנדטאלית כשיטת טיפול ולא כטכניקת הרגעה.
הרפואה אומרת כי כ - 70 אחוזים מהמתרגלים נפגעים והשאר מרווחים.

מה אתם חושבים חברים ?
האם הינכם תנו 7630 ש"ח כדי למוד מ"ט?
האם אתם לא מפחדים שתהיו אחד מ - 60 עד 70 אחוזי נפגעים?
אשמח לקבל תגובתכם

תודה,
child12

שלום לך ילד (12)

מישהו בפורום ראה פעם עבודה של google traslate לעברית?
ככה נראה הפוסט הזה.
חחח.

כדי להתייחס לגופו של עניין, אוכל רק לאדם ספציפי.
לא לסיפור.
אם החבר הזה יפנה אלי (במסר אישי, באימיל או בטלפון) אוכל לראות מה הבעייה, ואם יהיה מעוניין, לפתור אותה.

המדיטציה הטרנסנדנטלית לא דומה כלל להיפנוזה.
לא בשיטה עצמה ולא בתוצאות שלה.

אני לא מבין אותך.
אם זו "...טכניקה
היפנוטית מסוכנת לאדם ופוגעת בנפשו..." למה אתה מנסה להראות לאנשים "איך עושים אותה" כאן בפורום?
אין לך כל שמץ של מוסר?

אבל, את המדיטציה הטרנסנדנטלית, לצערי, אי אפשר ללמוד באינטרנט.
היא נלמדת אחד לאחד עם מורה מוסמך.
היא מותאמת לכל אחד אישית והתקדמות הלימוד נעשית לפי ההתנסויות של אותו אדם ספציפי.
מי שאומר אחרת לא מבין מהי המדיטציה הטרנסנדנטלית.

אם הרפואה המודרנית רואה בשחרור ממחלות לב, גידולים (כולל סרטן), סכרת, עישון, אלכוהוליזם, מחלות עצבים, משימוש פעוט באינטליגנציה או ביכולות שלנו ועוד ועוד כ-"פגיעה", אז אכן, 70% (ולפעמים עד כמעט 90%) נפגעים.

אני לא יודע מאיפה הבאת את השטות הזו.
לעומת זאת משרד הבריאות הישראלי הצהיר לאחר בדיקת מומחים וועדה:
א. שאין בתירגול הזה ש ו ם סכנה בריאותית.
ב. למרות שהיא לא באה במקום טיפול רפואי, היא מסעיית ב פ ת ר ו ן של בעיות בריאות שכרוכות במתחים, חרדות ומצבי אי-שקט.

אתה חי כנראה בהיסטוריה מ א ו ד עתיקה.
מ ז מ ן המחיר הוא לא 7630 ש"ח.

child12

New member
הוכחות לכך שמ"ט הינה טכניקה פוגענית

שלום לכולם,

להלן מספר לינקים המעידים על כך שמ"ט היא טכניקה פוגענית ולא מיוחדת כפי שאומרים:

1.בשני בתי ספר הופעלו תכניות שהתבססו על טכניקת "מדיטציה טרנסנדנטלית", שגם היא הוגדרה מסוכנת. בדוח כתב המבקר כי באשר לזו, "נמצא היא כרוכה בסיכונים נפשיים לתלמידים העוסקים בה".
לקוח מתוך הלינק:
http://www.mako.co.il/news-israel/education/Article-7ff387cf9180731018.htm
2. יד לאחים: http://www.yadleachim.co.il/?CategoryID=111&ArticleID=103
3. יעוז ( מורה לשעבר של מ"ט): http://www.haayal.co.il/thread_172839
4. http://www.oocities.org/anti_tm_israel/
5. כתות נוספות, שחלקן פעלו גם בישראל, מופיעות אף הן בדו"ח תעסה-גלזר, בהן: סיינטולוגיה, המרכז לדיאנטיקה; אימן, מרכז לידע מתקדם; אסט, המרכז הישראלי לפריצת דרך; מדיטציה טרנסצנדנטלית (מהרישי מהש יוגי); בהגואן ראז'ניש; אננדה מרגה; כנסיית האיחוד ("מוניס"); החברה הבינלאומית למען תודעת קרישנה; שליחות האור האלוהי, (גורו מהרג'י ג'י); אצבע אלוהים
לקוח מתוך הלינק : http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/orgs/mystic_cults_1/mystic_cults_1.html
6. קטע רדיו: 3 דקות וחצי ראשונות -
לינק: http://ondemand.eol.co.il/episode/733/115-114/10/מדיטציה-חלק-א
7. יש גם מאמר שבו מסופר שהחתימו שני בני נוער בני 14 על כך שמ"ט תביא להם מלא אושר וטוב, אך המאמר מספר שהיה אחרת.
כמו כן, הוא מספר שמ"ט הינה כת מסוכנת וטכניקה היפנוטית מסוכנת.
הלינק אין לי כי זה היה בעיתון מזמן.
8. עד: מורה לשעבר של התנועה: http://www.suggestibility.org/
9. כנ"ל: http://www.suggestibility.org/whatIsTmLongIntroLecture.shtml
10.ההשפעות שנגרמו בעקבות תרגול מ"ט ( זה באנגלית): http://tmfree.blogspot.co.il/2008/01/why-i-believe-transcendental-meditation.html

אשמח שתראו את הלינקים.
עשו כפי רצונכם.
אשמח לתגובות.

שבת שלום

ינוקא1

New member

רוב ככל האנשים שפגשתי שתרגלו מ"ט , היו מרוצים.

ועם זאת , הבאת דברים מאוד חשובים , וכפי שטענתי קודם - מה שעוזר ונכון לפלוני , לא בהכרח עוזר ונכון לאלמוני.

אני בטוח שכמו בכל טכניקה , יש אנשים שנעזרו בה ויש אנשים שניזוקו ממנה , והקישורים שהבאת מוכיחים זאת.

הכלל הוא לא לשים את הדגש על טכניקות , אלא לשים את הדגש על האדם מולינו , על צרכיו ועל יכולתו.

כנ"ל לא להבטיח הרים וגבעות וניסי ניסים.

מורה טוב וטכניקה טובה הם בדרך כלל אנשים פשוטים וצנועים - לא כאלו שישגעו אותך שהשיטה שלהם פותרת את כל הבעיות , ולא מסיונרים.

רבה בכל אופן.

אתבסס על דבר אחד

שעובר בדבריך בחוט השני.
דוח סגנית שר החינוך הגב. תעסה גלזר.
האם ידוע לך אם הדוח פורסמם בצורה רשמית?
כשמגדירים תירגול כדבריך כ-"...
כת מסוכנת וטכניקה היפנוטית מסוכנת...",
והדוח הופק ע"י סגן שר בממשלת ישראל, האם זה אפשרי שאותו תירגול לא יוצא מייד אל מחוץ לחוק?
האם זה אפשרי שהאגודה הבינלאומית למדיטציה בישראל, הגוף שמלמד את המדיטציה הטרנסנדנטלית, כמעט 40 שנה אחרי הדוח המפורסם, עדיין מקיימת את הפעילות שלה.

האם אתה ראית את הדוח?
אני מתכוון לדוח עצמו, לא מה שמישהו כתב עליו?
אשמח אם תצטט לנו מה היו מסקנות הדוח על המדיטציה הטרנסנדנטלית (ספציפית. לא על כל ה-"כתות").
עשה את זה ותהיה לך מעט זכות לדבר על הנושא.

למעלה