מדיטציה

איזה מכות זן אתה נותן פה...

יפה, אהבתי

מי שקשה כמו עץ חוטף מכה

מי שגמיש כמו מיים
המכה עוברת דרכו

מה איתך?
אתה עץ או מיים?

lightflake

New member
הוא יותר קשה ממני

אבל אומרים שככל שהעץ יותר קשה
לוקח לו הרבה זמן להדלק
אבל אז איך הוא בוער!

אל תאמין לזה

זה כמו לקדם את השלום ע"י מלחמה
כמו לאכול היום הרבה כדי שיהיה יותר קל להתחיל דיאטה מחר

אם התודעה שלך היא "אני צריך להתרכך"
אתה לא תהיה רך
אתה תהיה אחד שצריך להתרכך.

neophile

New member
יש תרגולים שונים למטרות שונות

אבל אם אתה שואל האם יש איזה שהוא תרגול אחד בלבד שנכון וכדאי לעשות אז לא נראה לי .

בסופו של דבר מדיטציה היא חלק מדרך רוחנית ולא להפך , ומה שמתאים בשלב אחד כבר לא יחדש שום דבר ברמה מתקדמת יותר , זה כמובן דיבור כללי ושטחי למדי .

neophile

New member
מה זה מדיטציה בלי דרך רוחנית ?

זה לדעתי השאלה הרלוונטית יותר , מה גם שככה יש קונטקטסט לכל ה"סיפורים והמשמעויות שלהם" .

אכן שאלה מצויינת

מהי מדיטציה בלי דרך רוחנית.

ועוד שאלה טובה היא איזו דרך תחשב לדרך רוחנית?

neophile

New member
באופן כללי

דרך רוחנית היא דרך מהיחסי למוחלט .
כמובן שזה מבחינה רעיונית , מבחינה פראקטית מדובר בפיתוח היכולות שלנו , לדוגמא היכולת להיות .

אבל מהו היחסי? ומהו המוחלט?

ומה זה להיות? באיזה מובן להיות?
בלי לברר את כל זה לא באמת מבינים מהי דרך רוחנית.

neophile

New member
אם כבר

לברר את זה - זאת דרך רוחנית , בין השאר.

ודרך רוחנית אתה לא יכול להבין , אתה יכול ללכת בה ולהבין אבל אף פעם לא את הדרך כולה ,כי עוד לא הלכת בה ..

neophile

New member
אני יכול

למעשה יש ערך רב בלדבר על מה שאתה לא יכול להבין וכשאתה אומר שאתה לא מבין .
כשאתה מרגיש את החוסר הבנה , את החולשה .

יש ערך בלומר שאתה לא מבין ואת הדרך לא ניתן להבין כי הדרך היא הבנה , רק מה שנמצא מחוץ להבנה יכול לראות אותה ואנחנו בטח שלא יכולים להיות מחוץ להבנה אלה רק במסגרתה שהיא מסגרתנו .

מעבר להבנה יש רק הכרה בבורות , אז טוב לעלות לשם כדי לקבל הבנה במה שאנחנו חושקים להבין ..אבל אין טעם להשאר שם מפני שמהכרה של בורות יכולה לבוא רק תועלת מסויימת בלי שהיא הופכת לחכמה באמצעות הבינה , יש פה מסע שלם לעבור .

הדרך הרוחנית

זו ההגדרה שאני מציע.

הדרך הרוחנית היא הדרך של הרוח.
אפשר לחלק את הדרך (החיים) של כל אדם לשניים.
הדרך החומרית:
היא עקבות רגליו בעולם, הדיפלומות שלו, העבודה שלו, כמה כסף יש לו בבנק, הנכסים שלו, מספר האנשים שהוא מכיר וכו - כל מה שהוא בר כימות וזיהוי מוגדר.

הדרך הרוחנית:
מידת האושר שלו, הסיפוק, העצבות, תחושותיו, מחשבותיו, הלך רוחו, סיבלו ושלוות נפשו ועוד הרבה מושגים שם מטבע עובר לסוחר בין אנשים אל אף שאף אחד לא באמת מבין את מהותם האמיתית.

כל אדם הולך בדרך החומר ובדרך הרוח
וכמו בהרבה תחומים אחרים גם כאן לכל אדם יש את המאזן שלו
במידת הפוקוס שכל אחת מהדרכים ההלו מקבלת בחייו.

לצורך העיניין השתתפות בפורום זה מוסיף למידת הפוקוס של אדם על דרכו הרוחנית.
באופן לא מפתיע, מי שגם כותב
מוסיף למידת הפוקוס על דרכו החומרית, שכן הודעה כתובה היא עקבות בחול.

neophile

New member
אני לא כלכך מסכים

כלומר , אני מכיר את החלוקה הזאת אבל היא לא עוסקת ברוחניות אלה בפסיכולוגיה או טיפולוגיה ליתר דיוק ויש הרבה יותר משתי טיפוסים פסיכולוגים .

אני אישית מסתכל על הנושא הזה דרך ראי האסטרולוגיה .
אין ספק שיש אנשים שמתעניינים בדברים גבוהים יותר אבל זה לא חייב להיות לימוד רוחני , גם מי שבוחר להיות קרייריסט למשל -שואף לגבוה יותר .
האינטרנט הוא גם סוג של עיסוק "גבוה" יותר במעגלים חברתיים רבים , חוצה גבולות ..במהירות האור .
וכמובן שדת ולימוד דתי הוא גם עיסוק רוחני , אל תשכח שבמשך רוב ההיסטוריה הדתיים היו גם שומרי הידע כמו הכהנים במצרים ואחרכך הנוצרים .

וגם מה שהוא "חומריות" זה כל מני תכונות פסיכולוגיות , כמו רצון לרכוש רכוש ,כמו התחושה ברחם , יצירתיות , למידה .

אבל דרך רוחנית זה משהו אחר , זאת דרך של התעוררות , של התעררות .

למעלה