מדיטציה למתחילים

drall

New member
בפונה לא מלמדים מדיטציה

כשנכנסים מקבלים חוברת של חמישה דפים שכתוב בה מה מתרגלים ואיפה ובזה נגמר השיעור. בפונה יש גם קורסים , חלקם ארוכים שנמשכים כמה שבועות , חלקם מאוד ארוכים , חלקם מאוד אינטנסיביים ומה שקורה בהם אינו מעיניינינו , כיוון שאין הוא קשור ללימוד מדיטציה. מכאן: אצל גוונקה ישנם נזקים עקב לימוד מדיטציה , בפונה אין. הצלחת להבין עד כאן?

נהראש

New member
היי דרול

ערב טוב, יש לי שאלה, האם עברת סדנא של גואנקה או אחד מעוזריו?

lost insight

New member
מדיטציה

צריך להיזהר מביצוע לא נכון או מוגזם של מדיטציות אנרגטיות מסויימות (כאלה שקשורות לעין השלישית נניח), זה יכול לגרום לנזק פיזי מסויים. מדיטציות מבוססות התבוננות כנראה לא אמורות להיות מסוכנות פיזית, אבל מכיוון שמדיטציה עובדת על התודעה, זה יכול להיות מלווה בהעלאת זכרונות מהתת מודע, וגם ליצור תחושת ניתוק קלה מהמציאות. אלה שינויים שעלולים ליצור קושי נפשי (וגם להפך - יכול ליצור תחושות חיוביות ונעימות). זה בא לידי ביטוי במיוחד בקורסים ארוכים - כדאי להגיע במצב של יציבות נפשית. אם אני לא טועה, אין הרבה אלטרנטיבות בארץ ללימוד מדיטציה שלא קשורות לבודהיזם. יכול להיות שאם אתה בוחר במורה רוחני, הוא יעבוד עם מדיטציה לא סטדנרטית, אבל זה לא במסגרת מרכז לימוד. יש מרכזי זן, שזה לא בודהיזם קלאסי אבל נגזרת שלו. יש אופציות בסגנון דמיון מודרך. זה עובד על התת מודע, אבל אני לא בטוח שיש לזה באמת אפקטיביות במובן של התקדמות רוחנית.

למה?

דווקא ישנם הרבה מרכזים שאינם בודהיסטים ושמלמדים מדיטציה. מרכזי יוגה שונים, פאלון דאפא, הארגון של מאנטאק צ'ייאה וכד'

lost insight

New member
אוקיי

בעקרון חיפשתי רק טכניקות אושואיסטיות או בודהיסטיות...יוגה כבודה במקומה מונח אם כי הנחתי (אולי בטעות) שביוגה בארץ מלמדים בעיקר אסאנות. כנראה שיש באמת עוד כל מיני אפשרויות.

תשובות

1. תסביר לי למה אתה מתכוון בדת ואנסה לתת תשובה 2. אני אישית לא חוויתי שום סיטואציה של סכנה או נזק מסוג כלשהו, ואף לא פגשתי אדם כזה, יחד עם זה נסיוני האישי ודאי אינו מלמד על הכלל וקיבלת כאן תשובות שונות שומה עליך להמשיך לבחון ולחקור את הדברים בעצמך. נוסף על כך, מה שאני מציע זה לא לחפש את הסכנות והנזקים (מבטיח לך שאם תחפש תמצא) אלא את התועלות והרווחים. דרך רוחנית שלימה ובאופן ספציפי אני יכול להתייחס לדהרמה מקנה לך קונטקסט רחב להסתכלות על החיים, השאלה איננה מה אני יכול לעשות על מנת להשתפר או להצליח במשהו אלא אימוץ תפיסה חדשה על המארג החי הזה שנקרא מציאות ו"אני" ככול הנראה חלק ממנו ולראות שהוא כבר מושלם. דרך ראית המציאות כשלימה "אתה" כבר תשתפר ותצליח ברמה היחסית. בתאוריה זה קצר ופשוט במעשה זה דורש עבודה, הדהרמה מאפשרת לך את כלי העבודה ומרחב העבודה המתאים לכך.

בת דמות

New member
תפיסת עולם רוחנית שלמה ומאוזנת

זה דבר שמתפתח עם הנסיון וההבנה, לא משהו שאפשר לאמץ as is מיד שנייה (ולא משנה כמה סמכותי הבודהה, כמקור משוער לתורות הבודהיזם על אסכולותיהם השונות). כדי להיות בכנות "בודהיסט" (או לזהות עצמך עם כל מסורת רוחנית אחרת) צריך מאסה קריטית של תובנה עצמאית שעולה בקנה אחד עם הלימוד המסורתי, וגם שהאישיות שלך תתאים לגישה. בהתחלה (ובסוף?) אתה לא יודע מספיק בשביל לאמץ קונסטרוקט מלאכותי כמו מסורת או תורה רוחנית, ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים ואימנו שבלבב - שיובילו צעד צעד, התנסות התנסות, מסקנה מסקנה, שכחה שכחה, התגלות התגלות, בקיצור, כל אחד לפי נטיית ליבו והנסיבות המזדמנות לו כשהדבר החשוב ביותר למתרגל (המתחיל או הותיק) זה כנות ורגישות, מכאן באות כל השאלות הטובות והסיכוי למצוא תשובות או לפחות רמזים ועזרים שמכוונים לדהרמה (שקיימת עבור כולם, בלתי תלוי במסגרת התרגול או האמונה) בקיצור, אתה לא יכול לבחור להיות בודהיסט, אתה צריך לגלות שהינך בודהיסט, ואז להמשיך וחלילה לא לעצור עד שאתה מגלה שאתה בן אדם שלם

מילים כדורבנות ../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

וחשוב לזכור גם שאת מה שאת מתארת יכול להבין באמת, לעומק, מעבר למילים עצמן, רק מי שהולך בדרך וכבר חווה את מה שאת מדברת עליו. וכדי שזה יקרה יש להתחיל ממסגרת כל שהיא. זה אגב נכון לכל לימוד לאו דווקא בודהיזם גם אומנות נניח למד את ההוראות בצע אותן כלשונן עם התירגול הן גדלות מתוכך, כבר לא כמילים כי אם כמהות עצב את המהות הזו כרצונך חזור ולמד את ההוראות (אולי מתקדמות יותר) וחוזר חלילה

בת דמות

New member
אבי, אני שמחה שדיבר אליך

האם חייבים להתחיל ממסגרת? לדעתי לא חייבים, אפשר (ואני מסכימה, שיטת החזרה, הטמעה, גדילה תופסת לכל סוג של לימוד). אפשר גם להתחיל מהשראה.המסגרת מייצבת אבל במקרים מסויימים גם עשויה לייבש אי אלו נביעות טבעיות ברוכות שכבר צצו. ההשראה פותחת פוטנציאל חדש ומשנה את החוקים- מי שמתעקש לשפוט לטווח הקצר יכול להסתבך במחשבות על האם זה לטובה או לרעה, אבל גם כאן- לא חייבים. כנראה זה תלוי בנטיות הלב והנסיבות המזדמנות, הטאו הגדול יום של ברכה

drall

New member
יש הרבה טכניקות

בפורום מדיטציה ואנרגיות בהייד פארק http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=8516

מיקמיק24

New member
דבר ראשון תודה על ההיענות ../images/Emo24.gif

שאלה נוספת - האם כדאי להתחיל לתרגל בעצמי מדיטציה (נראה לי שיש מספיק ספרות כתובה על מנת ללמוד את הנושא) או להעזר במדריכים וללכת לסדנאות (יש לי כבר רעיון לאן ללכת לסדנה, כך שכל אנשי המקצוע בפורום יכולים לחסוך לעצמם את שליחת המסרים
) ?

כעיקרון מנחה סדנא

אם כי יש לבחון כמובן כל מקרה לגופו, לא סדנא אחת כחברתה ולא מיקמיק24 ככל אדם אחר תהני

למעלה