מדיטציה קבוצתית

drall

New member
מדיטציה קבוצתית

בוודאי תשמחו לדעת שהעפתי סוף כל סוף את הסקר המעצבן על התיקשורים ובמקום זה הכנסתי סקר שנוגע למדיטציה קבוצתית. הנושא הזה כבד , סבוך ומלא בדעות מנוגדות ואני חושב שראוי שניתן עליו את הדעת , בייחוד אם כבר גמרנו לדבר על זכות הבחירה. אז מה דעתכם? דרול

אינקה

New member
../images/Emo20.gif להחביא מחט בערימה של שחת

מדיטציה קבוצתית היא בראש ובראשונה פעילות חברתית, וככזו היא מתאימה רק בשלבי לימוד הטכניקה ומידי פעם כהשראה אנרגטית הדדית. מעבר לכך נוצרת תלות בקבוצה ובאנרגיות שלה, תלות העלולה לפגום בעצמאותו ה"רוחנית" של האדם.

hary1

New member
מדיאציה קבוצתית

מדיטציה בקבוצה טובה הרבה יותר ממדיטציה לבד למרות שגם לבד זה מעולה. לגבי קבוצות המחקרים הוכיחו שזה יעיל לאין שעור מאשר מדיטציה לבד. נוסף לכך מחקרים הוכיחו גם שמדיטציה טרנסנדנטלית בקבוצה יכולה להביא לשקט ולהקטנת אלימות וזה בדיוק מה שאנו צריכים בימים אלו. דוגמה יפה היא השקט עכשיו בצפון כאשר בדיוק עכשיו ובדיוק למטרה הזו כינסו קבוצה של מודטים המתרגלים את טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית בכפר בלום בצפון על מנת להרגיע את הרוחות שם. אני יודע שיש כאן רבים בפורום שמשום מה מתנגדים לטכניקה הזו אבל מה לעשות, עם עובדות קשה להתווכח ולא חשוב אם תקראו לזה מדיטציה או משהו אחר זוהי טכניקה מוכחת להבאת שלום!!! לפרטים נוספים: http://www.7000.org.il

אינקה

New member
../images/Emo20.gif חבל שהחיזבאללה לא קוראים מחקרים

יש להם דעה שונה על המ"ט כנראה. ככה זה. עד שאתה בטוח שהגעת למשהו - היקום בא וטורף לך את הקלפים. ללמדך שאי אפשר להאחז בכלום, גם לא ב"מחקרים". בסוף הכל חוזר אל האינסוף.

drall

New member
נראה לי שהם השתתפו במחקר כזה

והוא יצא מכלל שליטה, כמו עוד הרבה מחקרים שעשו על המ"ט ובגלל שקיבלו תוצאות הפוכות ממה שציפו , אף אחד לא שמע עליהם. חוץ מזה , נראה לכם שמישהו ישלם שבע עשר אלף שקל בשביל קורס סידהיס רק בשביל לשבת בכפר בלום ולחקות סוללת פטריוט אני בעצמי עשיתי מחקר מאוד מקיף על המ"ט ופירסמתי אותו בפורום אי או אל לפני כמה חודשים ואני חייב לציין שאת התוצאות של המחקר הזה חבורת המ"ט לא תפרסם באתר שלה. דרול

hary1

New member
הרבה אנשים שמעו על המחקרים

כל המחקרים הינם נחלת הכלל ופורסמו במגזינים המכובדים ביותר בכל המחקרים התוצאות היו למעלה ומעבר למה שציפו. ולגבי התשלום, מחיר הישיבה בכפר בלום הינו נמוך מאד מכיוון שהוא מסובדסד ע"י יהודי שהחליט שהדרך היחידה להשקיט את האזור הוא להביא את המודטים לשם ולכן החליט לשלם את שהותם במלון.

hary1

New member
נהפוך הוא

אם אתם רוצים דוגמה חיה אז תסתכלו על גבול הצפון היום החיזבאללה אמנם לא קורא מחקרים (הם כתובים באנגלית לא בערבית) אבל בכל זאת הם שקטים וכל זאת למה מכיוון שהתארגנה קבוצה שנמצאת שם כעת וגם אני נוסע לתגבר אותה היום.

hary1

New member
הפגזים לא הרסו את המחקר

שימו לב למה שקרה בשבוע האחרון, החל מיום שני שעבר שקט בצפון. זה אמנם לא מחקר אבל זה היה בתאום מושלם עם קבוצה שהתכנסה בכפר בלום לתרגול משותף של מדיטציה טרנסנדנטלית. אז האם מישהו עוד רוצה לומר שפגזים הרסו את המחקר?

מודט1

New member
זה נכון אך מה עם "סאטסאנג"...

האין המשמעות "חברה טובה" או "חברת קדושים". "תלות" ו"רוחניות" הן שתי מילים שלא מסתדרות יחד. אדם שמפתח תלות זקוק לעבודה על רוחניותו. והקבוצה דווקא מביאה לשחררו ולא להפך. תלות אפשר לפתח בכל דבר למי שרוצה להתלות. אך חברה טובה מחזקת, תורמת, מעודדת. מה גם שלקבוצה יש יתרונות רבים נוספים. לאדם המבין ענין אין חשש, בדיוק מאותה סיבה שאין לא מה לחשוש מהרעלת כיבה, או מאשתו... בקיצור, מפגשים מידי פעם בקבוצה, או יצירת קבוצה, יכולה להיות לעזר ולא רק למתחילים.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif חברתם של קדושים

"סאנטנגה" היא השראה ישירה ב"חברתם" של קדושים - משוחררים בעודם בחיים. בחברה כזו ההשראה הרוחנית עוברת גם ללא מילים. משום כך ל"סאנטנגה" אין שום קשר למדיטציה קבוצתית עם מתרגלים אחרים שאינם נאורים. חשוב מאוד להבין את ההבדל בין הדינמיקה של האווירה והאנרגיות הקבוצתיות - להשראה ישירה של האמת על ידי אדם הנמצא באמת זו. לראשונה תועלת מוגבלת ואף אפשרות ליצירת תלות ובלימת ההתפתחות הרוחנית, אך חברתם של "קדושים" היא חברתה של האמת עצמה וכעל כן היא אימון רוחני מתעלה בפני עצמו.

מודט1

New member
"סאטסאנג".

סאט-שש. סאנגה-מפגש. המשמעות הוא מפגש בין השואפים לרוחניות, מפגש המעורר את הרוחניות. אם אדם המחפש תלות מגיע למפגש כזה, הרי המקום ישפיע אליו, ויסיר ממנו את רגשות התלות. ישיבה לפני מואר הינה משהו אחר. האם נתקלת או מישהו אחר בזממנו או בזמנים אחרים במפגש של כמה נאורים יחד... מפגשי "מדיטציה" אמורים להיות מפגשים מעוררי השראה, ואם הם לא יותר ממפגש חברתי, יש טעם לפגם אבל, עדין ישנו סיכוי יותר מ"סתם" מפגש לחובבי קריקט... יום חרות שמח.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif חשבתי לתומי

שמדיטציה זה קצת יותר מטכניקה להשקטת מחשבות או הרפייה. חשבתי שמדיטציה קשורה איכשהו לחיפוש עצמי ובחינה עצמית ישירה של התפיסה. חשבתי לתומי שבחינה של התפיסה אינה יכולה להתבצע לאור הנחת יסוד בקיומם של אובייקטים חיצוניים. אולי טעיתי?

drall

New member
כן , טעית

מדיטציה היא דרך שהמטרה שלה משתנה , לכן כל הנחת יסוד לגיטימית בנקודת ההתחלה וגם בכל נקודה אחרת דרול

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מדיטציה אינה דרך אלא מהות

ואני תמיד שמח לטעות נכון

drall

New member
איזה מהוט?

אחד שנוהג בפיל. אני בדרך כלל שמח לתקן אותך כשאתה מתחיל להפריח סיסמאות דרול

מודט1

New member
דרך אגב דרול, אתה מכיר את הסיפור על

אם תרצה ישנו סיפור נחמד על ה"מהוט השוורר בכול".

למעלה